V robote som mal čas premýšľať o tom.. keďže na takéto aktivity tam mám času viac ako dosť

Takže.. podľa môjho názoru prežijeme asi už len my ako posledná generácia.. alebo už budeme mať dosť veľmi sťažený život ku koncu.. ako môžno prežije aj tá generácia po nás ale ak sa nič neurobí tak pochybujem že naša generácia prežije.. dôvodov je hneď niekoľko..

Ropu má naša planéta približne na okolo 70 rokov.. to znamená že čím ďalej budeme k tejto hranici bližšie tak všetko čo bude pochádzať z ropy bude drahšie .. a z ropy sa nevyrába len palivo do automobilov ( ako napr. benzín, nafta, propán, bután ) ale aj metán, etán, petrolej, mazacie oleje a plasty ... určite je toho viac... ale čím viac času ubehne tým bude drahšie všetko spomínané. V podstate taká priama úmera.. .. Ak sa minie ropa tak sa v podstate nebudú môcť robiť a opravovať cesty, autá nebudú môcť jazdiť ( aspoň tie terajšie ), stroje nebudú fungovať keďže pravdepodobne každý stroj potrebuje mazať určité plochy ako ozubené kolesá a podobne.. to znamená že ani električky, trolejbusy, vlaky, a možno aj tie vozidlá na elektrický pohon nepôjdu lebo sa rýchlo zadrhnú.. čiže doprava bude minimálne možná .. ešte aj na tom bicykli sa pôjde veľmi ťažko bez namazanej reťaze a ložísk.. samozrejme ak nevymyslia niečo čo pomôže.. .. a je možné že niečo existuje aj v tejto dobe ale túto informáciu nemám a tak to nemôžem potvrdiť..

Plyn máme taktiež na nejakých 70 rokov a teda ľudia ktorý kúria alebo varia na plyne tak tiež to nebude ktoviečo.. ale v tej dobe to už bude možno inak robené.. ale tiež nás čaká postupné zdražovanie ako pri rope.. nakoniec to skončí tak že tie ceny budú také vysoké že si to priemerný človek nebude môcť ani dovoliť..

Uhlie máme na nejakých 100 - 150 rokov a uhlie ma najväčší podiel výroby elektrickej energie na zemi ... čiže aj to sa nám za chvíľku minie.. ..

a dostávame sa k tomu bez čoho by nebol možný život na tejto našej modrej planéte.. .. aj pomenovanie má podľa toho.. modrá.. áno reč je o vode ... nedostatok vody je už v tejto dobe.. my to ešte nepociťujeme ale nejaká miliarda ľudí o tom veľmi dobre vie keďže musia piť vodu ktorá nie je pitná ... kdesi som videl ( neviem či je to pravda ) že za nejakých 50 rokov bude voda drahšia ako ropa.. aj keď v tej dobe bude ropa enormne drahá tak neviem .. a niekde na internete som čítal také pekní prirovnanie .. že nalejte si do pohára 4 litre vody.. čo predstavuje absolútne všetku vodu na tejto planéte .. aj v ľadovcoch a živočíchoch.. a ak si z nej zoberiete čajovú lyžičku tak tá predstavuje pitnú vodu..

Čo sa týka tej energetiky pracuje sa na termojadrovej fúzií ale kým pôjde do komerčnej prevádzky ubehne aj 100 rokov ..

Čo sa týka tej vody vedci už aj na nej pracujú ako ju efektívne prefiltrovať, odslaniť a podobne... len zatiaľ sú tieto metódy veľmi drahé ..

noo a čo na záver?. len toľko že o nejakých 50 rokov nebude život taký aký ho poznáme nám to už v tej dobe bude asi jedno.. ale určite aj o tých 30 rokov to bude dosť zlé tak sa pripravte..

PS. ak nás nepredbehne niečo 21.12.2012

 Blog
Komentuj
 fotka
courtneylovegrunge  3. 1. 2011 20:34
Pravda, len mi to pripadalo ako keby si sa tomu vysmieval.
 fotka
ner1xess  3. 1. 2011 20:57
noo keby sa tomu naozaj smejem tak by som to sem ani nepísal.. .. to sa možno zdá preto lebo som veselá kopa hnoja
Napíš svoj komentár