1. Špagety sa nehľadajú v chladničke
2. 1 liter na 100g špagiet neznamená 1 liter na celý sáčok
3. Návod ako pripraviť Morca-dellu nie je napísaný na konzerve (mohli tam pripísať aspoň: kamoš, pomôž si sám)
4. Je dobré si zapnúť istič pred tým ako idem variť, pretože elektrický sporák prekvapivo nejak nechce variť bez prúdu.
5. Po napísaní predchádzajúcich štyroch bodov ešte stále neviem čo s tou morca-dellou.
6. Po dôkladnom prieskume po telefóne zisťujem že morca-della sa nerobí v hrnci ako si to moje skromné znalosti a z toho vyplývajúci úsudok mysleli.
7. Ak idete posoliť vodu pred tým ako tam dávate špagety dávajte si veľký pozor. Soľ sa nápadne podobá cukru.
8. Pre krásny efekt zlepených špagiet dajte do hrnca málo vody a žiaden olej.
9. Netuším či po dovarení špagiet ich mám dať pod studenú vodu, podľa návodu to tak je. Ale potom mám rečnícku otázku: tak na kerú onú som si ich varil, keď ich mám potom prepláchnuť studenou vodou?
10. Bezpečnostné opatrenie: Neskúšajte zlomiť špagety na polovicu. Úlomky sa rozletia a môže ich päť minút zbierať po kuchyni. Je dobré v kuchyni nosiť prilbu, vysávač, a byť spojený s linkou 112.
11. Ďalšia podobnosť v kuchyni. Olej trošku pripomína ocot. Bacha na vec, nechutia rovnako.
12. Vyjadrovací problém: keď voda bubloce, správne sa tomu hovorí, že vrie.
13. Predzvesť toho, že špagety sú hotové nie je to, že černejú, oni sú hotové už oveľa skôr.
14. Nesnažte sa horúci hrniec chytiť holými rukami, ono to celkom páli.
15. Je smutné ak vám vypovie službu otvarák na konzervy v polovici roboty. Zápis na chladničku: Treba kúpiť kvalitný otvarák.

Zhrnutie:
Ak sa vám podarí týmto malým detailom vyhnúť, môžete nakoniec uvariť aj celkom jedlé špagety.
Keď má niekto ešte čo doplniť budem rád.
Fotku som prihodil do osobitného albumu aby ste videli ako to dopadlo pretože neviem ako sa dávajú fotky k blogom (hanba mi).

Prajem dobrú chuť.

 Blog
Komentuj
 fotka
hellium  7. 8. 2012 11:13
S varením špagiet som problém nikdy nemala, ale napadol mi bod 16.: Aj keď si necháte od kamaráta priviezť špagety až z Talianska, vedzte, že sú vyrobené v Poľsku.
 fotka
schizzofrenya  7. 8. 2012 11:14
takze si to s tymi spagetami predsa myslel vazne?
 fotka
kiksauri  7. 8. 2012 11:16
pobavilo
 fotka
notyou  7. 8. 2012 11:19
Skutočne mám po tomto lepšiu náladu (nabudúce ti pôjdu lepšie)
 fotka
ordinarygirl  7. 8. 2012 11:20
pobavil si ma, špagety som si varila už keď som mala 8 rokov a morca dellu či čo to je si nekupuj, veď to je humus si priprav vlastnú
 fotka
p01nt  7. 8. 2012 11:20
@hellium nepríjemné poľsko vládne v európe so svojími ,,kvalitnými" potravinárskymi produktmi a ako si to napísala hneĎ som aj šiel pozrieť odkiaľ sú tie špagety, na čiarovom kóde bolo 800 čo by malo byť teoreticky to taliansko



@schizzfrenya smrteľne vážne hlad ma donútil a keďže som sa ráno zobudil a zistil, že som doma ako sirota tak som musel svoj osud zobrať do vlastných rúk



@kiksauri to som rád, že aspoň niekoho pobavilo
 fotka
kiksauri  7. 8. 2012 11:28
to hej lebo som aspoň zistila, že niesom na tom až tak zle s varením vďaka tvojim bodom pravdaže
 fotka
trdelniiiq  7. 8. 2012 11:29
Morcadella je zabijak spagiet. Krasne si sam pripravit bolonsku omacku. Ale nie tie shity, ktore vacsinou davaju v restauraciach. Namliet si masko, kupit pancettu, parmezan atd a namiesto spagiet pouzit tagliatelle.
 fotka
lilly09  7. 8. 2012 11:40
po precitani aspon viem, co bude na obed!
10 
 fotka
demoniqangel  7. 8. 2012 12:22
Ja som robila špagety včera... v polovičke jedenia som našla v tej morcadelle kusisko akoby jednej vrstvy cibule. Prešla ma chuť...

(a ja morcadellu robím v hrnci)
11 
 fotka
n0win0u  7. 8. 2012 12:54
1. spagety v chladnicke moze hladat asi len kokot

2.

