Po dlhšej dobe som si zase precital par blogov a neviem či sa to zda len mne, ale nemôžem pochopiť malicherné starosti niektorých ľudí typu:
"mam zlomený nechet", "kamoška mi povedala, že som blbá", "mam si dať zajtra sukňu alebo nohavice? ".A taktiež nechápem blogy typu "fuj emo", "do riti s hiphopom" a pod.
Do prdele, kam ta spoločnosť speje? Kedysi človeku stačilo uloviť antilopu a mat oheň a nič viac mu ku šťastiu mu nechýbalo.
Mam taký dojem, že čim ma človek menej starosti a pohodlný život, tak tým viac starosti si vytvára.Viď príklad novodobých paničiek s čivavou v ruke, ktorých starosti sa točia len kolo toho ci sa ma ich čmudlo dobre, ako zhodiť tých 200g váhy ktorých pribrala za posledný týždeň, či už nevyšla ta dvojtýždňová kabelka z módy, atď., atď...
A taktiež mam pocit, že človek potrebuje stale na niekoho nadávat.Bud su to ľudia v kožených vestách-sidovkách, alebo s dlhými vlasmi, s širokými nohavicami, alebo proste ľudia, ktorý vyzerajú inak, alebo sa inak spraváju, ako určuje "spoločenská norma".
Prečo si ľudia nemôžu hľadieť len svojho a riadiť sa pravidlom "ži a nechaj žiť"? Prečo spoločnosť musí vytvárať takzvané ideály krasy, a ideály životného štýlu? Prečo ten kto je iný je nenávidený?

 Úvaha
Komentuj
 fotka
zuzanne112  1. 5. 2009 21:43
toto by zaujímalo aj mňa..

ale teraz sa nad tým ja trápiť nebudem,lebo zasa prejdem do obdobia,kedy budem len zasa furt filozofovať nad týmito vecami..a to už riešiť nechcem..
 fotka
eka88  1. 5. 2009 22:10
Hmm to sa asi ani vyriešiť nedá, asi to už tak bude.. Darmo sa trápiť aj nad týmto. Inak pekný blog
 fotka
joelina  1. 5. 2009 22:18
ľudia radšej (verejne) riešia takéto veci ako by mali napríklad: chcem odísť od svojej priateľky, ale nepredýcha to; zomrel mi človek srdcu najbližší; nemám peniaze ani na základné výdavky, ako mám žiť?



a nepodceňuj maličkosti, vedia naozaj znepríjemniť deň. zlomí sa ti necht, ním si nešťastne roztrhneš silonky v deň pohovoru do práce, zapôsobíš zle...



spoločnosť tvoria aj kreténi, ktorí riešia len úplne nepodstatné nenávisť rozsievajúce kraviny, ale je v nej kopu normálnych ľudí, ktorí majú reálne problémy a nie vždy sa s nimi chcú zveriť, tak sa radšej porozprávajú o tom, či bude zajtra pršať, fúkať alebo bude pekne, aby sa rozhodli, či si dajú sukňu alebo nohavice.
 fotka
baska638  2. 5. 2009 10:35
ludia su divne stvorenie...
 fotka
darkbell  26. 6. 2009 12:27
aj ja som riesil tuto dobu a to co sa v nej riesi...dospel som k zaveru ze su nesmierne rozmaznani..ked nemaju ziadny problem tak daky vymyslia len aby sa nemuseli smiat a mali "dovod" somrat a nadavat.....no mne staci ze koli malickostiam si nenecham skazit den ja a oni ked chcu tak nak si ho kazia..koniec koncov - je ich...ja sa na veciach ako zlomeny nechet ani nepozastavujem..a ak mi niekto povie nieco co nerad pocujem, mam to v pazi...vecinou sa smejem...super clanok
Napíš svoj komentár