Dovolit sa dotknut. Srdca. Duse. Rozumu.

...Tela.

Blogy som vacsinou pisala, ked mi bolo na kacku. Ked som bola ubolena, doranana, sklamana, zmatena, odhodena ako handra. Ked som sa ako handra citila. No teraz to za par tyzdnov uz bude pol roka, co som si nasla Muza.


Mojej hlave zo zaciatku chvilu trvalo aby si dovolila uverit, ze tento Muz bude po mojom boku a ze to mysli vazne. To som pravdupovediac, vzhladom na moje predosle vztahove skusenosti, aj ocakavala. To, co som neocakavala bola Korona, nemoznost/neschopnost sa udrzat vo svojom fitness rezime, nabratie 3kg spat, a to, ze mi z toho vsetkeho zas polopreskoci. No teraz tu bol Muz, ktory o nicom z toho nevedel a opravnene nechapal, ked som sa zacala pri jeho dotykoch ostychat. Nemal sajnu, ze je po XYZ ROKOCH prvy, komu som vobec dovolila sa mi priamo dotknut brucha. Lebo som si bola ista, ze pri nom to chcem urobit. Prelomit tu "kliatbu".


No a tak sme tu, o jednu vaznu a tazku debatu bohatsi. Bozkaval, objimal a hladkal ma vsade aj pred nou, aj po nej. Ucim sa prijat, ze ma niekto lubi taku, aka som. Aj s mojimi 8kg navyse, ktore aktualne mam. 8kg! Co do pekla je to za problem, ked som schudla 15 a som zdrava? Az po jeho reakcii, takej tej, ktora bola hodna Muza, ze mi az padla sanka a pomaly vybehla slzicka, som si to tak skutocne uvedomila.

Mam neskutocne stastie. Mam Muza, v ktorom mam oporu a mozem sa ukludnit a vhodnou stravou a cvicenim si doriesit aj tie posledne kila, ktore ma trapia. NEMUSIM, ALE MOZEM A CHCEM. Hlavne z dovodu, aby som sa raz mohla stat lahsie matkou.


Pre mna ako osobu, ktora mala uz snad od detstva velmi posramoteny vztah k vlastnemu telu, su toto neuveritelne - nezname - krasne pocity. Ze si tak jedno rano lezim v posteli a zrazu mi preblesne hlavou spomienka, ako som sa pred par rokmi v inej posteli obzerala v zrkadle a citila som sa tak priserne skareda - a ako tu a teraz lezim a citim sa po neskutocne dlhom case tak skutocne a obycajne pekna. Hodna bozkov, objati, pohladeni. Aka priserna lekcia, kam az to moze zajst a kolko bolesti vas to bude stat, ked si pripustite k telu nespravnych ludi. A ako vas mozno napravia az ti spravni.

“To the people who love you, you are beautiful already. This is not because they’re blind to your shortcomings but because they see your soul. Your shortcomings then dim by comparison. The people who care about you are willing to let you be imperfect and beautiful, too."

Ak som mala niekedy v zivote niekoho stretnut, tak to je tento Muz. Vsetko je tak zvlastne spravne. Tu a teraz.


Lubte sa a caute!

 Blog
Komentuj
 fotka
mayben  12. 10. 2020 17:55
 fotka
tequila  12. 10. 2020 19:39
Ach, koľko trápenia by si ženy uše3li, keby vedeli, ako absolútne na háku má väčšina mužov ich prebytočné kilá

Ale sranda, že počas čítania mi začala hrať Beautiful od CH. Aguilery
 fotka
purenarcissism  13. 10. 2020 13:57
boze to @2 je Karol zase?
Napíš svoj komentár