Dnes mi je fialkovo.

Neskutočne dlho som sa tešila na slnko. Také to ozajstné, s miliónmi lúčov a s poriadnou dávkou tepla. A dnes konečne prišlo. Žlté a usmiate. Ale čím viac slnka, tým viac tieňa. Zas tie priame úmery.

Som dnes ako fialka v tieni. Zabudnutá a malá, tak sa cítim. A niekedy človek zistí, že je mu tak vlastne dobre. Občas len tak sedím na posteli, nohy skrížené, ruky chcú objať celé telo, nech sa zmestí do dlaní, hlava sklonená a vo mne úmysel zaberať čo najmenej miesta na tomto svete. Zaliezť do tieňa, tam si pokojne rásť a potichu čakať, kým si ma Ktosi nájde. Maličkú a neviditeľnú, ale predsa čímsi vzácnu.

Som ako Mariella z Kejtinej piesne. Smejem sa na hlúpostiach, ale tak sa mi to vždy páčilo. No ostatným nie. Viem, viem. Nezáleží, čo si myslia a čo hovoria ostatní. Len niekedy zabolí... Včera mi jeden učiteľ povedal, že mu skutočne leziem na nervy. O hodinu neskôr sa uškrnul s výrazom nebermavážne a možno by mi aj povedal, že to tak nemyslel, ale na také čosi on nemá odvahu. Alebo to si len ja domýšľam a namýšľam pre lepší pocit.

She got some pritt stick and glued her lips together.
So she never had to speak, never had to speak, never had to speak.
People used to say shes as quiet as a mouse, she just doesn't make a peep..

To by som niekedy chcela. Nevydať zo seba hláska a nerozprávať. Žiť so zlepenými ústami, byť tichá ako myška. Lebo rozprávam až príliš veľa. Nemala by som. Asi najbližšie zájdem do papiernictva a kúpim si lepidlo. S lepidlom na ústach určite už ľuďom na nervy liezť nebudem.

Chcem sa obliecť do čierneho, lebo je to tajomné a mystické, chcem hovoriť abecedu odzadu a nepomýliť sa, chem si strážiť svoje tajomstvá, chcem byť zvláštna a ešte zvláštnejšia. Ako Mariella.

Pretty, pretty girl.
Mariella.
Happy in her own little world.

Takáto som dnes. Fialková Mariella.

 Blog
Komentuj
 fotka
leira  15. 4. 2008 19:47
viem ze by si asi chcela, aby som ti napisala nieco mile, ale ty predsa vies ze ja mila byvam len prilezitostne, aby ta to potom viac potesilo ked uz mila som, a okrem ineho, nechcem byt mila aj kvoli milej , ale to je o inom, ved vieme...alebo lebo milotou uplynie milota?

a tak ti len poviem, ze to ti ten nemenovany ucitel, ktory tu mimochodom vyznel tak trochu brutalne, ako keby to ani on nebol, povedal v stredu, takze od piatku predvcerom...ale "aby to dobre vyzeralo"...
Napíš svoj komentár