Ísť svojou vlastnou cestou a neobhliadať sa späť,

chyby svojich rodičov už poznám naspamäť.

Ísť ďaleko, ísť preč a nájsť to správne miesto. 

Možno to bude iná krajina, možno len iné mesto.

Nájsť to miesto na zemi, 

kde hádam dobre bude mi.

Nejde však o to aby som netrpela len,

ľahko je trpieť ak to má zmysel.

Ale keď si vyhnancom svojej duše, darmo,

nenájdeš miesto, pred ňou neutečieš...



 Napínavý príbeh
Komentuj
 fotka
karlotiskot  27. 11. 2016 19:28
Ísť, ísť, ísť to je celé zle ak niečomu takému nedodáš údernosť a údernosť na začiatku básne nie je veľmi príjemná. Opakovanie sa skôr hodí pred koniec básne, ak nie tesne pred vyvrcholenie. Ďalšia vec je rytmus. Nepotrebuješ na to ani počítať slabiky a pomáha čítanie si nahlas. Tiež si strašne patetická, aj keď ja osobne nejak extra nekritizujem pátos v básniach keď je ho veľa tak je ho veľa.

Ono napríklad keby dodržíš rytmus v prvej slohe a dať pred druhý verš obyčajné "veď" a pre "poznám" zas "už". Bol by to celkom fajn začiatok a možno aj hlavný motív básne, keby miesto úteku zvolíš skôr napredovanie ktoré z toho vyplýva a v ktorom by ten pátos hral svoju rolu v v omnoho slabšej miere na pozadí miesto aby ťahal myšlienku a dotiahol ju do nemastného neslaného konca.
 fotka
milgamman  27. 11. 2016 19:34
@karlotiskot mne je jasne, ze to je nemastne, neslane, pateticke a je mi to uplne jedno. ale dakujem za kritiku
 fotka
karlotiskot  27. 11. 2016 19:43
@milgamman Nechce sa mi to opakovať každému človeku čo tvorí, ale pracovanie na básni ide často ruka v ruke s pracovaním na vlastných pocitoch a čím hlbšie ideš v tvorbe tým hlbšie ideš do seba. Preto sú tí najlepší básnici nemálokrát zároveň nositeľmi výnimočných myšlienok. Tak to aspoň skús zavše a miesto vypľutia pocitov si ich hodnú chvíľu prelievaj v rukách tým, že budeš hľadať slovu miesto, budeš pracovať na tom ako znie verš s veršom, v čo má vyústiť a podobne. Nepomôžeš tým len kráse básne.
 fotka
milgamman  27. 11. 2016 19:52
@karlotiskot ale ja netvorim nic, cosi, to prenecham inym
Napíš svoj komentár