V dávnych časoch, keď na všetky tvory na Zemi bola zoslaná kliatba vydychovania prachu a žitia v neustálej tme žili hobiti Ensburngovci. Ako je o hobitoch známe su nenápadní, radi cestujú, milujú mier, zložetejšie práce nechávajú radšej na iných. Majú umenie v tichosti zmiznút, preto im často pripisujú čarodejné schopnosti. Oni sú však len malé bytosti so sklonom k tlstnutiu a štipkou prefíkanosti. Azda najrozšírenejším znakom sú ich neuveriteľné príbehy.
Deň pred dňom prachu bol taký istý ako všetky ostatné. Stromy v jesennom vánku pochodovali na mieste. Netopiere mali v ten deň v jaskyni veľkú schôdzu. Dohadovali sa o preniknutí na ďalšie územie Trávonožcov. Boli to silní ale zároveň vznešení kopytníci a keď cválali naprieč lúkami a pustatinami nedotýkali sa trávy. Preto im prischol názov- Trávonožci. Netopiere chceli ich nepoškvrnenú pôdu. Predseda rady starších netopierov= Grofol , ako obvykle, hodil do ohnivého kruhu 3 symboly. ( symbol prehry, rodiny a symbol nesmrtelnosti) Najviac v strede bol symbol prehry, čo znamenalo že ho musia prekonať. Preto netrvalo dlho a armáda sa začala formovať . Prechádzala cez hory a more až k Trávonožcom. Topánky zabudnutia , ktoré mali bojovníci zabezpečili ľahký priebeh cesty. To však ešte netušili, že na Zem príde niečo oveľa horšie ako bitka o územie.
Rodina Ensburngocov stihla zmiznúť skôr ako sa tu začalo peklo. Ich hobitský inštinkt nezlyhal a doslova sa vyparili a nikto si to nevšimol. V ten deň drak = Drobo zoslal ohňom kliatbu na neustále bojujúcich tvorov.
Dlhé roky žili v tme, blúdili svetom, nenachádzali dôvod ich bytia – boli stratení . Nie vo svete , ale vo vlastných dušiach. Vydychovali len prach, čo spôsobovalo ešte väčšiu temnotu ako čierne nebo.
Keď sa najstarší z Ensburngovcov rozhodol prísť s5, zo strachu sa stratil a nikto ho už nikdy nevidel . Jeho dcéra a syn – Ella a Arlo- nerozlučná dvojica sa rozhodla skoncovať s kliatbou.
Prešli mnohými nebezpečenstvami a nástrahami no ich hobitovská odvaha im nikdy na cestách nechýbala. Nepomohol im však symbol rodiny, ktorý drží ochrannú ruku nad tým kto ho nosí. Arlo zomrel vo víre z prachu sa udusil . Jeho sestra Ella sa však nevzdávala . Našla draka, vedela že mu nesmie pozerať na oči lebo ju Drobo znehybní. Použila naňho kúzlo pravdy a Drobo jej tak všetko povedal. Prinútila ho aby na zem zoslal opäť mier, a aj tam kde predtým vládli boje. Aj napriek pominutiu tmy, otca nikdy nenašla.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
ygor  7. 1. 2014 23:15
Kvalitu pribehu hodnotit nebudem, ale slovo "späť" nikdy nikdy nepis ako s5 ked inak vobec nepouzivas moderny slang- kazi to dojem zo zvysku.
 fotka
unwritten  8. 1. 2014 12:07
rofl so sklonom k tlstnutiu
 fotka
jane63  8. 1. 2014 20:43
@ygor neprekaza mi ze nepouzivam moderny slang, nebavi ma citat vsetko najedno kopito ,ale dakujem
 fotka
motovidlo323  17. 1. 2020 19:49
Najviac ma rozjebali tie obuté netopiere.
Napíš svoj komentár