Ako každý človek, tak aj ja sa viem pozastaviť nad hlúposťou a naivitou iných a bolo tomu aj včera. Vyzeralo to na veľmi pozitívne strávený deň, prišiel som domov pozitívne naladený, sadol som si za PC, prihlásil sa na Birdz a čo nevidím – som spomenutý v statuse istého užívateľa, ktorý sa pohoršoval nad tým, že na Birdzi sa vraj verejne propaguje fašizmus, nacizmus, rasizmus, antisemitizmus a neviem čo ešte. Postupne som si prešiel všetkými komentármi, ktoré boli pod týmto statusom a zamyslel som sa, musel som sa jednoducho tiež vyjadriť. Ľudská hlúposť je nekonečná a bolo tomu tak aj teraz. Stáva sa dosť bežne, že človek si jednoducho mýli pojmy, inakšie si ich vysvetlí a stáva sa to dosť často aj v prípade, keď je neochota nazrieť do iných zdrojov, alebo viesť zmysluplnú debatu s niekým iným, kto danú problematiku určite ovláda vo väčšej miere. Človek by čakal, že sa vytočím, no tentokrát som sa z chuti zasmial a podľa toho som aj reagoval. A ako sa to stáva bežne, druhej strane postupne došli argumenty a paľba tým pádom utíchla.

Čo k tomu povedať? Snáď asi len:

Ľudia, jebe Vám???

Niektorým zjavne áno, zvlášť tým, ktorí vo veľkom hlásajú rovnosť všetkých ľudí, bez ohľadu na pohlavie, rasu, etnickú, alebo národnú príslušnosť, vierovyznanie, sexuálnu orientáciu, vek a tak ďalej. No častokrát sú tí, čo tieto veci hlásajú, falošní humanisti a ich terčom sú dosť často ľudia s diametrálne odlišnými názormi (a je jedno, či sú to nacionalisti, nacisti, fašisti, konzervatívne založení ľudia, niekedy však aj veriaci) na spoločnosť, jej usporiadanie a jej chod. Častokrát vidia za všetkým, čo sa im nepáči, okamžite fašizmus, nacizmus, alebo jednoducho neznášanlivosť. Status, ktorý som vyššie spomenul, bol skôr venovaný fotke, na ktorej bola moja osoba a tri dievčatá z tohoto portálu. Dotyčnému vadilo, že jedno dievča malo vystretú ľavicu, druhé pre zmenu pravicu. Zjavne nepochopil, že išlo iba o druh humoru. Čo už, asi je teda väčší odborník na extrémizmus, než ostatní ľudia tu a tak prejavil svoju nespokojnosť s touto fotkou. Ak je pre neho vystretá pravica, ale dokonca aj ľavica, symbol fašizmu, resp. nacizmu, tak odporúčam navštíviť psychiatriu, lebo najskôr patrí tam. Vystretá pravica a ľavica nemusí totiž znamenať hneď inklináciu k jednému zo spomenutých smerov.

Takzvané „hajlovanie“ bolo už používané dokonca aj v starom Ríme (určite poznáte - Ave Caesar) a dokonca aj v starom Iráne a pod. krajinách, odkiaľ tento pozdrav vlastne pochádza. Postupom času sa tento pozdrav preniesol aj do 20. Storočia, hlavne do prvej polovice, kde bolo spojené s fašizmom v Taliansku a národným socializmom v Nemecku. Zakážme ho! Zakážme! Dotyčnému ešte viac však vadilo na fotke niečo iné, konkrétne ja. Keby na tej fotke nebola moja maličkosť, asi by mu tá fotka tak neprekážala a kľudne by spal ďalej a nemusel si zvyšovať tlak statusom, v ktorom sa mu menšia skupinka ľudí smiala a ostatní, väčšina, nechápala absolútne jeho logike. Blbí ľudia sú tiež ľudia, ako hovoril Forest Gump. A asi sa cíti dotknutý aj mojimi slovnými spojeniami „pôjdeš hore komínom“, poprípade ho urážajú vtipy o Židoch a holokauste. Podľa neho celý holokaust vlastne popieram.

Neviem, ako by sa zachoval, keby videl ruské bankovky z roku 1917, keby videl znaky lotyšského a fínskeho letectva z 20tych rokov 20. storočia. Asi by totálne skolaboval, pretože pri spomenutých veciach sa objavuje hákový kríž (svastika), ktorá je naklonená rovnako ako ten, ktorý použil Adolf Hitler ako znak NSDAP a celkovo symbol národného socializmu. Vlastne, podobne reagujú ľudia, ktorí sa nevyznajú v symbolike a potom sú v rozpakoch, poprípade sa nevedia zmieriť s vývojom udalostí v histórii. Obvykle sa aj takí ľudia priklonia aj k slávenemu slovu

KEBY

Keby bolo keby... História bola jednoducho daná (som síce zástanca konšpiračných teórií aj v období druhej svetovej vojny, no rozhodne nie som nejaký fanatik, aby som napr. hľadal porážku Nemcov ako dohodu nejakých bohatých vplyvných rodov trebárs aj s Adolfom Hitlerom, alebo tankovú bitku pri Kursku ako hru Iluminátov) a nikto ju už nezmení.

