Aby ste ma neobvinovali, tak vas chcem hned na zaciatok upozornit ze toto je moj text!!! Ze nie je stiahnuty z netu. Sice podobnosti mojich viet z vetami z inych zdrojov niekedy nie su nahodne... Tento text je napisany s pomocou asi 30 webovych zdrojov. To iba tak na zaciatok...


Všetko sa to začalo, keď sa 11.3.1979 v Marylande narodili dvojičky Joel Rayn Rueben a Benjamin Levi Maddenovci. Počas školy to mali chalani ťažké, pretože nezapadali medzi ostatných. Joel a Benji kvôli tomu, že boli chudobní. Budúci členovia kapely taktiež. Paul Thomas mal rád Shakespeara a Billy Martin zbožňoval kreslenie. Keď mali Joel a Benji 16 na Štedrý deň ich opustil otec, ktorému neskôr zložili nejaké skladby.

Do svojich 16-tich rokov o hudbe vôbec nepremýšľali. Avšak v jeden deň sa šli pozrieť na koncert kapely The Beastie Boys. Počas koncertu cítili ako sa im zem hýbe pod nohami. Povedali si, že to je ono. To budú robiť. Hudbu. Benji si zohnal gitaru a Joela to ťahalo skôr ku spevu. Ich dobrý priateľ Paul (budúci basgitarista) naučil Benjiho zopár akordov. Ako bubeníka prijali ešte jedného kamaráta- Aarona Esclopioa. Tak vznikla punk-rocková kapela, ktorej názov prebrali z detskej knižky o dievčatku „Good Charlotte“, ktorú nikto z nich nikdy nečítal.

Ich prvý koncert bol u suseda v pivnici asi pred dvadsiatimi ľuďmi. Ako hovoria, hrali len svoje songy, pretože neboli dosť dobrí na to, aby sa naučili songy niekoho iného. Nahrali svoje prvé demo, napísali svoj životopis a rozoslali to do všetkých nahrávacích spoločností, ktoré našli v časopisoch. Do tých dopisov napísali: „ Naša skupina ma názov Good Charlotte a pokiaľ s nami podpíšete zmluvu teraz, vyjde vás to omnoho lacnejšie, ako keď budete čakať“

Mnoho ich obľúbených kapiel, ako napríklad Green Day, začínali v klube 924 Gilman Street v Kalifornii. Keď Joel a Benji v roku 1997 zmaturovali od mamy dostali dve letenky do Kalifornie.
Vrátili sa plný inšpirácii a rozhodli sa presťahovať do Annapolisu, kde odohrali mnoho koncertov. Na koncerty sa nemali ako dopraviť, tak im mama darovala malú dodávku, čo bola jedna z mála vecí ktoré mala. To hovorí o tom ako ich mala rada a ako im priala. Napísali jej mnoho piesní, jednu s názvom „Thank you mom“.
Na živobytie si museli zarábať všelijako. Pracovali napríklad ako čašníci, zásobovači atď. Benji vyskúšal až okolo 30 zamestnaní! Ako najlepšie označuje umývanie vlasov v salónoch krásy.

Zoznámili sa s Billym ktorý mal v tej dobe kapelu „Overflow“. Poradil im pár dobrých tipov do klubov a GC ho jedného dňa prehovorili, aby s nimi spoločne skúšal. A tak bola kapela kompletná, pričom Billy bol považovaný za jediný skutočný talent v kapele. Po tom, čo vyhrali miestnu súťaž a ich skladba „Can't Go On“ bola zaradená na výberový album miestnych talentov sa o nich začal zaujímať jeden manažér a kapela Lit im navrhla, aby im robili predskokanov na ich vypredaných koncertoch.

Po turné im všetky nahrávacie spoločnosti odpovedali. V roku 2000 podpísali zmluvu s Epic. Nahrali svoj prvý album s jednoduchým názvom „Good Charlotte“, ktorý vyšiel ešte v tom roku. Od tej doby sa GC darilo, kapela bola stále na cestách. Koncertovali napríklad s Blink182, Bad Religion, Simple Plan, MXPX. Získavali fanúšikov a ich videoklipy k songom „The Little Things“, „Motivation Proclamation“ a „ Festival Song“ sa začali objavovať na MTV. Na americkej MTV uvádzali program „All the things rock“.

