Moja úvaha do školy, ktorá presne vyjadruje čo cítim.

Gramatické chyby nevšímať prosím...


Láska je láska. Tá sa nedá opísať slovami. Skutočná láska ale občas bolí, no v srdci prežívame krásny cit, ktorý sa dá pocítiť iba pri nej.
Veď neexistuje krajší pocit ako vedieť to, že existuje niekto, komu na mne záleží a kto je smutný vtedy, keď som aj ja a raduje sa keď vidí, že ma niečo teší, pretože keď skutočne milujeme, tešíme sa zo šťastia milovanej osoby.
Jeden múdry človek povedal: ,,Ľúbiť a byť ľúbený je ako cítiť slnko z oboch strán.“ A ja som svoje Slnko našla. Keď je v mojej blízkosti, zabudnem na všetko zlé pretože v tej chvíli neviem rozmýšľať rozumom a riadim sa len srdcom. A to mi stále vraví: ,,Máš neskutočné šťastie, že niekto tak dokonalý je len tvoj.“ A keď sa ku mne priblíži, zrazu sa mi zastaví celý svet okolo nás a ja mám pocit, akoby každá chvíľa bola stvorená len pre nás a v jeho očiach vidím, že to cíti rovnako.
Ale popri tom všetkom nezabúdam ani na lásku, ktorú cítim k svojej rodine a priateľom, pretože viem, že všetko to krásne sa môže hneď skončiť a ako povedala spisovateľka Jane Austenová: ,,Priateľstvo je určite najlepším balzamom na ranu z nešťastnej lásky.“ Ale ja som rada, že som medzi ľuďmi, ktorý ma obklopujú láskou a že mám jeho.
Toto šťastie by som dopriala každému, pretože cítiť lásku a žiť v prostredí plnom lásky je to najviac, čo si človek môže priať. Preto by sme vo svojom srdci mali chovať lásku, lebo život bez nej je ako záhrada bez kvetov.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár