Paľo sa veľmi bál. Bál sa už od včera, keď sa od spolužiaka dopočul, že budem písať tento blog. Vždy, keď o ňom ľudia píšu, tak sa nabehá hore-dole, robí zo seba šaša a vôbec, prečo by mal robiť niečo, čo by inak vôbec nerobil?


Paľo najradšej nerobí nič. Niekedy ani nedýcha. Často ani nevyzerá. Nič neje, nič nie je. Len z času na čas ožíva, ale vtedy, vtedy, vážení, to stojí za to. Len on si to, chudák šedivý, nemyslí. Do pozajtra, keď o ňom bude písať možno niekto iný, bude musieť stihnúť nafarbiť vlasy. Ale netrápme sa, toto všetko sú jeho starosti. Náš príbeh je o niečom inom.

Paľa, obyčajného študenta strednej školy, zaujíma šport, hudba a počítačové hry. Spolužiačkam sa už zapaľujú lýtka, ale Paľo si len opakuje svoju večnú mantru: "Ja sa nikdy neožením, ja sa nikdy neožením." Keď niekto vyžaduje obšírnejšie vysvetlenie tohto Paľovho rezolútneho postoja, náš hrdina sa obmedzí na prosté: "Mám na saláme."

A naozaj má. Paľo je gurmán a nikdy si nedáva chlieb len s maslom a salámou. Na saláme vždy má aspoň syr, často aj paradajku, papriku či olivy. Aj teraz sedí za počítačom a dusí chleba s bohatou oblohou. 


Do izby vošla mama: "Paľko, čo stále sedíš za tým počítačom?! Len nás trápiš. Veď si celé leto brigádoval, aby si si ho mohol kúpiť. Na ryby si poriadne nemal čas, na záhrade si nepomáhal, furt len v tej robote. A všetky peniaze si minul na tento počítač a teraz sedíš len za ním. Veď si dakedy sadni aj predeň a zapni si ho. Kolegyňa vravela, že sa tam dajú aj videá pozerať a čítať veci na internete. Ja ti už na také nie som, ale teba by to mohlo zaujímať."

A tak Paľo urobil, ako mamka navrhla, a teraz píše tento blog.





 Blog
Komentuj
 fotka
amatol  21. 3. 2016 10:19
Nad salámou a zapnutím počítača som sa fakt zasmial, dobré
 fotka
purenarcissism  21. 3. 2016 11:27
chybal si
 fotka
nicmanenapada  27. 3. 2016 13:01
@purenarcissism to teraz asi pravidelne počúva
 fotka
kolieskonavoze  10. 4. 2016 07:41
Pre hĺbkovú analýzu je však potrebné prečítať si článok viacejkrát, keďže je písaný z pohľadu chorej mysle, človeka, ktorý si nevie spočítať dve a dve. Aj to ma na článku zaujalo a preto som súhlasila, že k nemu napíšem krátky review, aj keď ma zatiaľ oň nik nepožiadal, na čo som sa, samozrejme, urazila. Ale späť k rozboru tohto unikátneho výplodu chorej mysle. Najprv nás všetkých zarazí to kontroverzné meno - Paľo. Prečo si autor nevybral nejaké iné meno? Prečo práve meno môjho brata? Útočí? Pravdepodobne áno. Potom píše, že sa Paľo veľmi bál. Mal by sa báť, že o ňom Pubert napíše znovä článok? Pravdepodobne áno. Vidíme viacero náznakov či priamych vyjadrení, ktoré možno považovať za vyhrážky. Pubert nepriamo Paľa nabáda, že keď si nenafarbí vlasy, napíše o ňom ďalší hanebný blog. Je však možné, že hoci si si sivé vlasy Paľo nafarbí, Pubert napíše hanebný blog aj tak. Zoznámte sa s Pubertom. A nikdy s ním nemajte opletačky. O Paľovi sa dozvedáme, že "nič neje", neskôr, že má na saláme bohatú oblohu. Takáto hustá koncentrácia protirečivých vyjadrení snáď ešte nikdy nebola nikde. Autor sa s nami hrá, sám chce, aby sme si mysleli, že sme šialení. Ale majstrovským kúskom manipulácie s čitateľom je posledný dlhší odstavec, v ktorom autor znenazdajky použije slovo "predeň". Počuli ste niekoho, kto by používal slovo "predeň"? Pravdepodobne áno. Budem hádať - neviete si spomenúť, kto to použil. Bola to Rihanna a Rihanna je iluminát. Náhoda? Nemyslím.
 fotka
antifunebracka  7. 6. 2017 17:01
To je o Haberovi?
Napíš svoj komentár