Zmysel života je cieľ, ktorý ľudia vytyčujú svojmu životu. Tento pojem sa dá vymedziť na základe zodpovedania rôzných otázok.
Ľudia si kladú neustále otázky. Ráno, na obed i večer. Pýtajú sa samých seba prečo vtáky voľne lietajú. Kam odlieta vietor a kde začína nekonečná rieka. Ale kráľovstvo získa len ten, kto pozná všetky odpovede. Taký však bohužiaľ neexistuje. Každý deň sa z pod hladiny vynára plno nových otázok. Aj ja mam v hlave plno otáznikov.Moje otázky sú však zavinuté v plachte a rozbalím ich len vtedy, keď mi to vyhovuje. Vlastne iba vtedy, keď mam jeden z tých šedých dní. Ráno ma zobudí spev susedy, ktorý je skutočne príšerný .Hneď na to sa dobíjam do kúpelne, ktorú okupuje môj brat už vyše pol hodinu. Nevyspatá s predstavou, že mám ísť opäť raz do školy, mám hneď zlú náladu.A začne sa tak zvaná depka.Čo to tá depka vlastne je? Depka je krajina zamknutá za mreže, je polievka varená zo smoly, je poznanie ktoré zabolí takmer vždy, je čierne slnko, čierne mlieko a čierna obloha. Vtedy sa nad sebou zamýšľam ja. Čo mám hľadať a o čo sa oprieť? Prečo je obvyklé najprv sa narodiť a potom zomrieť? Odkiaľ sme prišli? Prečo sme tu? Načo sme tu? Kam, pôjdeme, keď zomrieme? Čo leží pred a čo za nami? Je niečo v živote isté? Nič nie je tak ako byť má a predsa sa to kvôli niečomu deje.Hlava je bojisko, veľa zrelých myšlienok, srdce nevie prečo tĺcť a ja zase prečo žiť. Čo je zmyslom môjho života? Každý deň je ako test.Plný prekážok, ktoré sa zdajú neprekonateľné. Niečo mi chýba a pri tom som celá. Rada by som niečo vykričala do sveta no sa bojím. mam život , ktoremu nerozumiem.vlastne nerozumiem ničomu čo sa deje. Mám pocit akoby som uviazla v nesprávnom čase, kde láska je len úryvok z detskej básničky a za zmysel svojho života pokladám rodinu a priateľov. Je pravda, že dobré kamarátstvo je najdôležitejším vzťahom života. To jediné ma udrží nad vodou, keď všetko ostatné zlyháva. Niekto povie, že jeho zmyslom života je láska. Nedbám, ale keď sa láska vytratí priatelia ostanú. Predsa len sa pozrite na to bez ružových okuliarí.Láska príde, odíde a na ceste za tou pravou láskou stretneme nekonečne veľa ľudí, ktorí sa menia. Pravý priatelia, ale skutočne praví priatelia sú při tebe navždy, Presne tak jako aj rodina. Chcela by som svojím blízkým v živote ešte veľa dať, ešte veľa ukázať. Možno ma ľudia pokladajú za blázna, ale blázon by som bola, keby som ostala sama. Bez rodiny a priateľov.
Nikdy nemôžem nájsť všetky odpovede a asi nikdy neporozumiem prečo.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
helliumka  1. 11. 2010 13:03
páči sa mi celkom tá časť o depresii... a k láske a priateľstvu - najkrajšie je, keď ti je lásky zároveň najlepším priateľom
Napíš svoj komentár