Keď sa opýtate ľudí, čo pre nich znamená slovo láska, dostanete viacero odpovedí. Sklamaní pesimisti vám povedia, že láska je mučiteľom ľudskej duše, čistí materialisti odpovedia, že láska je prejavom citovej slabosti a iní si pod ňou predstavujú len sexuálny pud. Na druhej strane vám naivní romantici odrecitujú ľúbostný sonet a potom zasnene odídu do svojho sveta fantázie. A možno stretnete niekoho, kto sa na vás len milo usmeje a povie: „ Láska pre mňa znamená zmysel života. “

Interpretácie významu slova láska sú teda rôzne. Ale ktorá z nich je tá pravdivá? Čo je teda vlastne láska? Aký má pre človeka význam?

Odpoveď je skrytá v ľudskej duši. Láska je jednoducho obyčajný ľudský cit, ktorý ma však nevšednú moc. Má v sebe moc spraviť človeka šťastným a spraviť zo sveta nebeský raj. A ten, kto miluje, nerobí nič viac než to, že sa riadi hlasom svojho srdca, a pritom je šťastný a svet mu pripadá ako najkrajšie miesto v celom vesmíre.

Najkrajšie však vnímajú lásku malé deti. Pretože ju vnímajú úprimne a z celého toho malého detského srdiečka.

Skupina amerických odborníkov položila otázku "Čo je to láska?" deťom vo veku od 4 do 8 rokov. Odpovede, ktoré odborníci dostali, boli krajšie a hlbšie, ako si vieme predstaviť. Tu sú niektoré z nich.



* Keď vás niekto ľúbi, vyslovuje vaše meno iným spôsobom. Viete, že vaše meno je v jeho ústach v bezpečí. (Beny, 4 roky)

* Láska je, keď sa dievča navonia voňavkou a chlapec si dá na seba vodu po holení a potom idú spolu von a navzájom sa voňajú. (Carl, 5 rokov)

* Láska je, keď moja mama urobí kávu pre ocina a trochu z nej odpije, než mu ju dá, aby si bola istá, že chutí dobre. (Danny, 7 rokov)

* Láska je, keď povieš chlapcovi, že máš rada jeho tričko a on ho potom nosí každý deň. (Noelle, 7 rokov)

* Moja mamička ľúbi ocina, preto mu dáva najlepší kúsok z kurčaťa. (Elaine, 5 rokov)

* Láska je, keď ti tvoje šteniatko oblíže tvár, aj keď si ho nechala samé celý deň. (Mary Ann, 4 roky)

* Keď niekoho ľúbiš, tvoje mihalnice behajú hore a dole a z teba vychádzajú malé hviezdičky. (Karen, 7 rokov)



Zamyslime sa nad tým čo slovo "láska" znamená pre nás a uvedomme si, že je neoddeliteľnou súčasťou života. Veď život bez lásky predsa ani nie je životom!


Čítajte viac: » nataliaturcinova.blog.sme.sk/c/242135/Achta-...

 Blog
Komentuj
 fotka
majusqa93  29. 10. 2010 11:04
ježiiiš Velmi peknéé...
Napíš svoj komentár