3. morca-della je solidny polotovar, to si tak ohriat mozes

4. vy si pravidelne doma vypinate istice ? O_o

7. nevediet rozoznat cukor a sol, vid c.1

8. ja som si myslel, ze si ten navod na spagetach cital

9. O___O na toto ani neviem reagovat

10. spagety sa lamu este v obale genius

11. jj OCOT a RACIOL su kokotsky podobne napisy

13. cernejuce spagety vo vode.. to by som sa pozrel -.-

14. c.1 again



orestuj si cibulu na miernom plameni, jemne posolit ( orestujes ju na oleji a nie na octe )



medzitym ak sa ti nechce moc vymyslat, tak si kup konzervu lupanych rajcin v stave, vhod do mensieho hrnca, zacni ohrievat, pridaj bazalku, oregano.



do panvice s cibulou ( jo, robi sa to na panvici ) vhod mlete maso, orestuj, ked uz masko bude chytene a cibula este nezhoreta "vlej" to do hrnca a mierne podus.



celkom solidne jedlo a spravi to aj kar ak sa pri krajani cibule nedoreze.. jaj vidis, cibula sa musi nakrajat. -.-
12 
 fotka
p01nt  7. 8. 2012 13:20
@trdelniiiq najbližšie vyskúšam ak nájdem niečo dobré na nete dneska som sa žiaľ musel uspokojiť aj s tou morca-dellou lebo po pravde som bol rád že som sa ráno zobudil večer bol ťažký a doma som nič lepšie nenašiel



@demonicangel juuj po tejto správe som sa moc nepotešil našťastie mňa žiadne ,,prekvapenie" nečakalo ale na dlhší čas dám asi pokoj morca-delle



@lilly09 daj potom vedieť ak to dopadlo heh
13 
 fotka
p01nt  7. 8. 2012 13:23
@n0win0u

nerozumiem presne čo ťa tak rozčúlilo na tom čo som tam napísal... myslíš si, že som až taký tupý a neviem variť?

môj zámer bol len niekomu pozdvihnúť náladu, nič viac sa za tým hľadať nedá...



ale tak díki za tip s tou cibuľou
14 
 fotka
n0win0u  7. 8. 2012 13:32
neviem, ako satira a robit zo seba kokota nekedy vie docielit vcelku slusnu humornost alebo akysi fejton. ale toto imho nebolo ani jedno ani druhe. ja som za tym ani nic viac nehladal, len som to prelozil
15 
 fotka
flyleaf  7. 8. 2012 16:09
uvariť špagety je tá najľahšia vec na svete, na to netreba návod.



(ale možno chlapom sa zíde
16 
 fotka
antifunebracka  7. 8. 2012 20:52
slameny vdovec?
17 
 fotka
ponnie  7. 8. 2012 21:30
a ako sa robí morca-della,keď nie v hrci?
18 
 fotka
p01nt  7. 8. 2012 21:34
@flyleaf jasné že zíde len ho trošku ešte prepracovať a natrénovať



@antifunebracka

skôr ranná sirota, ktorú nechali ráno všetci doma bez jedla



@ponnie tam som sa možno trošku sekol ale ja som to robil na panvici
19 
 fotka
acheraya  7. 8. 2012 21:45
mega
20 
 fotka
ssnehulienka  7. 8. 2012 23:39
Dlho so msa pri čítaní blogu schuti nezasmiala.



Pozerám ,že tu vôbec nie si dlho a už je to od teba niekoľký blog čo som čítala, palec hore
21 
 fotka
p01nt  8. 8. 2012 00:16
@ssnehulienka to som rád ak som ti teda vylepšil trošku náladu



ale tak vieš ako na začiatku je človek ešte plný nápadov uvidí sa za mesiac či ešte budem schopný sem niečo napísať



@acheraya dúfam že si to myslel v dobrom alebo ani nie?

len teraz už radšej ani nechcem vidieť ako si ma ľudia predstavia v kuchyni
22 
 fotka
acheraya  8. 8. 2012 10:17
no ja som po prvé dievča a bolo to v dobrom

a áno, ľudia si ťa teraz v kuchyni predstavujú ako totálne strateného
23 
 fotka
p01nt  8. 8. 2012 11:27
@acheraya prepáč, nebolo to úmyselné asi mi niekde vypadlo písmenko a



tak možno tú stratenosť časom ešte niekedy potvrdím alebo v lepšom prípade vyvrátim
24 
 fotka
sugy1  30. 8. 2012 21:39
made my day! ako ja rok dozadu blogy
25 
 fotka
freyaa  30. 8. 2012 23:01
A ako inak pripraviť morca-dellu, keď nie v hrnci? Veď to v konzerve máš už hotové, máš to len ZOHRIAŤ, a pokojne aj v HRNCI



BTW., neverím, že si až také teľa, ale tak čo človek nespraví pre vtipný blog...



A dám ti radu. Špagety var v čistej vode, bez oleja, a prepláchni studenou vodou.

Kým ti otečú, tak si do (čistého) hrnca nalej trochu oleja a hoď tam roztlačený cesnak, a nechaj ho tam trochu poškvrčať. Keď už bude cesnak čierny, vyhoď to, a postup zopakuj a uvedom sa, keď bude ešte "len" hnedý, a do toho horúceho cesnakového oleja vysyp špagety.

Nechaj to chvíľu ohriať, pomiešaj, a potom budeš mať naozaj chutné špagety, a nie iba uvarené mäkké cesto v tvare slížov.
26 
 fotka
p01nt  30. 8. 2012 23:16
@freyaa ja som to robil na panvici ani sám neviem prečo, asi sa mi to zdalo pohodlnejšie



veď no, som to písal len tak na odreagovanie a skúsil spraviť s komára somára ale zas vo varení nevynikám to je fakt



Díki moc za tip. Cesnak mám celkom rád tak to isto iste vyskúšam A som čakal že odsúdiš aj ty morca-dellu



sorry že som to najskôr napísal v TSke, moc sa tu ešte nevyznám, a občas to tu popletiem
27 
 fotka
p01nt  30. 8. 2012 23:17
@sugy1 na svoju obhajobu musím povedať že podobnosť je čisto náhodná nekopíroval som
28 
 fotka
sugy1  31. 8. 2012 08:27
však to bola pochvala, trololo
29 
 fotka
zajkousko  11. 2. 2014 13:02
heh a ty si vyučený kuchár
Napíš svoj komentár