Dopredu upozorňujem širkú verejnosť že tento článok nieje zameraný na potláčanie práv ani slobôd nikoho a ničoho ani nijakých podobných sračiek.

Teda chcem ním vyjadriť len sled smutných udalostí ktorých svedkom som bola za posledných pár dní.
Pre objasnenie bývam na juhu stredného Slovenska, tesne pri hraniciach s Maďarskom. Kto tu žije, vie prečo to píšem.
Teda k veci.

Šla som ráno do práce autobusom. V jednej nemenovanej dedinke nastúpilo do autobusu asi 15 našich rómskych spoluobčanov s tromi detskými kočíkmi. Hulákali na celý autobus že som si musela dať hudbu na plné pecky. Škoda že hudba neprekryla aj ten puch čo bol v autobuse.
Ľudia čo nastúpili po nich si nemali kam sadnúť tak sa všetci tlačili vpredu pri šoférovi lebo tie hovadá boli rozťahané po jednom. Teda jeden človek na dvoch sedadlách. Vrcholom bolo to keď sa jedno zo štyroch malých deciek rozrevalo a na to sa pustili do revu ostatné tri, pričom jednému z nich matka pritankovala takú, že mu hlava odletela dozadu, na čo sa rozrevalo ešte viac.
Podotýkam toto sa deje každé ráno. Netuším kde berú z podpory peniaze na každodenné cestovanie pre 15člennú rodinu. Ale to je vedľajšie.

Po ceste domov z práce ma obchádzala ďalšia podobná rodinka. Mamička mohla mať asi toľko rokov čo ja, okolo seba štyri deti a piate v bruchu. Jedno z deciek, podotýkam špinavé jak prasa so samými modrinami po celom tele, sa mlátilo so svojím súrodencom, škirekali ako paviány, čiže si ma nevšimli že idem okolo.A to mám prosím pekne 172cm. Takže si jedno z nich buchlo hlavu o moju kabelku. Začalo revať ako keby ho z kože drali a drahá mamička na mňa začala hulákať cez celú ulicu, že čo som jej decku spravila. Tak som jej v rámci slušnosti povedala že keby svoje decko naučila slušne chodiť po ulici, netrieskalo by si hlavu o cudzie tašky. Nechcite vedieť jej odpoveď, tá sa nehodí do slušného rozhovoru.

Cestou domov som narazila na troch výrastkov rovnakej národnosti. Pod balkónmi si púšťali hudbu na plné pecky, vrieskali na celé sídlisko, každú babu čo šla okolo chytali za zadok prípadne za niečo iné a veľmi farbisto opisovali čo by s ňou robili keby ju niekde chytili v tmavej uličke. Zhodou okolností to boli tí istí výrastkovia čo pred pár dňami odchytili malého chlapca a ukradli mu mobil aj dve eurá čo mal vo vrecku. Myslíte že s tým polícia niečo robila? Kdeže. Veď načo.

Keď som prišla domov, vyšla som si na balkón zapáliť. Pozerám dole, pri kontajneri stoja dve decká a tretie stojí v ňom. Teda v kontajneri. Vyhadzuje von smeti, trhá sáčky zo smetiakov, hľadá si jedlo. Fajn, beriem. Je hladné. Ale prečo pre boha robí taký bordel? Prečo tie smeti nemôže hádzať späť? Prečo na zem? Myslíte že to poupratovali?
Kdeže, našli sáčok plný napoly zhnitých jabĺk a pobrali sa preč chrúmajúc jablká ktoré by normálny človek ani sviniam nedal zožrať.

Tak mi povedzte...toto je ten Ficov sociálny štát? Nejdem tu riešiť politiku, sakra nieje to moja vec a niesom jediná čo na to nadáva. Chcem len povedať, že by som všetkých našich rómskych spoluobčanov, ktorých je v našom meste väčšina, presťahovala a podelila do susedstiev našich zákonodarcov. Či by aj potom mali veľké reči o tolerancii a nutnosti pomáhania týmto úbohým dušičkám.

Ak to teraz niekto bude brať akože aká som ja sviňa rasistická, tak to tak berte. Ale potom si aj vy zaslúžite pár takýchto odpadov spoločnosti nasťahovať do susedstva. Užite si s nimi a potom mi vykladajte o rasizme.

