V ten deň som do práce prišiel trochu neskôr, ale nebol to problém, pretože všetci sme tak prišli; doviezol nás šéf. Napriek tomu, že malá ručička (to je tá hodinová) ukazovala na číslo 8 (to je to medzi 7 a 9) a veľká na 12 (to je to medzi 7 a 9 (keď niečo tvorite, neskĺznite nikdy do automatického vykonávania činností, potom to môže dopadnúť takto), vzduch bol ešte dosť rezký. Po obligátnom poldecku marhuľovice bol však chlad na nás prikrátky. Okrem toho, nezvykli sme postávať iba tak. Hneď sme sa pustili do práce a teda o krátku chvíľu sme všetci mali montérkové blúzy prehodené cez 4 priečku rebríka opretého o stenu.

Jano ma poslal nahádzať piesku do fúrika. Keď som odparkoval fúrik pri kope piesku, urobil som pár krokov, aby som mohol z opacnej strany kopy vytiahnut lopatu, ktorú tam ktosi včera zapichol. Keď som ju vytiahol, skoro som sa posr.. po SR som sa za život poprevážal na aute kade-tade. Po celej SR veru. No ale späť k téme - od údivu som bol celý udivený (keď niečo tvorite, vždy si to na konci celé prečítajte, inak to môže dopadnúť takto)a veľmi ma udivilo, čo sa stalo.

Lopata zazívala a vraví: "Uaaaa, nazdar Pedro. Čo, aj cez víkend robíte? Hm..." Nezmohol som sa na odpoveď. Usúdil som, že najlepšie, čo môžem urobiť, bude tváriť sa, že sa nič nestalo a hádzať piesok do fúrika. Naozaj som bol presvedčený, že sa mi to len zdalo. V tom však lopata opäť otvorila ústa (žiaľ, ústa, ktoré boli najbližšie, boli tie moje) a riekla: "Peťo, kľud. Šak normálne no...tak som hovoriaca lopata. Počuj, buďme kamaráti. Som zázračná. Odpoviem ti na čokoľvek!"

To ma presvedčilo.

Vravím:
- Odpovieš mi na čokoľvek?
Koľko slín má jeden človek?

Lopata:
- Dočkaj ako myslíš jeden človek koľko slín...akože za život jeden človek?

Ja:
- No...hej.

Lopata:
- To ti poviem až zajtra.

Ja:
- Zajtra ale nerobíme, je nedeľa.

Lopata:
- Tak nič, no...

Ja:
- OK. Čau.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
demola  20. 2. 2009 09:12
Odvecovka, ach. Rozhodne som za atypickpost, neklasickosť a odklon od stereotypov, ale na druhej strane mám rada zázračno a tuto to začalo horieť a aj to zhaslo. Ako autor si iste dosiahol svoje, blahoželám.
 fotka
kolieskonavoze  25. 2. 2009 15:38
ale ved.. preco sme sa to nedozvedeli? a uz ti to nikto nepovedal nikdy? navrhujem, aby si doplnil na koniec: "ale pre potesenie mojich priaznivcov som si pocet slin predsa len zistil, lebo ak vam to nepovie lopata, na google sa da tiez spolahnut." ale pocet neviem, lebo je to tvoja robota. inak pekny blog, spomienky na jana, ktoremu si tykal? vraj sef. ved mu tykas, nemoze ti byt sef. on je skor: ten, co tu sefuje.
 fotka
pubertslatinocelny  1. 3. 2009 11:54
@kolieskonavoze => ale pre potesenie mojich priaznivcov som si pocet slin predsa len zistil, lebo ak vam to nepovie lopata, na google sa da tiez spolahnut. Je to 2x viac, ako si myslia ti, ktori hovoria, ze je to polovica z toho, kolko to skutocne je.
Napíš svoj komentár