Jedného, neviem ci krasneho, dna sa narodila Ona. Vsetci boli v soku. Vykrikli je to dievcatko. V momente zacali vymyslat ine meno. Mozno prave to ju zmenilo. Mozno to naozaj mal byt chlapec. Mozno aj je, dusou.

Mala dost zvlastne detstvo, mala dost kamaratov, robila dost sialene veci, mala milujucu rodinu, aj ked obcas dost strelenu, ale vzdy si ich vazila.

Raz, po par dlhych rokoch, prisla na to, ze sa jej aj nieco ine, nieco co nie je podla niektorych normalne, pre niektorych to je choroba, ale iny to beru uz v pohode. Ludia zo Slovenska musia utekat aby sa citili konecne fajn a slobodne, konzervativizmus tu vladne!!

Ona sa zalubila, to ze mala aj predtym vztahy neriesi, lebo tie vztahy neboli o laske, bola este dieta, nerozmyslala, len isla s dobou aby nebola outsider. Ked sa skutocne zalubila, tu lasku mala opatovanu, bol to krasny vztah, no Ona si neuvedomovala ze co moze stratit svojim nerozumnym spravanim, a aj to stratila. Robila hrozne veci, vyvolavala jej kazdu hodinu, ci ju nepodvadza, ziarlila aj ked nemusela, verila jej, ale nie tak ako by mala, podozrievanie nie je ukazkou dovery. Potom Ona pocitila, co je to stratit milovaneho. Dostavala sa z toho par mesiacov, potom ostala Ona prekvapena, ked zistila ze sa jej opat ozvala. Chcela nech jej Ona odpusti, aj sa tak stalo, vysvetlili si to. Po par tyzdnoch zistili, ze to nieco medzi nimi stale je. Skusili to, ale uz to nebolo to co predtym. Ona musela odist na par tyzdnov do Ciech. Ked sa vratila, uz boli opat len dobre kamosky. Tak to je az dodnes. A Ona je hrda na to, ze ju pozna

Zhruba o dva roky, opat neratam par "pokusov o vztah" medzi tym casom, sa zalubila znova, opat do zeny. Lenze zo zaciatku sa tento vztah zdal byt uzasny, dokonaly, doplnali sa, chapali sa, poradili si. Boli ako najlepsie kamosky a pritom nieco viac. Po case ale, prisli problemy. Ona zacala pocitovat, ze je sama, ktora lubi. Z druhej strany uz neprichadzali ani naznaky o tom, ze to je vztah. Ta druha to skor brala ako kamaratsky vztah. Neskor to Ona aj dostala pisomne v sms, ze druha strana to tak citi.

Ona sa z toho dostava doteraz, kedze ten vztah trval pomerne dost kratko, ale zaroven akokeby trval vecnost, pol roka, skoncil sa len nedavno. V podstate par mesiacov to uz nefungovalo, takze sa neda povedat ani kedy sa to skoncilo. No dnes Ona stale premysla nad tym co urobila zle. Kde nastala chyba. Ta druha jej vycitala par veci, ale Ona sa pokusila i zmenit, aj ked ludia by sa mali brat taky aky su uz od zaciatku. No ta druha jej na tuto vetu povedala len tolko, ze na zaciatku sa vsetko zda krajsie, a cloveka len spoznavas, nevies hned od zaciatku vsetky jeho vlastnosti a reakcie a pod. Zistis to az neskor, a bud sa ti to paci, alebo nie. No Ona mala iny nazor. Ked su spolu dvaja, je sice pravda ze na zaciatku o sebe nevedia uplne vsetko, ale preco hned hupnut do vztahu? Najskor si predsa nieco o tej osobe zistim, spoznavam sa a az potom nieco zacinam. Lenze aj Ona dobre vedela, ze ten vztah nezacala ta druha. Bolo to vzajomne, to vedeli obe, a bolo to priskoro, v podsate sa poriadne ani nepoznali.

