Jedným z najväčších objavov môjho života je bez pochyby...Pinterest.  

Áno, viem ako to znie. Lenže je to pravda. Keď som sa chcela cítiť ultra namotivovane, šla som tam, zadala kľúčové slovo ako girl boss, motivation, dwayne johnson quotes a bola som pripravená vyštartovať na 220%, či už v obliekaní, skrášľovaní sa, čítaní, učení, cvičení, dietovaní. 

Nevidela som na tom nič zlé, mala som svoje vzory, prekonávala som sa, cítila ako šampión...Jednoducho som bola pripravená vydať zo seba v každej oblasti všetko, nech to čo najviac perfektné. A naozaj som si myslela, že toto je cesta, ktorá ma niekam dovedie. 



...Asi nemusím hovoriť, milý birdz, že som sa mýlila. 

Nehovorím, že tento spôsob žitia je zlý, nefunčný pre každého, ale zistila som, že minimálne pre mňa hej. 

Hlavný problém bol v tom, že som zo seba dala buď 100%...Alebo 0%. Ak hrozilo, že niečo nezvládnem tak, ako som si vždy predstavovala, radšej som to neurobila vôbec, čo by nebola nejaká ohromná katastrofa...Keby ma to neobmedzovalo napríklad v chodení medzi ľudí. Cítim sa trochu ako blázon, keď o tom píšem, ale rada by som dala tie myšlienky von. 

Ako som už myslím písala v predchádzajúcom blogu, vždy som bola v dosahovaní mojich cieľov extrémista. Buď som šla naplno, bola som nezastaviteľná, namotivovaná, alebo som nešla vôbec, motiváciu vystriedali depky a pocit, že som na nič, že si nezaslúžim ani výjsť von, pretože som všetkých sklamala. 

Asi najviac to bolo vidno na cvičení a zdravom stravovaní. Keď som sa rozhodla, začať,začala som skutočne naplno, v posilke som zakaždým nechala kus mojej duše(pozdravujem stair master), stravu som dodržiavala doslova do posledného gramu, snažila som sa byť najaktívnejšia aká som len dokázala byť, chodiť čo najviac, vstať skôr aby si dala nejaké rýchle HIIT, atď...Z chudnutia, bytia fit som si spravila trvalý pracovný pomer, myslela som na to väčšinu dňa. Áno, výsledky prišli veľmi rýchlo, lenže...Som nikdy nevydržala viac ako mesiac. Po mesiaci som sa cítila úplne...Vyhorená? To je asi to správne slovo. 

Takto som začala a prestala žiť zdravo...Niekoľko krát. Zakaždým bol začiatok horší, zakaždým som začínala viac a viac frustrovaná, nehovoriac o tom, že som zakaždým vážila viac. Začarovaný kruh. Minulý rok som si povedala, že je načase z neho vystúpiť a zaujať iný postoj. 

Kedysi by som to urobila tak, že by som si po izbe polepila The Rocka, nastavila motivačný citát ako tapetu, po stý krát pozrela Rockyho IV, nastavila ako zvonenie Eye of the tiger a šla na 100%, chcela sa každý deň prekonávať...

A nakoniec som sa aj prekonala...Ale inak.

Začala som byť k sebe nežnejšia. Namiesto striktnej fitnessáckej diety, som sa zamerala na stravovanie, ktoré budem vedieť dodržiavať dlhodobo. Áno, milujem lososa so šalátom, ale dám si aj čokoládu. Áno, pijem veľa čistej vody, ale občas si to Latté proste dám. A nenenávidím sa za to. 

Do fitka by som šla rada, ale zatiaľ si vystačím s domácim pilatesom,flexi jógou. A chodím, celkom dosť. Popravde to ani nevnímam ako cvičenie, ale ako niečo, čo ma baví a čo mi pomáha usporiadať si myšlienky. Nie vždy mám toľko krokov, čo by som chcela mať, nie vždy sa mi chce vziať podložku a jógovať. A to je v poriadku. Nenenávidím sa za to. 

Viem, že mnohí, ak nie všetci, z vás asi nebudú rozumieť,ale bolo to pre mňa ťažké. Za každým razom, kedy som neskĺzla do vyčítania si, že mám na viac, do nadávania si, ponižovania sa...Som sa prekonala a robila veci inak. Sústredila som sa na to,aby môj nový štýl žitia bol dlhodobo udržateľný, ohľaduplný. Nepozerala som sa na to, že o tri mesiace môžem vážiť toľko a toľko...Sústredila som sa výhradne na môj dobrý pocit. 

Pred pár dňami som sa postavila na váhu a bola som veľmi šťastná. Schudla som takmer 20 kíl, cítim sa zdravšie, vyzerám zdravšie, dovolím si tvrdiť, že som lepším a vyrovnanejším človekom. Nie, netrvalo mi to mesiac, ani dva, ale som naozaj spokojná...Aj keď som nešla na 100%. 

Drž mi palce, Birdz, je predomnou ešte  dlhá cesta. 

Dúfam, že sa všetci máte krásne.  


 Blog
Komentuj
 fotka
turky  13. 2. 2020 23:47
Az ked ukazes svoje fotky Birdzu, az potom si schudla.
 fotka
motherofrussia  13. 2. 2020 23:50
@turky
Premýšľala som nad tým, mám niekoľko pred a po a myslím, že ich sem určite pridám, prezatiaľ sa na to ale necítim, budem musieť dúfať, že to birdz pochopí.
 fotka
patriska  14. 2. 2020 12:09
Velmi sa tesim s tebou, si sikovna!
 fotka
motovidlo323  14. 2. 2020 15:39
Vždy som chcel vedieť, kto sú tí ľudia, na ktorých platia motivačné citáty, takže to konečne viem!
Napíš svoj komentár