V roku 2001 ich opustil bubeník Aaron, ktorého nahradil Dusty, ktorý kapelu opustil pred nahrávaním nového albumu a namiesto neho na druhom albume bubnoval Josh Freese.

Druhý album s názvom „The Young and the Hopeless“ vyšiel v roku 2003. 20 mesiacov v hitparáde Billboard Hot 100 sa držal singel „Lifestyles of the Rich and the Famous“, ktorý zvýraznil popularitu Good Charlotte po celom svete a dostal prezývku punk- rockovej hymny roku 2002. Videoklip k tejto piesni bol ocenený v prestížnej súťaži MTV VMA a dostali aj veľa iných ocenení. Ďalšie známe songy z tohto albumu sú „The Anthem“ , „Girls & Boys“ a „Hold On“.

V roku 2004 vyšiel ich tretí album „The Chronical of Life and Death“. Z albumu pochádza skladba „I Just Wanna Live“, vďaka ktorej získala kapela mnoho nových fanúšikov. Z tohto albumu pochádzajú songy „The Chronical of Life and Death“ a taktiež „We Believe“. Na albume bol bubeníkom Chris Wilson, ktorý po nahraní albumu z kapely odišiel kvôli alkoholu. Po ukončení odvykacej liečby tvrdil, že od kapely nedostal žiadne peniaze za účinkovanie v kapele, ale našťastie bol tento konflikt zažehnaný. Ako bubeníka ho nahradil Dean Butterworth, ktorý je v kapele do teraz a je v poradí už piaty.

Po troch rokoch očakávania bol v marci tohto roku vydaný štvrtý album s názvom „Good Morning Revival“, v ktorom miešajú do svojho štýlu aj rap. Skalných fanúšikov nepotešili skladbou „Keep Your Hands Off My Girl“, mnohých nepotešila ich zmena. V porovnaní s predchádzajúcimi albumami, je tento značne optimistickejší a niektorí členovia kapely zmenili imidž. Niektorí kritici tento album veľmi kritizovali, pre jeho údajnú komerčnosť. Napriek tomu sa dobre predáva, zaujal šieste miesto v celosvetovej predajnosti. Druhá uvedená skladba bola „The River“, ktorá je prvá v histórii GC spievaná spolu s inou kapelou- Avanged Sevenfold.


Nejaké zaujímavosti:
- Medzi ich obľúbených interpretov patria Green Day, Sex Pistols, The Beastie Boys, MXPX, Nirvana, Oasis, Tupac, Bjork, Depeche Mode, Linkin Park, Korn
- Všetci členovia kapely sú vegetariáni a Benji bol dokonca jednou organizáciou vyhlásený za najsexi vegetariána.
- Podporujú organizáciu PETA v boji proti zneužívaniu sliepok fastfoodovou spoločnosťou KFC
- Joel s Benji často hrajú v kluboch ako DJ-ji, patrí to k ich záľubám a lepšie sa cítia v spoločnosti raperov ako medzi svojimi rockovými priaznivcami, dobrí kamaráti sú s rapermi Pharrellom Williamsom a The Gameom.
- Spolupracovali s Hilary Duff, s ktorou Joel 2 roky chodil, hoci bol medzi nimi 8-ročný rozdiel. Začiatkom tohto roku sa dal dokopy s Nicole Richie, ktorá s ním čaká dieťa a plánujú aj svadbu.
- Ashton Kutcher so svojou reláciou PUNK’D si z nich vystrelil tým, že im pred očami zdemoloval ich auto
- Fandia režisérovi Timovi Burtonovi a aj ich webová stránka bola kedysi ladená do štýlu filmov Predvianočná nočná mora alebo Mŕtva nevesta. Chalanov baví všetko morbídne a doslova sa vyžívajú v Halloweene
- Majú vlastnú značku oblečenia DCMA.
- Joelovi raz behom show spadli nohavice. Všetci potom videli jeho boxerky so Spidermanom.
- Benjiho piercing v nose bol vianočný darček od mamy!
- Keď si Billy ostrihal dredy, našli v nich kúsky slaných tyčiniek.
- Joel je o 5 centimetrov vyšší, o 5 minút mladší a o 5 kilogramov ľahší než Benji.
- Billy ma strach z hadov, Joel z tmy,

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár