06:47
Vstávam, som smädná. Pri posteli mi leží Rajec bylina. Chce sa mi zvracať, ale nemôžem - v záchode nesplachuje

07:13
Misia nákup. Znova pociťujem deficit H2O. Včerajšie očné tiene sa nedajú zmyť. Prekryjem to, dnes idem za pandu. Na svoje vlasy sa nemôžem ani pozrieť. Nemôžem sa cítiť a nesmiem otvárať ústa. Nahodím na seba teda aspoň slušné veci: Triko Metallici, čierne trojštvrťáky, číňany. Vlasy sťahujem do gumky, čo spredu pôsobí, akoby som bola po chemoterapii. Kradnem bratovu šiltovku. Nie je doma. Naši nie sú doma. Nastriekam sa, smrdím ako po siedmych hodinách v kostolnom sklade. Som nervózna. Kašlem na to.

07:52
Som doma a je mi zle zo sladkej vody. Skladám veci na stôl. Asi nebudem mať obed. Kúpila som špagety. Budú na chrumkavo. Chladnička je ochudená o mlieko. Nevšimla som si to. DO RITI! Tresknem dverami.

08:30
Ako na vojne. Presne na čas. Babička. Už vo dverách zaňuchá a pokrčí nosom, zloží tašku z TESCA na zem a šup! Ide robiť poriadky. Niežeby som bola bordelár. Bez vody však ťažko umyjete dlážku. Kedysi som to skúšala s Prontom, ale zlomila som si na tom ruku. To viete. Inteligencia. Oznamujem jej jednoduché: Voda nejde. Pýta sa ma odkedy a tak jej odpovedám, že od včera. Babička uvažuje. Potom vojde na záchod, otvorí skrinku s uzávermi plynu a vody a potočí páčkami.
Mám chuť sa otrieskať o stenu.
Babička sa smeje.

08:41
Stojím vo vani a smejem sa, až mi tečú slzy. Babička šla na záchod.
A voda stále nejde.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár