Vošiel som do mojej obľúbenej kaviarne a žmolil v ruke noviny. Zamyslený. Pozdravil som sa ako vždy a ani som nepotreboval povedať, čo si chcem dať. Unavený z dňa som po domácky položil hlavu na stôl a poďakoval za presso, keď mi ho čašník doniesol. Otvoril som noviny a pil z kávy. Samozrejme som musel dodržať svoj kávový rituál. Cukor. Ochutnať. Smotana. Až potom piť. Tak viac cítim rozdiel v chuti medzi stavom pred smotanou a po a pripadá mi, akoby tam bolo viac smotany. Niekto môže namietať, že ide o kakavko, ale ten si môže piť horké žbrndy.

Ako tak sedím a čítam si uvedomím si, že barmanka vyzerá inak. Povstal som a vypleštil oči: "Čo to máš... tam? Čo... teda. Ty? Toto." Barmanka bola tehotná. Čo ma dosť udivovalo, lebo som ju posledné mesiace videl len za pultom a nedohliadol na brucho. Zrazu bolo nafúknuté a ona mi pripadala tak trocha iná.

Do kaviarne prišiel môj duševný príbuzný a rozprávali sme o filozofii pri káve. Potom sme šli do iného podniku a dali si whiskey. Za celú dobu mi dve veci pripadali vrcholne čudné.

1. nemal som ponožky a nohy sa mi spotili. Cítil som sa, akoby som mal gumené topánky a pri tom boli z kože.

2. Všetky ženy som si predstavoval tehotné. Všetky. Ešte aj mamu pri návrate.

Tak práve sedím pri anatomickom atlase a pozerám si, ako to vlastne reálne vyzerá. Presne. Inak to nedostanem z hlavy.

Ono je to totiž... strašne pekné. To je vlastne všetko, čo som chcel. Jaj a... kvantová fyzika padá.... Teória všetkého je znova ďalej vzdialená.

 Blog
Komentuj
 fotka
bizbilio  4. 10. 2011 19:56
posledná veta
 fotka
paradigm  4. 10. 2011 20:01
@bizbilio no ale je som z toho smutný. mohlo to byť ešte väčšie fiasko ako vyvrátená teória relativity...



ok to nebol jediný význam, ale whatever
 fotka
bizbilio  4. 10. 2011 20:14
prečo si hneď myslíš,že som poukazovala len na ten jediný,očividný,význam?
 fotka
ceruzisko  5. 10. 2011 02:19
"Butch, I want a pot belly. The rest of you is normal, normal face, normal ass, normal legs. But you have a big, round pot belly."



Pulp Fiction
 fotka
titusik  5. 10. 2011 11:44
jo, je to pekné Už dávnejšie som bola v jednom obchode na hlavnej v KE a bola tam jedna zákazníčka s bruškom, priam brušiskom. Krásnym. Nemohla som prestať zízať, aj keď som sa snažila.

A keď bola spolužiačka tehotná, musela som sa jej aspoň ukazovákom dotýkať bruška, hoci jej sa to nepáčilo, neviem prečo. Ja si to svoje budem ohmatávať deň-noc.
 fotka
antifunebracka  5. 10. 2011 16:41
tomu vravim brat prirodzene veci neprirodzene vazne ale inak ja nikdy nechytam tehotnym brucha, podla mna je to uchylne
 fotka
otvoreneokno  5. 10. 2011 22:15
Mám rada horké žbrndy, ale aj tvoje blogy.
Napíš svoj komentár