Čo je pre mňa krásne? Myslím, že to čo považujem za krásne neviem s určitosťou definovať rovnako ako by som nevedela určiť definíciu krásy. Pre mňa nie je nič jednoznačne krásne alebo škaredé. Nedovolím si to ohodnotiť. Nie nahlas. Krásne a škaredé dve obyčajné slová,ktorým by sme nemali pripisovať silu, pretože z normálneho človeka, dokážu urobiť trosku.

Krásny je pre mňa tento svet. Krásny svet plný krásnych ľudí, ktorí sú možno trochu hlúpi, chamtiví, falošní ,ale bez nich by to nebol tento svet, tak dokonalý. Ľudia sú krásni. Rozhodne áno, starí, mladí, tuční, slepí, chudí, vysokí... Nemáme právo nazývať ľudí iným slovom ako krásnym, nie je pre ľudí iné pomenovanie. Ak som krásna ja, ste krásny aj vy. Ste rovnaký ako ja bez ohľadu na to, či máte o jeden vlas viac alebo menej.

Viete, čo je ešte pre mňa krásne? Ľudský vývoj ako môžem byť súčasťou toho a pozerať sa ako z malého semienko vyrastie 5 metrový mohutný strom, ako z malého bábätka vyrastie človek, ktorý môže ovládnuť celý svet. Ľudské telo, celý ten mechanizmus čo je v nás, to je to krásne, ako všetko do seba zapadá, jeden dokonalý systém.

Krásna je náhoda, osud, boh volajme to ako chceme všetko zlé je podmienené niečím dobrým alebo naopak. Myšlienka tá je krásna. Tá vie pohnúť svetom. Krása tohto sveta pozostáva v tom, že všetko to čo je nespravodlivé je časom potrestané. Možno sa niektorí ľudia nestretli v ich životoch so spravodlivosťou, možno ju len nechceli vnímať a cítiť ale ja ju vnímam, tú dokonalú harmóniu môjho života, tú krivku, ktorá sa preplieta v mojom živote... áno tá krivka je krásna, tá krivka, ktorá ukazuje to, že som raz dole a raz hore.

Ženy sú krásne, usmievajúce sa babičky, plačúce deti, Picassové kubistické obrazy, ktoré sú na prvý pohľad nezrozumiteľné, ale skrývajú v sebe posolstvo života, to je to krásne. Smrť je krásna a možno je škaredá, verím radšej v tú prvú možnosť, keďže sa smrti asi nevyhnem a tak sa jej nemôžem desiť a predstavovať si ju inak ako krásnu... Šťastní ľudia, sú pre mňa vrchol krásy. Šťastie je krása.

To slovo ,,krása“ vidím každý deň a na každom kroku, preto asi žijem šťastný život. Keď som opisovala tú krásu, predstavila som si pocit šťastia.

 Blog
Komentuj
 fotka
anaiss  24. 11. 2011 23:43
nádherné vnímanie krásy..
 fotka
georg21  10. 5. 2012 23:02
podobne ako @1
Napíš svoj komentár