Ona aj tak nelutuje, ze zazila nieco tak krasne a pritom strasne. Je rada ze pozna tu osobu, aj ked je pravda, ze jej par veci vykricala a dnes uz nie su v kontakte. Kamarati Ju odhovaraju, nech sa uz ani neozve. Hovoria jej ze ju len vyuzivala a vyciciavala, po citovej stranke, taka osoba je vraj sialena. Ludi iba nici, ze si ich nevazi. Vidi len svoje dobro a na druhych sa upina len vtedy ak sa citi byt ohrozena. Mozno si nimi chce nieco dokazovat, aka je skvela, ze ju stale niekto chce, ze je oblubena. Mozno len potrebuje niekoho po boku, ale ked ten niekto zacne vyzadovat pozornost aj po par mesiacoch uz ju to otravuje, uz zlozi okuliare a hlada len chyby ktore by mohla vycitat, chce s tym clovekom manipulovat. Chce si ho zmenit tak aby to vyhovovalo jej.

Ale Ona, aj vdaka svojim priatelom, dostala rozum. Uvedomila si, ze ten vztah nemal logiku. Bolo to len o dohodach, vysvetlovani, podozrievani a o nezmyselnych hadkach, nasledne sa ospravedlnovani...a tak dalej.

Ale aj tak Ona nelutuje, ze zazila aj toto. Ved sa hovori, ze vsetko zle je na nieco dobre. Mozno casom pride opat niekto a uz to bude mat logiku. No Ona uz vie, ze musi cloveka najskor spoznat a nerutit sa rychlo rychlo niekam, kde sa casom ta rychlost odzrkadli.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
pottwora  29. 8. 2008 14:49
Je to silna a velmi osobna vypoved.



Zrekapitulovala si tu svoj zivot po posledne zivotne skusenosti a to co ta teraz najviac zasiahlo a ovplyvnilo. Kazda udalost ta niekam posunie, a je tazko niektore veci absolvovat, preniest sa cez ne.



Sledovala som tvoj vztah s nou, bola som toho svedkom od zaciatku, a vedela si moj nazor. Za vsetko moze nespravny vyber cloveka. Ale chapem, ze ked clovek pociti pritomnost niecoho take krasneho ako opetovane city, tazko odola. Hoci keby sa surovo a racionalne pozrelo na to preco su opetovane, nebolo by to az take krasne.



A pozor! Za nic sa nemozes vinit, hlavne nie za tych par chyb v povahe, ktore ma kazdy. Vyjst sa da s kazdym ked sa chce. Ale ta tvoja nemala snahu. nepotrebovala s tebou mat hlboky vztah. A ked uz bola v uzkych a nevedela ako sa ta zbavit, vyuzila stary dobry tah, zhodila to na teba. Tym strhla pozornost z nej na teba a neriesilo sa to co trebalo.



Vztahom s tebou si kompenzovala to co jej chybalo doma. Nebolo by to zle, keby to nerobila tak bezcharakterne a bezcitne. Spravala sa k tebe ako k handre. Nebrala ta ani ako rovnoceneho cloveka, lebo ona tak neberie nikoho. Su take typy ludi. A viem o com hovorim, aj z vlastnej skusenosti. Potrebovala ta len na nieco, a ked to dosiahla, stratila si pre nu vyznam. POsunula sa dalej. Ale pekne dlho ta este trapila a vyuzivala. Hlavne fyzicky. A to ze ta podviedla este ked ste spolu boli a ty si to zistis sama... je to strasne. Ta jej nevinna tvar, ksycht... hnusi sa mi. Je to len dalsia experimentujuca heteracka ktora zneuziva city inych. Nejde jej o vztah. A s tebou nikdy neslo. Bude to hnusne, ale chcela si len uzivat a tak chcela "vztah". Ale sama si videla ze na teba srala, ze dobre to bolo iba chvilu a cas uz travila s inymi.



ako si povedala na zaver, clovek toho druheho musi spoznat, a musi tam byt nieco viac ako fyzicka pritazlivost, alebo zaslepenost vidinou ze tu bude niekto kto ta bude lubit. ale laska nevznikne len tak. stracame tak zdrave uvazovanie a vsetky dosledky nasho rozhodnutia nezvazime. musi byt medzi dvomi nejake puto, ktore nevzniklo po dvoch stretkach a par smskach.



clovek sa boji samoty. a pre ten strach sa casto unahlime.
Napíš svoj komentár