Neviem ako mám začat doriti. Chcela by som dať najavo svoje aktuálne myšlienky tak to musím najprv nejak systematicky zoradiť.

Každý človek potrebuje v svojom živote protiklad. Aby mohol pozorovať ako v rovnakých situáciach zareaguje človek ktorý má úplne iné myslenie, povahu, hodnoty. Ak sa však človek ktorý je vášmu srdcu bližší ako ostatní začne správať úplne rovnako ako vy? Podľa mňa to každého vykoľají a začne štvať.

Prečo chce byť niekto za každú cenu tým čím nie je? Vždy keď premýšlam nad svojim životom si uvedomujem že ak niesom sama sebou, a konám podľa niečoho s čím sa nestotožnujem, tak to nakoniec vždy ľutujem. Ak však postavím svoj život na tom že si stále budem hovoriť , , ako by reagovala ona/on, čo by v takej chvíli robil/la, bude sa mu/jej to páčiť? " Potom určite úplne stratím svoju osobnú identitu a to podľa mňa nikto z normálnych ľudí nechce. Jasné že pojem normálny pre každého môže znamenať niečo iné.

Načo budem chcieť byť ako nejaká "celebrita" alebo ako nejaký moj/a kamarát/tka? Začnem počúvať rovnakú hudbu, rovnako sa obliekať, rovnako sa správať, rovnako rozprávať, robiť rovnaké veci. Aj keď možno sa mi tá hudba až tak nepáči a tajne ak ma nikto nevidí počúvam úplne inú, aj keď možno sa v tom oblečení necítim veľmi dobre, aj keď sa mi to čo robíme spolu občas hnusí a je mi to trápne? Ak samozrejme neprepadne úplne tomu že je to , , úžasne lebo to robí aj on/ona a úplne v pohode".

Vlastne stratím svoj názor, svoju osobnosť, svoj vlastný život a všetko čo bolo vždy len moje zapredám za obľúbenosť u toho dotyčného/dotyčnej.


Potom ho/ju to však prestane baviť a pošle ma čo najdaľej. Možno.

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
tercika  21. 4. 2009 19:03
ou fakt dobry clanok presne si vystihla to o com niekedy premyslam aj ja fakt dobre
 fotka
matwejo  21. 4. 2009 19:47
toho začiatku som sa trošku ľakol, ale ďalej to bolo už fajn, presný, trefný, výstižný blogíček, možno o kúsok dlhšie by to tak pekne opticky vylepšilo, ale obsah je na zamyslenie...čo sa týka mňa osobne, som tým kým som, priateľke sa rád prispôsobujem, ale odtiaľ potiaľ,
 fotka
m@trixx  22. 4. 2009 15:08
Ak sa chces podobat/byt rovnaka ako nekto iny, tak bud. Ak nechces nebud. Ak teba chce niekto kopirovat, nech kopiruje. Ale tvarit sa, ze nieco, co je otravne a nudne, je zaujimave a zabavne... Je blbost. Preco by niekto s rozumom take nieco robil?
Napíš svoj komentár