Asi každý z nás si už prečítal status na fb, ktorý ho rozčúlil či prípadne inak vyviedol z miery. V ďalších pár riadkoch si dovolím uviesť dva príklady statusov, ktoré už radšej viac menej ignorujem ako sa nad nimi zamýšľam. Dúfam, že nie som jediný komu vadia.

1. tá piča keď sa mi dostane do rúk tak uvidí.... ona vie za čo....

Nechápem čo majú ľudia z toho, že si dajú na nástenku podobný status. Ani nikto označený koho tým myslí, ani za čo. Nuž a keď sa niekto zvedavý odhodlá na to spýtať tak odpoveď v komentári v lepšom prípade je, že to napíše do správy prípadne napíše nerieš. Tak teda pýtam sa: načo je dobrý taký status? Veď keď mám s niekým problém tak mu to napíšem prípadne poviem. Alebo si týmto človek kompenzuje to, že mu nikto nepíše, tak sa snaží zaujať takto? Úbohé, myslím si.

2. Som smutná/ý

Povedal by som, že ďalší príklad žiadania si pozornosti na FB. Pretože to chodí podobne ako som vyššie uviedol, po otázke prečo nasleduje väčšinou odpoveď ,,pošlem ti v správe“, prípadne ,,ale niekto ma nasral“ a po otázke že kto? Odpoveď je jasná ,,nerieš“, ,,je to na dlho“.

Podobných statusov by som tu mohol uviesť neúrekom. Ale skôr by som sa chcel spýtať tých čo dočítali tento blog až sem, či podobné statusy dávajú aj oni alebo patria k tým čo im to lezie na nervy, prípadne vyjadrili svoj názor.

Aby nedošlo k nedorozumeniu, v poriadku by bolo keby takéto statusy boli len raz za čas. Každý si chce na niečo posťažovať a trošku zaujať ale ak to niekto píše sústavne každý týždeň alebo deň tak si myslím, že je to už choré. Preto si myslím, že stará otrepaná veta ,,Facebook ničí vzťahy“ nie je celkom pravdivá, facebook sa skladá len z ľudí a za to kazenie vzťahov si môžeme aj my napríklad takýmito podobnými statusmi.

 Blog
Komentuj
 fotka
zuza88851  5. 8. 2012 21:00
Ja som takéto statusy a ani žiadne podobné nikdy nepísala na FB, a nikdy ani nebudem... Podľa mňa je to zbytočné všetkým ludom vešať na nos. A tým ktorým na mne záleží na to prídu sami, takže nemám potrebu to tam vypisovať.A samu ma takéto statusy od druhych priateľov veľmi rozčuľujú a lezú na nervy... a kvôli niektorým aj ľudom a ich statusmi som veľa FB obmedzila a idem tam len hodku za deň, aby som sa nemusela nad tým už rozčulovať a zbytočne si nervy robiť... Takže nie si sám,ktorému to lezie na nervy...
 fotka
p01nt  5. 8. 2012 21:53
@zuza88851

Zuzka ďakujem za reakciu (ma teší, že to niekto aj prečítal). Páči sa mi tvoj názor a plne súhlasím. Pretože ak človeka skutočne niečo trápi tak sa zverí svojej blízkej osobe a nebude to vešať na verejnosť.

A to ťa tak trošku teda obdivujem, keď dokážeš sa obmedziť len na hodinku denne, lebo ja fb zapnem aj niekoľko krát denne, niekedy som tam len 10 min ale niekedy aj pol dňa.

A ešte raz díki za reakciu
 fotka
tbm88  5. 8. 2012 21:58
mňa osobne vytača status "Nudim sa" a reakcia na " tak poď von, idem tam a tam pridaj sa, alebo pozvanie na nejaku aktivutu .... a najviac ma vytoči odpoveď " nee, nechce sa mi, nejdem " ...takže tak
 fotka
p01nt  5. 8. 2012 22:07
A keď to niekomu vytkneš tak je urazený.

Ono sa dá nájsť ešte neúrekom podobných vecí, od statusov, ktoré si na nástenku capne doslova každý až po to ako ty spomínaš, že sa sťažujú na nudu a keď sa aj niečo nájde tak zrazu sú leniví ísť.



Nechcem sa chváliť ale na môj prvý blog už dve reakcie no som potešený
 fotka
flyleaf  6. 8. 2012 00:41
Ja som na facebooku už pár rokov a ešte som nenapísala žiaden status...ale tak väčšinou mi statusy nevadia, skôr mi vadia tie obrázky s veľavravnými vetami čo všetci tak radi zdieľajú. Niektoré sú fakt trápne.
 fotka
trdelniiiq  6. 8. 2012 06:39
tie pseudomotivacne bullshity co spomina @flyleaf mi uz lezu hore krkom.. vsade same obrazky a statusy o tom, ako uzivat dna, ako si ma ist clovek za cielom a podobne

a mne skor ako statusy, vadia priamo aj hadzanie odkazov na nastenky inych ludi, ako: milacik, milujem ta mojko, bolo krasne a za tym 15x "cmuq" a asi 4x " "

