Nebudem si zatiaľ otvárať poradňu ani nič také (možno sa to zvrtne). Dalo by sa povedať, že ide o súhrn dobrých rád z jednej surrealistickej oslavy 20. narodenín (nie mojich)

Začalo sa to celkom nevinne. Dostal som pozvanie na oslavu. Pokračovalo to už maximálne vinne, dalo by sa povedať aj vínne. Oslava sa mala konať v jednom starom vypratanom baráku niekde na začiaku Šurian. Presnú geografickú polohu asi nezistím ale bolo to niekde medzi tescom a vlakovou. Ževraj. Dobre OK. Verím. Kamarátom treba veriť.
Môj dlhodobý výskum jednoznačne potvrdil, že v Šuranoch sa nič iné okrem chlastania robiť nedá. Aby sa do mňa nepustili hrdí Šurianci a Šurianky (dosť blbé názvy, spisovná slovenčina je sviňa) uvediem všetko na pravú mieru. Pobyt v Šuranoch dlhší ako 2 hodiny sa v mojom prípade vždy zvrhol na bohapustú chlastačku. Pre tých, ktorí nevedia kde sú Šurany mám geograficko-historickú poučku. Tákže toto mestečko sa nachádza v Nitrianskom kraji konkrétnejšie v okrese Nové Zámky zhruba 12 kilometrov na sever od jednej bývalej samozrejme dobitej protitureckej pevnosti (áno sú to Nové Zámky). Medzi hlavné pamiatky by som zaradil fajnovú krčmu s ľudovým názvom U malého, ďalej najdlhší most na svete - zo Šurian do Argentíny a železničné závory pre chodcov. Iné pamiatky hádam objavíte samy.
Na párty, kde je jedna fenka (staford krížený s ridžbegom) a sedem ľudí z toho 2 baby a k tomu zadané sa iné ako chlastať nedá. A presne podľa hesla vo víne je pravda, som sa rozhodol spísať tieto dobré rady. Vo frankovke modrej je tej pravdy asi viac.
Sľúbil som rady tak tu sú...
Začneme radami pre zvieracú ríšu. Možno sa vám to bude zdať čudné, že chcem radiť zvieratkám, ale pozrite sa na to takto. Kadekto verí na reinkarnáciu a čo keď sa reinkarnujete do niektorého zástupcu šurianskej fauny. Takže keď sa reinkarnujete do šurianskeho havrana respektíve vrahy, no proste do tej lietajúcej krákajúcej čiernej haraburdy, nikdy, opakujem nikdy nechoďte zdochnúť na kopu vysušeného sena. Mohlo by sa vám stať, že namiesto kludného chladnutia vás bude obchytkávať nejaký ožratý dlhovlasý magor, ktorý si práve hľadá svoju oblečenú čiernu mikinu. Áno bol som to ja.
Tiež by sa vám nestalo, že sa vo vás vyvála jedna milá krížená fenka, tiež vás následne nepožuje...
Odporúčal by som umreť niekde v pokoji v kľude najlepšie niekde na poli, kde máte šancu, že vás zaore do zeme práve orajúci traktor. Pre kresťanské vrany by som odporúčal umrieť na cintoríne, aby ste aspoň na staré kolená urobili niečo pre svoju vieru. Pre gotické vrany platí tiež umreť na cintoríne, nie kvoli viere ale kvôli tej atmosfére a samozrejme si na vás pochutí ten vyhladovaný rexo, čo to tam stráži. Pankové vrany určite umrú pred krčmou U malého, kde ich s vyskou pravdepodobnosťou ogrcá nejaký ich bývalý pankový súputník. Možno to budem ja. Neviem ako umierajú emo vrany a v podstate mi je to jedno takže im radiť nebudem....
Na záver vrana, ktorá uznáva trošku extrémnejší metal, niečo ako ja. Táto vrana to má maximálne jednoduché stačí jej skapať niekde na frekventovanej ceste. O zbytok sa postará premávka.

Takže krá krá a dovidenia v Šuranoch

 Úvaha
Komentuj
 fotka
mucinka5999  10. 5. 2009 19:48
hehe..dobry clanok
 fotka
tercika  10. 5. 2009 20:11
zajimavy clanok
 fotka
idea  10. 5. 2009 20:30
no tak tak, rady su cenne
 fotka
capricorn  10. 5. 2009 23:59
začal si ale si aj skončil pri zvieracej ríši ....mohlo pokračovať ďalej ...
 fotka
kaylee  18. 7. 2009 00:31
uz dlho som sa tak dobre nesmiala ako na pasazi o vrane
Napíš svoj komentár