*tuto kapitolu venujem Jane (Niky)ktora ma vyslovene dokopala k jej napisaniu.. ak sa bude pacit budem len rada.. a ak si nahodou date namahu s jej citanim tak prosim aj komentujte .. diiiik




Strážcovia


Unavene sa plahočili krajinou. Pred nimi ležali míle otvorenej krajiny, kde sa bez koňa ťažko pohybuje dostatočne rýchlo. Napoludnie si vždy trochu oddýchli a znova sa vydali na cestu. Nohy sa im ledva pohybovali v neustávajúcom rytme. Mali ich ťažké a na mnohých miestach doráňané, pretože sa museli predierať cez pichľavé kríky.
Vlasy mali zlepené od špiny a na šatách sa nedala už rozoznať ich pôvodná farba.
Po dlhých míľach, keď si mysleli, že každú chvíľu musia naraziť na mesto Myrha sa dostali až k lesu. Pred nimi sa do výšky týčili strašidelné stromy. Ani jednému z nich sa pod ne nechcelo, pretože im nepripadali bezpečné.
Celý život prežili na rovných pláňach a teraz mali byť uzavretí medzi drevenými stĺpmi tohto tmavého chrámu. Báli sa tiež divých zvierat, ktoré v lesoch žijú a rozhodne nie sú prívetivé.
„Mami, mne sa tam nechce ísť. Bojím sa,“ vyhlásila Violett a pevne sa chytila matkinej ruky.
„Ani mne sa tam nechce ísť, ale predpokladám, že za týmto lesom leží Myrha. A navyše máme toto!“ hrdo povedal Cristhian a vytiahol starý ošúchaný nôž. Mirabelle sa zasmiala. „Braček, ty si myslíš, že toto nám nejako pomôže? Ja o tom nie som presvedčená. Táto hrdzavá vec nám proti medveďovi nepomôže, i keď som si istá, že ty by si ho porazil holými rukami a bez akejkoľvek pomoci,“ usmievala sa i naďalej. Cristhian sa za ňou rozbehol. Dievčina však vyskočila mrštnejšie ako čakal a unikla mu už po pár skokoch. Pri tom sa neprestávala smiať. Jej smiech sa niesol doďaleka, i do uší ktoré ho možno nikdy nemali začuť.

Sigooský muž ticho sedel v kríkoch na okraji ich územia a strážil. Jeho sluha, malý nenápadný vtáčik sedel na konári o niekoľko metrov ďalej. Zrazu sa strhol. Mužovi jeho náhly pohyb neušiel, postavil sa a vystrel ruku. Vtáčik vlietol a o niekoľko okamžikov sedel na pánovej ruke, kde vzrušene štebotal. Muž posolstvo svojho sluhu bez slova vypočul a hneď na to sa pohol smerom k okraju lesa.
Po niekoľkých minútach, keď už porast stromov začal rednúť zbadal nejakých ľudí.
„V poslednej dobe sa ich tu objavuje viac než by bolo dobré. U nás sa dejú veľké i dôležité veci a oni sa sem teraz musia zliezať ako otravný hmyz na ranu,“ pomyslel si a zadíval sa na nich pozornejšie.
Smejúce sa dievča utekalo pred nejakým chlapom a ďalšia žena s dieťaťom šli za nimi. Viedli si aj naloženého koňa, ktorý smutne kráčal, ťahaný dieťaťom.
Sigoo sa rozhodol. Akonáhle vstúpia do lesa, odvedie ich ku kráľovnej. Tá už rozhodne čo s nimi bude. Predtým si ale bude musieť zohnať Bora. Čo ak rodina nebude chcieť spolupracovať a budú musieť použiť silu, aby ich dostali tam kam chcú. Jeho vtáčik mu nepomôže.
„Určite sa viac zíde Boro a jeho sluha medveď,“ presvedčil sám seba a rozbehol sa lesom, nasledovaný vtáčikom.
Boro bol ďalším strážcom hraníc ich ríše. Nosil nebesky modré oblečenie a jeho krátke hnedé vlasy vždy priťahovali viac pozornosti ako vlasy iných. Sigooský muži totiž nosili vlasy rovnako dlhé ako ženy a venovali im aj rovnakú pozornosť. Preto bol Boro zvláštnou výnimkou, s ktorou sa Sigooské ženy nevedeli zmieriť a neustále ho podpichovali.
Možno práve preto, si Boro za sluhu zvolil obrovskú samicu medveďa, ktorá dokázala zastrašiť i Sigoov. Napriek všetkým pravidlám svojho národa ju dokonca pomenoval.

„Boro? Si tu?“ povedal sigooský strážca hraníc. Zrazu sa pred ním otvorilo krovie a uprostred neho stála obrovská masa chlpov, zubov a pazúrov. Spoza nej sa vynoril štíhly mladík.
„Vitaj! Čo ťa sem privádza? Nena nevedela čo si má o tebe myslieť. Takmer na teba skočila,“ zasmial sa mladík a priateľsky potľapkal strážcu po ramene.
„Sú tu ďalší smrtelníci. Privedieme ich ku kráľovnej. Budem ale potrebovať tvojho sluhu, pretože sú štyria aj s koňom. Keby sa preľakli a chceli by ujsť, musel by ich niekto zastaviť a na to je ona ako stvorená,“ vysvetlil mu svoj plán a čakal na Borovu reakciu.
„Dobre. Tak teda poďme hneď. Nena sa už nevie dočkať konského mäsa. Už dlho nemala nič podobného v žalúdku,“ znova sa usmial Boro a kývol rukou. Potom sa Sigoovia vydali smerom k okraju lesa, kde do jeho tieňov kráčala nič netušiaca rodina.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
twoangel  11. 9. 2008 17:20
tiger ide do redakcneho kruzku!!!!!!!!!

nemusi sa ani namahat lebo clanky ma uz hotove
Napíš svoj komentár