Jenny:

O par tyzdnov neskor, som bola vonku v meste. Patrick siel na prax, a ja som sa este nevratila do skoly pretoze som bola vypysana. Tak som sa potulovala po meste, az kym som sa nedostala k lekarni. V sklenenej vitine som sa poobzerala, ci nemam nieco v neporiadku, ked nieco pritiahlo moju pozornost....

Vosla som dnu. Schytila som tu krabicku a pozrela na cenovku. Dvadsat eur. Pokrutila som hlavou nad cenou, ale stalo to za to. Musela som ho kupit. Zaplatila som a ponahlala som sa domov. Vsetko som hodila na zem v Patrikovom apartmane a hned som sla do kupelne. Najprv som na tu krabicku len tak hladela a potom som sa rozhodla konat.
Bol to jednoduchy tehotensky testik. Ocikat a cakat. "Prosim nech to funguje prosiiim..."sepkala som pre seba a ocikala ho. Zavrela som oci a az ked som sa citila pripravena som sa s malou dusickou pozrela na ten papierik. Dve ciarky. "Neverim."Pozrela som sa este raz.A naozaj. Dve ciarky.Dala som si neposlusny pramen vlasov za ucho a pozerla do zrkadla. Usmiala som sa na seba a povedala si. " Dokazala si to, dievka!"
Otocila som sa k vani a otocila som kohutikom. Nechala som vodu tiect a zatial som sla do kuchyne. Nieco som musel avymysliet na veceru. O tri hodinky a sa mal moj mily vratit a ja som este stae nevedela o navarim. Rozhodla som sa pre nieco lahke. Kura som pripravila na koreni a supla som ho do truby aj s so zemiakmi. Neskor este som sa rozhodla spravit salat. Usmievala som sa a svoje sladke tajomstvo som planovala povedat az vecer, ked pride. Nechcela som ho rozptylovat pri praci a mojho brata som nemala tiez chut volat. A tak som sa vratila do kupelne a vosla do teplej vody. Trochu zrelaxovat pokozku.


Ako som cakala, o piatej vecer prisiel Patrick domov.Stala som za kuchynskym pultom a pichala do zemiakov a pritom som si pohmkavala. Stol bol uz prestrety. "Ahoj zlatko!"Zvolala som nanho a s vydlickou v ruke som sla za nim do chodby.Prave sa vyzuval."Ahoj,"pozdravil ma milo a dal mi bozk."Hm.... to voni, co varis?"
Zasmiala som sa."Si vyhladovany?"
"A ako!" A aby to niekto potvrdil, jehoo zaludok tomu bol svedkom. Este viac som sa smiala."Tak si bez umyt ruky, prezlec sa a potom mi prosim dozri na kurca v trube.Pojdem sa aj ja prezliect.
O nejaku tu chvilu sme uz sedeli za stolom, moj partner v pohodlnom tricku a vypratych dzinsoch, ja v oblubench satach. Jedli sme po tichu, pocuvajuch spravy v telke. Uz ma nebavilo pocuvat jednostaj o katastrofach, tak som to po polhodine vypla."Hej, preco? malo byt pocasie za chvilu."
"Ked ti nieco teraz poviem, pocasie ta ani uz nebude zaujimat." Usmiala som sa, hladiac do taniera a ockom ho pozorujuc ako si ma skumavo prezeral. "No?" Spytal sa napokon ked som s uskrnom ostala ticho.
"No povedzme, ze je mozne ze tento byt bude o chvilu pre nas primaly. Take male studio..."
"Co tym myslis?" Pozrel namna tym svojim sarmantnym ciernym pohladom. Take krasne cierne oci.... "No, "prehltla som a on mi vzal ruku starostlivo,"podarilo sa. Som tehotna."Otvoril usta, ale ostal bez slov."Va...Vazne?"Na viac sa nezmohol a ja som ho pohladila jemne po lici."Vazne."Usmiala sa som sa a on vstal a jednym pohybom ma postavil tiez na nohy. Hladeli sme si do oci a tie jeho svietili radostou. "Ty ma neprestavas prekvapovat.No zbohom, budem musiet najst iny byt..."
"To sme chceli, ci nie?" Obavala som sa a hryzla som si dolnu peru. Usmial sa na mna zo siroka. " Samozrejme ze chceli!Vies...ja som tak povediac v to dufal a tak som pred par tyzdnami urobil par obhliadok bytov. Nasiel som jeden perfektny." Tentokrat ma on dostal do soku."A ty si hladal bezomna?"
"Laska, Jenny, chcel som ti urobit prekvapenie..."Aj sa mu to podarilo. Neodpovedala som. Jednoducho som ho pobozkala.
Ked som ho prestala bozkavat, som ockom pozrela na pevnu linku." Ideme otravovat buduceho stryka?"Opytala som sa diabolicky." Ty nezbednica." Pohrozil mi zartovne Patrick. Smiala som sa este ked som vytacala telefonne cislo.

 Blog
Komentuj
 fotka
lucy92  9. 3. 2010 20:32
jeej pekne to pokracuje
 fotka
nenaadamsova  31. 3. 2010 10:31
a stalo sa... zazrak zivota na ceste.
 fotka
romika  31. 3. 2010 12:43
pekne...
 fotka
endre-silentname  23. 4. 2010 10:58
Bude ešte pokračovanie?
 fotka
antifunebracka  31. 3. 2013 16:45
kedy bude 2. seria?
Napíš svoj komentár