myslím, že asi sa nedožijem toho, aby ľudia prestali odsudzovať tých, čo sú iní... je hrozné, ako každý každého niekam škatuľkuje a priraďuje k určitému štýlu a tak si na neho hneď vytvorí názor a pritom ho vôbec ale vôbec nepozná. v tomto článku sa chcem venovať hlavne vysvetleniu tohto "problému" tak, ako to vidím ja. nič extra zaujímavé, ale rada vyjadrujem svoje názory ...
taaak... najlepšie tu celú situáciu objasním rovno na mne - mojej osobe. kedysi dávno som chodila oblečená celá v čiernom, ofinku cez pol xichtu, čierne linky... a ostatní vonku na mňa začali pokrikovať "Hej, emo!" a rôzne urážky/nadávky, ktoré spájali s týmto štýlom. taktiež mi dávali otázky, či sa režem... a to všetko len preto, pretože nejaký veľký "inteligent" vytvoril na nete blog a tam článok, že "emo pravidlá" ... je tam fakt veľa "pravidiel", sú očíslované, a kto ich všetky nespĺňa, nie je "pravý emák" ... toto je maximálna stupidita a ten, čo tieto pravidlá berie vážne, musí byť narušený... ale vážne sa našlo zopár jedincov, ktorí sa snažili všetko dodržovať, aj keď všetko sa to samozrejme nedalo... ale na základe tohto vzniklo hrozne veľa pozérov (deti, ktoré absolútne nevedia o čom štýl je, len sa ho snažia nejak napodobniť) a štýl emo sa začal vnímať úplne inak ako to bolo pôvodne. privŕženci emo vyzerali skoro ako kópie, pretože všade boli články o tom, ako musia emáci vyzerať. takže vlastne pôvodné emo, ktoré bolo hlavne o tom, odlíšiť sa od iných, byť originál, každý iný svojim spôsobom... tak toto všetko stratilo svoj účel a z emákov sa stali ovečky, ktoré si mysleli ako sú strašne originálne a pritom boli všetky ako jedna (česť výnimkám). mohla by som o tomto písať celé strany, ale to by bolo fakt na dlho a ja sa tu chcem stručne vyjadriť aj k iným veciam ... len čo ma zaráža, je fakt, že teraz stačí aby niekto mal len obyčajnú dlhšiu ofinu, a už je z neho veľký emák... (k problému "rezania sa" sa dostanem v inom článku )
ďalej je tu štýl scene. mnoho ľudí si ho mýli s emo, lenže obidva sú totálne odlišné a nezameniteľné. kým emo je hlavne o hudbe (je to hudobný a životný štýl, pretože nie je dôležité ako emák vyzerať, ale tak žiť...), scene je štýl obliekania, image, vizáže.... proste byť čo najviac farebný, mať originálne účesy, doplnky at´d atď... scene people počúvajú hudbu hocijakú... od metalu až po rap... proste tu hudba nehrá žiadnu rolu, narozdiel od emo... dobre, dosť už bolo o týchto dvoch štýloch, ja len toľko, že mi je smutno z toho, keď vidím fotku peknej slečny, ktorá vyzerá inak ako ostatné a ľudia jej tam píšu, k akému štýlu sa priraďuje, či je scene alebo emo a podobne... to, že niekto môže vyzerať ako typický vyznávač istého štýlu, nemusí znamenať, že taký naozaj je. ako som už na začiatku spomínala, mňa volali emo len kvôli tomu výzoru, aký som mala. akonáhle som začala nosiť farebné príčesky a neobliekala som sa už len do čierneho, a vlasy som si moc tupírovala, už som nebola emo, ale scene .... och... akože mne je fakt úplne jedno, čo si o mne ľudia myslia, mám to na háku komplet všetko... ja len že mohli by prestať škatuľkovať, pretože koľko ľudí si ma vtedy zaraďovalo do nejakého štýlu a keď ma spoznali, zistili, že som úplne iná ako si mysleli, že som... proste podľa skupiny súdili jednotlivca.. a to robia doteraz...
takisto čo sa týka raperov a hoperov atď ... ja ich hudbu fakt nemusím, to sa priznám... lenže to neznamená, že keď spoznám nejakého rapera, hneď ho odsúdim len za to, že jeho hudba sa mi nepáči. nie je dôležité kto ako vyzerá, aký štýl uznáva, ako sa oblieka, čo počúva... ale to, aký je vo vnútri.
o emákoch sa hovorí, že sú depresívni, smutní, samotári... viete koľko takých poznám, čo sú nenormálni optimisti, život si užívajú naplno a ničím sa netrápia? o raperoch zas, že furt len nadávajú... to, že nadáva nejaký Rytmus, o ktorom sa vyjadrovať fakt nebudem a nechcem... neznamená, že automaticky všetci musia byť takí... a nie nadarmo sa hovorí, že protiklady sa priťahujú... sama som zažila vzťah, kde sme boli dvaja štýlovo úplne iní ale aj tak sme si rozumeli.
proste... ľudia by si mali uvedomiť, že tým, že odsudzujú, prichádzajú len o nové možnosti spoznať človeka aký naozaj je a pochopiť, že nie je všetko tak, ako sa na prvý pohľad zdá. ako hovorí jedna známa veta: "Nesúď knihu podľa obalu."

 Blog
Komentuj
 fotka
riddler  13. 7. 2013 14:55
pekný článok,a bohužial,aj pravdivý...
 fotka
kitty2509  13. 7. 2013 14:56
ďakujem moc :3 no veď toto :/ ...
 fotka
vreskot000  14. 7. 2013 13:28
pekny clanok ale rob trochu odseky, lahšie sa to cita,
 fotka
kitty2509  14. 7. 2013 14:52
ďakujem ok, upravím to
 fotka
pokeforest  16. 7. 2013 14:08
pekný článok viacerí ľudia na internete by mali čítať takéto články, skôr než odsúdia niekoho neprávom...
 fotka
kitty2509  16. 7. 2013 19:18
ďakujem moc :3 mali by, ale aj tak to robiť nebudú... :/
 fotka
sarita621  21. 7. 2013 00:15
pekný blog
Napíš svoj komentár