Nie, nejdem páliť čarodejnice a ani pašovat cigarety
Jedná sa o hranice v abstraktnej forme , premietajúce sa do každodených problémov.
Tento blog , vznikne , vznikol na základe rozhovoru s velmi múdrou osobou , ktorá mi pomohla v tažkej situácií (je pravda , že o tom viac menej netuší) .
Každý z nás ma v sebe hranice , hranice emocionality a racia ,depresie a úzkosti , paranoje a oprávneného tvrdenia podporovaného prirodzenou intuíciov.
Nazval by som to “chroblakologiou”. Pzn. S pribudajúcimi riadkami sa mi stráca pointa blogu , resp slová ktoré v ňom používam sú tak prepraté modernou spoločnosťou a sú použivané v zlom kontexte.
Krasný príklad a živná pôda pre vyšie spomenute myšlienkové dilemy je vzťah dvoch mladých ľudí. Človek ktorí je zamilovaný má potrebu druhého vlastniť , mať ho , len pre seba.
Čo je však láska ? Ano komplex náklonosti , živocisnosti a určitej dávky vzájomnej empatie. Čo to však v praxi znamená.
Média v oborvských dávkach produkujú jeden "bulshit“ za druhým , čo skresluje dospievajucej generácií pohľad na život. (nehovorim , že som dospely , len mám už "rezist“ na taketo priamočiare vplivy) V dnešnom svete , môžte expresne dostať kurz jogy , môžte za 24 dní pochopiť Budhizmus a osvietit samého seba :o) , prečítať si publikáciu , ktorá je komerčne známa a práve preto sa v nej píše "pravda“. Alibisticky možte tvrdiť , že ste štastný , keď si doprajete všetko po čom vaše "ja“ zatúži. A však cesta k pravde , je skoro vždy tažšia a zdĺhavejšia , len my sme taký leniví.
Kam smerujem ? Empiria , je to slovo , prežit , zažit a pochopiť. Trpím , možno trpel som , pranojami , otazkámi prečo ? Každé gesto , každé z kontextu vytrhnuté slovíčko , ktoré moholo zanamenať začiatok konca som si v hlave prepieral nespočetne veľa krát. Sedel na balkóne fajčil , jednu za druhou a riešil problém ktorí v podsate nenastal. Keď si teraz spomeniem na piatočné podnapite sebareflexie , pride mi to viac menej vtipné , i keď to patrí na cestu k pozaniu. V konečnom dôsledku vedie takéto pseudofilozofovanie k sebaĺútosti a tá neskôr k postupnej stagnácií a psychickej nestálosti. Hlavny dôvodom a prekyprenim vyšie spomenutej živnej pôdy je ,aj bola separácia v nesprávny čas. Je zaujímavé , že slová s rovnakým významom použité v inom kontexte úplne menia význam myšlienky. Egoisticky som sa zaoberal sám sebou , príčina tzv. vlastnenia lásky. Lenže v sprany čas si treba uvedomit , že láska sa nedá vlastniť dá sa len prežit a na to sú potrebný dvaja a na protipol vlastnenia iba jeden. Je to tak jednoduche , vdačná téma rôznych pseudoempatov a rôzne krčmové individua , ktoré radi poučujú o niečom čo nezažili resp. papagajujú prázdne frázy z nemecko-francuzkej romantickej filmografie. Ano vžiť sa a pochopit. Som na pol ceste.
Objavujem niečo nové a nepoznané , riešim čo može byt aj chyba , ale nechcem a nedokážem ubliziť.
Čo to znamená ? Sám neviem , zhluk myšlienok ktorý som zo seba potreboval dostať , pravdepodobne ma veľa ludí nepochopí , ale cielom blogu nebolo poučovat skôr sa zveriť.
Je to o niečom a predsa o ničom. Rozviniem v dalšom príspevku.

(Rastieme každým krokom , myšlienkou , tak prečo nenapisat niečo čo mi neskôr pripomenie seba samého )

 Úvaha
Komentuj
 fotka
jeseter  1. 7. 2008 22:07
človeče, toto bolo veľmi hlboké a pekné, ale myslím, že by to chcelo prespať, lebo mať takéto existencionalistické myšlienky vedie k samovražde
 fotka
aislinnas  5. 7. 2008 23:35
no toto bolo bolo neuveritelne ehm neviem najst take slovo no stale si myslim ze ked si budes mysliet ze si v strede cesty nieco s astane a y zase budes len na zaciatku ze su okolnosti ktore nas vzdy vratia spat a my budeme len na zaciatku
Napíš svoj komentár