Na Slovensku, ako to býva už tradičným zvykom sa rôzne módne trendy (a nie len to) zaužívajú o niekoľko rokov pozadu. Snáď to je tým, že ľudia, ktorí žijú v srdci európy sú viac konzervativnejší a majú radi svoj zašlý stereotyp... Výraz Metrosexualita vznikol spojením dvoch slov a to metropola a homosexuál, takže vlastne ide o muža mestského typu, ale čo to je ten mestský typ? Ak sa vrátime do čias starého Egyptu a niektorých daľších starých civilizácií bol každodenou rutinou nielen dámsky ale aj pánsky make-up. V starovekej Indií dokonca aj malým deťom malovali oči maskarou.- bola to vtedy móda ktorú určovalo vierovyznanie? V dobách stredoveku ktoré sa nieslo v znamení kríža všetko toto kozmetické umenie zaniklo a osobná hygiena sa dokonca považovala za hriešnu. V období renesancie a hlavne Baroka prišiel do módy biely púder, ktorý používali zámožní páni na znak toho, že nepracujú na poli (preto nie sú opálení)... V dnešnej dobe sa kladie veľký význam na to ako človek vyzerá, ako sa oblieka, aký má štýl. Kozmetický priemysel zaznamenáva svoj veľký boom. Na trhu dostať množstvo výrobkov a kozmetické salóny sú už skoro na každom rohu. Muži sa o seba viacej starajú niektorí až tak, že rozdiel medzi metrosexuálom a homosexualom je priam nepatrný. Azda práve toto je hlavný dôvod - ktorý heterák by chcel pôsobyť ako gay.?

 Blog
Komentuj
 fotka
dunka  5. 3. 2007 20:41
ale je pekne ked sa chlap o seba vie postarat pritom aby nebol jak homoš. akoze mam tym na mysli aj problem s akne. anmiesto toho aby siel na kozmetiku tak tym opovrhuje ze neni homoš aby sa chodil niekam one
 fotka
markonix  5. 3. 2007 20:52
Myslel som si že pojem "metrosexualita" rozoberieš podrobnejšie. Pôsobiť ako gay? hmmmm zaujimavé, neviem čo si pod tým predstavuješ lebo tam ani nejde tak o výzor ale skvôr o správanie, je rozdiel medzi nejakým prihriatým teplošom a normálnym homosexuálom (viem o čom hovorím).
 fotka
aniz  5. 3. 2007 21:16
no,podľa mňa je to blbosť,lebo keď sa ženy môžu upravovať a malovať, prečo by sa nemohli aj muži?...veď taký Marilyn Manson sa maluje a nie je to žiadnen gay,a to že pod pazuchami nemá chlpy,je iba pekné,lebo nežijeme v dobe kamennej,takže podľa mňa je úžasné, keď sa o seba chlapi starajú, aj keď je to možno pre niekoho prehnané....ja osobne si na takéto veci dosť potrpím...
 fotka
basawell  5. 3. 2007 21:23
Myslím, že názor, že chlap má voňať za slaninou a cibuľou je dávno prekonaný.. Avšak muži by mali ostať mužmi a ostať prirodzení. To isté platí aj pre ženy. Všetko s mierou, nič nepreháňať - nech nie je starosť o výzor na prvom, ale ani na poslednom mieste. Toľko snáď..
 fotka
thepastorofdisaster  17. 5. 2008 16:02
slovo metrosexuál nevzniklo spojenim slova metropola a homosexuál ty manták... metrosexual neni ziadny gay .. to je len mozno cast metrosexualov ..
 fotka
tenario  23. 8. 2009 19:47
Slovensky narod je blby /cest vynimkam/.
Napíš svoj komentár