akoby si to clovek nemohol napisat do smsky, mailom, zavolat..musi to dotycnemu a opacne za den napisat aspon 5x..bleahw

ale ja to riesim tak, ze si ludi davam do ignore listu a tak nevidim od nich ani pismenko
 fotka
zuza88851  6. 8. 2012 09:58
@p01nt nemáš začo, netreba dakovať... Sedávala som tam veľmi často, niekedy aj celý deň a dlho do noci. Ale akosi som si od toho odvykla, už ma to tam prestalo aj baviť...tak tam nechodím... niekedy sa tam neukážem ako je týždeň dlhý... Radšej s tými najlepšími osobami sa snažím stretávať osobne a komunikovať nejako inak než cez FB..
 fotka
p01nt  6. 8. 2012 11:02
@flyleaf To si myslela, tak že úplne žiadny status? Alebo len, taký aké sme tu spomenuli? K tým obrázkom máš naprostú pravdu. Nemám rád ani ja tie obrázky. Beriem ak ich niekto sám vymyslí a dá si na nástenku, prvý krát je to na zamyslenie, škoda však, keď ich človek číta a vidí už 20ty krát u niekoho. Vtedy sa nejak to ,,čaro" stráca.

@trdelniiiq To s tými vyznaniami máš pravdu. Je na škodu že sa už nejak z nášho (teda aspoň minimálne z toho môjho) takmer úplne vytratili smsky. Je oveľa krajšie dostať niečo také cez smsku ako niekde na nástenku a tým myslím aj blahoželania k narodeninám. Človek si skôr zapamätá osobu, ktorá mu na narodeniny pošle peknú sms alebo smsku na dobru noc ako ,,originálny" príspevok typu: ,,všetko najlepšie" prípadne ,,dobrú nocku cmuq "

@zuza88851 osobný kontakt je najlepší Hlavne ak má človek tých správnych ľudí okolo seba. Čo ja bohužiaľ moc povedať nemôžem lebo na strednú som chodil do iného mesta a na výšku chodím ďaleko do Žiliny a každý je z iného konca Slovenska. To sa ťažko navštevujú priatelia potom. Nuž ale fandím ti. Nech ti to takto vydrží čo najdlhšie. Kiež by bolo viac ľudí s podobným názorom.
 fotka
mielikki  6. 8. 2012 13:19
ja som tak rada, že ľudia, ktorých mám v priateľoch, takéto veci nevypisujú a aj tých pseudomotivačných žvástov tam mám málo
10 
 fotka
p01nt  6. 8. 2012 13:56
mielikki si šťastná osoba niektorí (teda aspoň ja isto) môžme tíško závidieť
11 
 fotka
zuza88851  6. 8. 2012 16:18
@p01nt Tak ono u mňa je to tieš trošku také zložité... lebo nie všetci moji priatelia sú odtiaľ odkiaľ som ja...sme skoro všetci od seba vzdialený,ale na šťastie existuje auto a mám aj šoferák takže kedykoľvek prídem ja za nimi ak oni nemôžu...a teraz ešte máme trošku viacej času, tak sa všetci snažíme vždy stretnúť, lebo ak budeme už chodiť do práce tak často spolu nebudeme... budem s nimi v kontakte len cez mobil, a ak bude núdza tak len vtedy cez net... Možno takých ľudí s mojim podobným názorom je viacej,len sa to možno boja napísať... =D
12 
 fotka
catmartina  6. 8. 2012 18:43
mne vyslovene vadia statusy len cez skúškové..spolužiaci sa musia vyťahovať s tým, kto má aké skúšky hotové a čo mu už len zostáva.. ..vraždila by som ..
13 
 fotka
qossyend  6. 8. 2012 19:35
Osobne si myslím že statu si sú riadna blbosť. často počujem ľudí sa sťažovať ach nikto mi nelajkuje statusy ...... najradšej by som im povedala čo s toho maju keď ho niekto lajkne ...no proste ma to hrozne vytáča..ale už sa nad tou hlúposťou radšej nepozastavujem Fakt to je len snaha upútať pozornosť.. nemá to žiadny zmysel inač pekne vyjadrený blog bohužial pravdivý
14 
 fotka
hunter2  7. 8. 2012 12:58
najlepší status je "išiel som srať"
15 
 fotka
zuza88851  13. 8. 2012 16:01
@hunter2 tak našťastie ešte z mojich priateľov nikdy nikto nedal taký status... =D ale zrejme by som naňho reagovala takto: a čo ja mám s tým že ideš? mám Ti prísť pomôcť pri utieraní tvojej rite?
16 
 fotka
hunter2  14. 8. 2012 13:54
@zuza88851 no, aj také sa mi už objavilo na nástenke.. ale beriem to ako recesiu
17 
 fotka
zuza88851  14. 8. 2012 14:17
@hunter2 potom to máš veľmi zaujímavých ľudí ako priateľov.... =D
Napíš svoj komentár