Pálila som piatu cigaretu z krabičky a hodila do seba posledný dúšok piva.Aspoň posledný z pohára.

Okolo veľkého stolu sme sedeli asi dvadsiati.Skrz prižmúrené oči som začala každého skúmať.Rozmýšľala som,koľkí z nich to myslia vážne.Sebaisto som myslela,že to dokážem odhadnúť na prvý pohľad.Mýlila som sa.Aj keď doteraz myslím,že pár tipov sa vydarilo.

Hneď vedľa mňa sedel chalan,s ktorým som to mala prežiť.Všetko.
Veľa sa smial,bol opitý a hlavne to,čo miloval,stredom pozornosti.
Sem-tam na mňa kukol diamantovými očami.Usmiala som sa a snažila sa vyzerať spokojne.

Zprava sedelo dievča môjho života.Najlepšie,aké som kedy poznala.V čiernej adidas mikine.S vlasmi špinavo-bloďavými,ktoré krotila čelenka.Tvárila sa neisto,špúlila pery,liala do seba litre piva na upokojenie.Mrkla na mňa levími očami a dala mi pusu na nos. Nemusela hovoriť,že všetko bude dobré.Chápala som.

Týmito dvomi som si 100percentne istá.A čo ostatní?Tri dievčatá oproti mne.Sú hlučné,smejú sa,myslím,že sa dosť vtierajú chalanom,aj keď oni to za vtieranie určite nepovažujú.Niektorí ľudia sa v mojich očiach javia ako veľmi trápni a smiešni.Tieto patria k nim.Sama seba sa pýtam,či tou na oko bezstarostnosťou chcú len zakryť strach.

Všetci vyzerali skurvene šťastní.Okrem mňa s Peťou.Nezamýšľali sa nad tým,čo bude.Kde budeme bývať,aj keď to sme mali vybavené.Liezli mi na nervy.Chcela som ísť odtial preč a byť len s Peťou.Ona ma vždy vedela pochopiť a aj v pocitoch sme sa zhodovali.

Dopili sme.Dofajčili vodnicu.Všetci boli unavení.Konečne sa postavili.Bolo niečo nad ránom.

Od nedočkavosti som horela,aký budeme mať príbytok.Vedela som,že to nebude nič moc,ale aj tak.Mala som tam stráviť veľa času.

Dom za lesom.Od krčmy,v ktorej sme sedeli to bolo dosť ďaleko a ísť tam ešte s "ďeťmi" riadne podguráženými alkoholom nebola veľká výhra.Dokonca ma jeden chalan požiadal,aby som odniesla aj jeho rupsak.Dosť som sa mordovala zo svojím.Bol to hlúpy nápad ísť do krčmy po úteku.Nemala som na výber.

Konečne sme dorazili.Za chodbou bola veľká miestnosť,ktorá slúžila ako spoločenská.Dole boli nejaké izby,ale my sme išli hore. Vychádzalo to tak,že Peťa mala sama izbu a jedno miesto tam ostalo ešte voľné.Časom sa malo zaplniť.Ja som mala spať s Majom(mojím chalanom).

Hneď ma volal na izbu.Hnusil sa mi hneď prvú noc taký opitý.Povedala som,že budem spať u Peti.Bol tak opitý,že si nepýtal vysvetlenie,ľahol na neoblečenú posteľ a spal.

S Peťou sme si obliekli rovnaké nočné košele a ľahli si spať.Pripomelo mi to časy,keď sme boli malé.Rozplakala som sa a ona tiež.Všetko zo mňa opadlo.Bola som ak šťastná,že ju mám. Zaspali sme v tesnom objatí.V jednej posteli.

 Blog
Komentuj
 fotka
adsy  1. 5. 2011 23:39
alkohol ničí ľudí. Niekto to vie kontrolovať a niekto zas nie...
Napíš svoj komentár