Práve som absolvoval môj prvý prijímací pohovor. Haha a zbytočne. Vôbec som tam vlastne nemusel ísť, všetko sa dalo vybaviť aj cez telefón, ale splietli si žiadosti a zavolali mňa. Takže som msel vstávať o 5:00, drmať na vlak a čakať vyše hodiny na tej rannej kose, kým prišiel čas na pohovory. Čo už, lepšie spoje nemám a autom som si netrúfal(asi by to aj drahšie bolo).
Ale som rád.
Celkom mi to zdvihlo náladu. Tie testy zručnosti ma síce trochu strašili, no nakoniec to bola viac zábava. Robenie bodiek do krúžkov(ľavou aj pravou!!), viazanie mašličiek na šnúrkach(no nervy) ukázalo, že to so mnou nie je až také zlé. Prežíval som to v kľude, kým baba vedľa mňa len pofňukávala a sťažovala sa. Keď ma nakoniec po pohovore poslali domov s tým, že uchádzači o brigádu toto absolvovať nemusia, nemohol som sa ubrániť úsmevu.
Vyšiel som z prevádzky a naplno si vychutnal to krásne jarné slnko. Úžasne hrialo aj napriek vetru, takže sa nedalo neužívať si ho. Kúsok odtiaľ bol neveľký kopec a ja som mal cez dve hodiny do odchodu vlaku, tak čo prečo nie?
Zo zavretými očami som otočil tvár k lúčom, pomaly ich vstrebával a nechával vyšantiť sa v mojom studenom vnútri. Vošli a prestal som vnímať studený vietor, hlbokými nádychmi upokojil tep zvýšený výstupom a sluchu dal voľno, aby blízka cesta nerušila čaro tej chvíle.
A ona mala čaro!! Zjaril som sa, a zakýval zime. Minulý rok to boli podbele, ktoré si nikto nevšímal a dnes lúče zubatého slniečka.
Sediac na koreni stromu, opretý o kmeň. Takto som privítal jar. Teda aspoň tú moju.
Potom som tie oči otvoril a chvíľu sledoval vrcholky hôr zahalené v jemnej oblačnej pene. Napadli ma moje predsavzatia a myslím, že sú dobré. Že ma môžu zmeniť k lepšiemu a tak posunúť o krok ďalej.
Chvíľu som sa tam cítil úplne spokojný. A nepokazil to ani jogurt, ktorý som si vykydol do ruksaka smiley:.
Ešte som si aj pri utieraní zahmkal.
Nakoniec musím byť vďačný hlúpej náhode. Bez nej by som si ten krásny deň neprežil, len odžil.
Dovolila mi porozprávať sa...

 Blog
Komentuj
 fotka
meredithgrey  15. 3. 2012 22:21
Zjaril som sa.plánujem sa zjariť v sobotu a nemôžem sa dočkať .teda dúfam placho, že ma už Tam nejaké polokvietky privítajú a nie sňah.touto dlhou vetou som chcela povedať že líbí.
 fotka
bizbilio  15. 3. 2012 22:22
T,konecne znova trochu tej detskej radosti.!

normalne mi to na tie dve minuty (citania) sposobilo ten sirokansky usmev na tvari a pokoj v srdci (kliseovite,ale je to tak).
 fotka
matwejo  16. 3. 2012 16:45
ja mam taku blbu naladu uz druhyden a stale spim a som taky vycucnuty ... dobre padne taketo veci precitat, pekne ...
 fotka
greenbunny  16. 3. 2012 20:18
@matwejo aj ja som mal ale to ako mi ju ten deň zlepšil som sa snažil opísať... skús vypnúť teraz cez víkend a uži počasie
Napíš svoj komentár