Asi ste si viacerí všimli, že tancujem balet. Netajím sa tým, občas sa pozabudnem a priam sa tým chválim. Avšak som na seba hrdá - balet je drina, akokoľvek nežne a jednoducho vyzerá či na vás pôsobí.

A pritom na začiatku som to priam bytostne odmietala a chcela som robiť všetko možné, len balet nie.

Mala som práve 6 rokov, keď mi zomrela maminka. Pamätám si, že v ten deň strašne pršalo a že som mala chuť nechať sa zavrieť do truhly s ňou. Otec to bral statočne. Ale videla som, ako zúfalo sa tvári, keď myslel, že sa naňho nikto nedíva.

Pohreb skončil, otec ma zbalil, naložil do auta a odvtedy sa už na Slovensko nevrátil. Presťahovali sme sa do Prahy, do rodného mesta jeho otca. A prihlásil ma na balet. Zúfalo sa upol na myšlienku, že zo mňa bude mať primabalerínu. A ja som nemala silu, no najmä žiadne právo odvrávať. Bola som len decko.

Otec miloval balet odjakživa - jeho mamička bola ruská primabalerína. Nie príliš známa, na to pochádza z príliš chudobných pomerov - ale vraj, keď tancovala, akoby lietala, špičkami kmitala neuveriteľnou rýchlosťou a pritom sa tvárila ako anjel, ako nadpozemská dokonalosť. Nikdy som ju tancovať nevidela, ale otec mi často vraví, že sa jej v mnohom podobám.

Tréning som najprv brala ako hru - nebudem zapierať, páčilo sa mi lietať celý deň po tančiarni v nadýchanej sukničke. Drina prišla až neskôr, ale to som už mala balet hlboko pod kožou, presne 10 centimetrov od srdca. A keď som spozorovala, aký je otec zrazu šťastný, aký je na svoju dcéru hrdý, bolo rozhodnuté.

Avšak stále sú občas chvíle, keď zatúžim po obyčajnom živote. Aspoň raz za čas sa vyspať až do obeda, chodiť do normálnej školy, baviť sa s kamarátkami, rozoberať chalanov, chodievať na nákupy a nič neriešiť.

Chcela by som navštevovať starých rodičov na Slovensku (maminých rodičov) častejšie, chcela by som zažiť naozajstné leto aj prvú lásku.

Obetujem veľa pre otcov sen. A stále nie som rozhodnutá či je to aj môj sen.

 Blog
Komentuj
 fotka
otvoreneokno  11. 5. 2011 19:28
Jednoducho ako birz napísal: Hľadáš cestu.



Len nepozabudni, že nie je len jedna.
 fotka
nedostupny  26. 5. 2011 10:56
neuveriteľné !!... až teraz som pochopil princíp baletu ! .. je to krásne, nemám k tomu nejaký vzťah ale rád si pozriem filmy, kde je skombinovaný balet a hip-hop...



a však o tom som nechcel !!. hore nado mnou ti dala osoba s nickom "otvoreneokno" krásnu myšlienku !!...



máš 17 rokov !! .. krásny vek, ja mám tiež tak ... zažil som si toho hodne ale nerobil som nikdy nič tak, ako ty !! krásne gesto, aj čin, že plníš svojmu ockovi sen, ale to je jeho sen !!.. splnila si mu HO !!.. nemusíš mu ho plniť celý život...



skúús si nájsť čas aj na priateľov, zábavu, chlapcov atď.. .. bude to možno ťažké, ale treba skúsiť.. ak ťa chytí táto 2. časť, je rozhodnotué nepremrhaj svojou mladosťou a rokmi, ktoré sú vraj NAJKRAJŠIE !! užívaj si...
 fotka
motovidlo323  19. 4. 2020 16:32
Píšeš neskutočne krásne. Iste si pekná duša. Ešte tancuješ?
Napíš svoj komentár