V mysliach ľudí je už tak trochu vrytý obraz ženy sediacej pred telkou a pláčucej nad osudom hlavnej hrdinky. Romantické filmy, telenovely, seriály v ktorých je život taký ružový a jednoduchý. Mám toho všetkého už dosť!

Čo ak sa môj život neodohráva na Manhattane, ani na krásnej pláži, ani na anglickom vidieku a čo ak jediný pán dokonalý, ktorého v živote stretnem sa na chvíľu zjaví, otočí sa mi chrbtom a odkráča späť do sveta, kam ja patriť nikdy nebudem?

Nedokážem už ani zapnúť v telke niečo romantické, niečo "pekné". A ešte aj twilight a new moon mi lezú krkom. A čo mi tak strašne vadí? Tak ono je toho viac, čo režiséri zaraďujú do svojich filmov bežne.. napríklad...

1. Láska na prvý pohľad.
Iskra preskočí za pár sekúnd a človek plný odvahy a posilnený nehynúcou láskou príde k tomu druhému a po 5 minútach mu vyzná svoje nekonečné city. Brrrrr, takto to nechodí. Áno, možno stretneš človeka, ktorý sa ti hneď zapáči, na ktorého nemôžeš zabudnúť ďalších pár dní. Ale zvyčajne to necháš tak s myšlienkou, že ten nie je pre teba. Ak ho ešte niekedy v živote vôbec stretneš,môžeš byť rád a ak nie, tak máš jednu peknú spomienku na úsmev, čo ťa očaril, no žiješ ďalej. Neviem ako vy, ale ja som v tom nepostrehla HAPPY END.

Láska z Teba spraví lepšieho človeka.
Zo zlodejov sa stávajú dobročinní ľudia s neskutočne silným svedomím, z hlúpej naivnky je zrazu dáma, z potvory je zrazu tá najvernejšia kráska.
...alebo ťa láska k jednému človeku privedie k tomu, že ubližuješ a ničíš druhého. Sebecky vodíš za nos niekoho, kto ťa miluje, len preto, že nedokážeš odolať jeho objatiu, bozkom, pocitu, že si pre neho dôležitou bytosťou. Hoci ty dobre vieš, že lúbiš niekoho iného, pre koho nič neznamenáš. No.. ktorá verzia sa vám zdá reálnejšia?

Láska na život a na smrť, ktorej podľahneš úplne celý
Áno, je možné cítiť k druhému veľmi veľa, je možné cítiť niečo neskutočne intenzívne, ale v koľkých prípadoch ťa ten cit urobí šťastným? Keď vojde do miestnosti, cítiš chvenie v žalúdku, priťahuje tvoj pohľad každú jednu sekundu. Všetko ťa na ňom láka. Oči, úsmev, hlas, chôdza... Možno sa aj zatrasieš, keď si prisadne príliš blízko. Ale dokážeš takého človeka vôbec milovať, keď vieš, že ten úsmev je klam, oči sú smutné a vidíš v nich cudzí odraz? Pery nesformujú slová, ktoré chceš ty počuť, vôňa je príliš ďaleko...
A tá príťažlivosť ťa tak veľmi ničí, že často evokuje skôr nenávisť, zlosť, beznádejné slzy.

Možno ma za tento blog odsúdite, možno si poviete, že je to len výplod jedného hnusného nedeľného poobedia a depky. Ale ja som mala krásny deň, svojím spôsobom mám krásny aj život. Ale mám dosť toho ružového sveta, kde je láska gombička... Lebo Vážení.. Láska je mrcha!!! Peniaze, práca, škola, nenávisť, klamstvo... Nič z toho ťa nemôže zničiť tak dokonale ako to dokáže láska. A to hovorím napriek tomu, že bez nej nedokážem žiť.

 Blog
Komentuj
 fotka
adaadisallaares  17. 1. 2010 19:02
Reálne napísané - Super..
 fotka
9ladymihalka9  17. 1. 2010 19:12
pekne
 fotka
kissmeplease  17. 1. 2010 19:35
skvelé
 fotka
pukynka_15  17. 1. 2010 20:10
Pekný blog ikeď by som nepovedala že láska je mrcha. Skôr sú mrchy ľudia, ktorí ubližujú a keď sa sklameme, vždy povieme, na lásku neverím a bla bla...No závisí aj od ega človeka, ktorému tá láska bola odobratá. Nie každého zničí, každý sa stým vyrovná inak... Neber to ako kritiku blogu, je to len môj postoj...
 fotka
sashi  17. 1. 2010 20:20
Neberiem ďakujem za názor.. a Všetkým vďaka za pochvalu, som rada že sa páči
 fotka
manilla  17. 1. 2010 20:28
sväta pravda toto tu

a tie telenovely a ine "romantiky" iba nicia.. ja som kedysi pozerala vsetko dookola, ale teraz som s tym sekla lebo som bobla neskutocne deprimovana z toho ako im je fajne a mne na p...
 fotka
mirkova  17. 1. 2010 23:22
ani ja som na lásku na prvý pohľad neverila - a teraz ju zažívam
 fotka
marttina  18. 1. 2010 02:28
nesuhlasim s niektorymi vecami ale inak fajn napisane.
Napíš svoj komentár