 Záchod
Komentuj
 fotka
boxer161  3. 7. 2009 09:33
v tej podstate mas silnu pravdu...tiez niesom rasista ale tu nejde o rasizmus aj ty co opisujes...len davas na vedomie socialne spolocenske a eticke spravanie vacsiny romskej(ale mozno aj inej) narodnosti ktori uz pre mna prestavaju byt niekedy ludmi....ved to su zvierata...



keby tam byvala moja baba tak som s nou stale a s pistolou pri sebe(minimalne plynovou)...



podla mna tu vobec nejde o fica...to by som ani nespomenul...rovnake chyby ako predtym su v nasom state...

tym nechcem obranovat zase ficka



ale rozhodne chapem co pises...
 fotka
lenuska25s  3. 7. 2009 11:23
naozaj tento blog stojí za to si ho prečítať!!!, úplne s tebou súhlasim. niečo podobné máme aj my v dedine, a vôbec to nieje med lízať. Fico by sa mal aspon tak na týždeň to takéhoto niečohoí nasťahovať , aby pochopil ako to ide!...



fakt super blog
 fotka
whitelilit  3. 7. 2009 12:53
fuu myslim ze toto fakt neni rasizmus len konstatovanie reality...

a chapem co vravim ja sa s tymito typkami tiez stratavam nastastie nie az tak casto.,

fakt dobry blog
 fotka
sleepwalker9  3. 7. 2009 12:59
Aj k nám do dediny sa prisťahovala početná romska rodina. S počiatku robili také veci, čo sa tu predtým nediali - hlavne tie ich malé deti, ale nejak to prešlo, aspon tak sa mi zdá. Sú slušní a snažia sa tak aj žiť...

To sme asi svetlá výnimka že máme takých spoluobčanov (takých svetlých výnimiek by mohlo byť aj viac)

Vôbec ti nezávidím..., keby že po mne pokrikujú to čo po tebe, tak sa bojím vychádzať von
 fotka
yeya  3. 7. 2009 15:49
A najviac ma na tom štve, že nik s tým nič nerobí.

Plne s tebou súhlasím lebo aj v našom meste sa to celkom hemží týmito neprispôsobivými počernejšími spoluobčanmi. Keď im vyhoreli unimobunky, dostali zadarmo náhradné ubytovanie oblečenie atď. a ešte neboli spokojní. Samozrejme do mesiaca všetko čo dostali zničili alebo rozpredali.

Nechápem prečo by mal štát resp. ostatní sponzorovať takých darmožráčov, keď iní aby dostávali dôchodky musia na to pracovať celý život. A oni si len spravia pár detisiek a dostávajú na ne peniaze...
 fotka
hunter2  3. 7. 2009 16:13
najhorsie je, ze ked si to vyriesis rucne s jednym co ti robi problem, uz ti ide po krku cela osada.. a ked pocitam, ze ich tam je najmenej 50, tak to uz vobec sranda nie je.. a tym chumajom, co im obhajuju ich ludske prava by som odkazal, ze ludske prava su pre LUDI, nie pre nejake primaty vzniknute degeneraciou homo sapiens.



teraz nemam na mysli slusnych Romov(je takych par), ale tych hajzlikov, co si opisala. ved to nie je mozne, aby si tak dovolovali a pritom su kazdemu (kazdy na nich davame peniaze) len na obtiaz.



P.S: nie som ziaden rasista! so slusnymi ciganmi vychadzam dobre, beriem ich za rovnocennych, mam medzi nimi aj par kamosov. ale ako mam zobrat za rovnocennych tych primitivnych bez hociakej ludskej kultury a spravania, co dokazu robit len bordel?
 fotka
petika  3. 7. 2009 17:10
byvam v meste, kde je zopar takychto a momentalne brigadujem v jednom obchode kde chodia..



to nie su ludia, to su ZVIERATA... pride do obchodu, smrdia, este po sebe pokrikuju a kradnu jak straky! špine jedny.. od 13 rokov su tie decka na invalidnom dochodku a ked poviem, ze by som to kopala rad radom-tak som rasista!!



nie, nemam pochopenie pre taketo zvery! taketo individua su v podstate uplne k nicomu a ked vidiem tie mlade cigane s malymi deckami-sak to sa mnozi jak potkany!



nemam nic proti romom/ciganom, jak chcete.. ale proti takymto ODLUDOM hej...
 fotka
kat  3. 7. 2009 23:49
hned na zaciatok uvadzam, ze ne som rasista....ale to je s nimi uz fakt vrchol...



prizivuju sa na state - na daniach tazko zarabajucich ludi - a este k tomu aj nevychovani!!!



pre toto naozaj ani ja nemam pochopenie...
 fotka
ayreen  4. 7. 2009 08:22
no takto. keď som bola malá, bývala som na východe, cigán tam bol pomaly každý druhý či tretí, no keďže som bola malá, neuvedomovala som si to. Potom asi v 9 rokoch som sa presťahovala do oblasti, kde nič takéto nežije (chvalabohu) a neskôr kvôli VŠ do Bratislavy, tu tiež nič podobné nežije /chvalabohu/

a v živote si neviem predstaviť, že by som sa vrátila naspäť na východ, cigáni sú mi fakt vrcholne odporní - teda keď sa bavíme o takých akých si opísala ty, slušní mi vôbec nevadia.
10 
 fotka
yocassaraise  4. 7. 2009 22:33
MRK = Marginalizovana Romska Komunita
Napíš svoj komentár