Nielen, že dotyčný mi venoval status, v ktorom dosť spochybnil moje vedomosti, ba aj duševné zdravie, hodnotil ma aj tak, ako keby ma poznal dlhé roky. Jeho „útok“ na moju osobu začal v jednom fóre, kde mi adresoval vulgárne slová na moju osobu. Vtedy som reagoval podobne ako on – ako ty, tak aj ja. Nech sa páči. Myslím si, že lepšie ma určite poznajú ľudia, s ktorými sa aktívne bavím a stretávam a nemám s nimi problém vo výmene názorov a celkovo v komunikácii. Názor nejakého nepodstatného šaša je pre mňa nanajvýš smiešny a keď takýmto šašom dochádzajú argumenty, začínajú byť agresívni. Miestami to môže byť dosť dobrá komédia, keď dakomu dačo logicky vysvetlíte a jeho reakcia môže byť napr. „ach ty kokot skurvený ulízaný“, „jebem ti mater ty čurák“ a pod.

Celkom ma pobavil aj komentár „neznámeho“ používateľa (ktorý ma isto aj svoje pôvodné konto, len sa za seba asi hanbil), ktorý sa začal navážať do mojej záľuby vo vojenskej histórii, začal prezentovať svoj názor, že človek, ktorý zbiera nemecké uniformy, je jednoznačne nácek, ktorého minulosť je úzko prepojená aj s inými sociálnymi sieťami (napr. s Pokecom), kde sa prezentoval nickom, ktorý pozostával z číslic 14, 88 a pod. Ďalší odborník, samozvaný, ktorý sa v tejto problematike asi pohybuje dlhé roky (irónia je základ humoru) a asi pozná veľa takýchto ľudí, keďže má takýto záver. Nech si mám názory, aké mám, ale myslím si, že spájať nejakú uniformu hneď s nejakým režimom je skôr trápne. Čiže keď vidíme nemeckú uniformu, tak môžeme automaticky hovoriť o nacistovi (taký Rommel, Guderian, Stauffenberg a pod. boli zarytí skopčáci ako sviňa), áno? O nemeckú armádu sa zaujímam už dlhé roky a pred tými mnohými rokmi som ani len netušil, že nejaký fašizmus a nacizmus boli. A za ďalšie – v živote som na pokeci nemal nick, kde by boli vyššie spomenuté číslice uvedené.

Čo dodať na záver? Paranoja je veľmi zlá vec a lieči sa odborne, na psychiatrii a častokrát aj neúspešne. Pokúsme sa jej teda vyvarovať, lebo fašizmus a pod. ideológie môžeme vidieť aj v spojitosti s planétkou Merkur, ktorej doba obehu je 88 dní, alebo pri mene, kde je použité číslo 88, nakoľko užívateľ sa mohol narodiť v roku 1988. Alebo, ľahšie bude, keď zakážeme všetky runy, germánske, slovanské, staromaďarské, všetky orlice, lebo nacisti mali orlicu so svastikou, no a ešte by sme mali zakázať hlásenie sa v škole, hlavne pravou rukou, lebo tým by sme určite mohli vyvolať aj mŕtveho Hitlera spolu s Himmlerom a Hessom.

 Blog
Komentuj
 fotka
mix  11. 4. 2013 01:45
to tu máš akože 0 koemntárov alebo si to nejako odrbal?
 fotka
sturmer  11. 4. 2013 01:54
@mix keby si to videl pred 4 - 5 hodinami... tu sa už všetci navzajom hadali
 fotka
mix  11. 4. 2013 09:45
Btw. Fakt mam z teba pocit ze si nejaky druh nacka, fasistu alebo inak rasisticky ci ideovo pokruteny clovek. Aj ked v poslednej done od teba nevidim nic co by to nasvedcovalo. Fotky, temy co riesis... Sposob ako na ludi posobis sa da predsa ovplyvnit. Alebo tak chces posobit?
 fotka
sturmer  11. 4. 2013 11:46
@mix vieš čo, ak mám byť úprimný, nech si myslia ľudia, čo chcú.
 fotka
mix  11. 4. 2013 12:05
Nemôžeš ale potom očakávať, že sa k tebe budú správať inak. Pozri, aj bezdomovcom je jedno čo si o nich ľudia myslia.
 fotka
sturmer  11. 4. 2013 12:06
@mix pozri sa, kto ma pozná - vie. Kto ma nepozná - jeho problém, akým spôsobom si spraví úsudok. Tento portál, ako som sa už raz vyjadril, nedá brať vážne a je mi jedno, čo si podaktoré gangy tu o mne myslia.
Napíš svoj komentár