[Podľa skutočnej udalosti]

Ako už bolo spomínané, keď niekde žije 5 samcov môžu nastať problémy pri zveľaďovaní a udržiavaní nory. Tobôž, keď je to pelech prasiatok.
Smeti sa začali odnášať, no odnesené sáčky odkryli podlahu a s ňou aj nemilé prekvapenie. Keďže v lesíku akurát snežilo, potom sa to chvíľu topilo, aj zapršalo sem-tam, nedalo sa neprísť so zasvinenou obuvou. Zajko svoje prezúvanie vyriešil hneď pre vstupe, veď to bolo logické, že si nebude bodrel roznášať, no zvyšní obyvatelia, až na jedného, tento princíp nechápali. Lepšie im bolo vyzuť si čvargy pri posteli, nech je v izbe aj arómy nadostač a spánok hlbší a nech sa všetko ten bodrel roztečie po zemi. K tomu sa začal pridávať prach. A bolo ho v celku hodne. Keďže Zajko už niečo podobné zažil a odmietal teóriu „divokého západu“ (počkáte kým sa vám všetko prach nespojí do jednej veľkej guče, takej ako lietajú stredom mesta v starých westrnoch a tú potom vyhodíte) rozhodol sa ešte v svojich idealistických začiatkoch upratať. Pôjde príkladom hovoril si.
Od neochotnej upratovačky vyžobral vysávač (ktorý dáva iba O 10:00, nie v inom čase a to že máte školu ju nezaujíma) a poď ho upratať.
Povysával tú hrôzu nechutnú, vysávač vrátil a povedal si, že keď mu to tak ide, skúsi umyť aj zem. Predchádzajúcimi obyvateľmi boli našťastie tvory opačného pohlavia. Tie vyzdobili celú noru plagátmi maznajúcich sa šteniatok, ktoré môžete pozorovať hlavne pri sedení na wc, plagátmi filmov, ktoré sa im zrejme páčili(Ženy, Austrália, Kráľova priazeň), výstrižkami z časopisov, kde sa dočítate aké známky dala módna špionáž na Oscaroch v roku 2006 (vraj koniec obojkov). Najdôležitejšie však bolo, že nechali aj vedro s handrou. Tá hneď po namočení vydala svoje tajomstvá, konkrétne zväzky veľmi dlhých vlasov, ktoré z nej bolo treba pracne „pooberať“. No grc.
Tak Zajko upratal. Na wécku síce bez rukavíc trpel, ale vraj dobré skutky do neba donesú a tak sa premohol. Po skončení mal zo seba dobrý pocit. Všade pekne, relatívne čisto. Naivne veril, že by si to aj všimli a niečo k tomu utrúsili. Zase vliezli obutí. Po upozornení sa však k jednému chápajúcemu pridali dvaja a tak podlahovým prasaťom ostal len jeden.
Zajko si pochvaľoval tento pokrok, no ten večer si pokur..azil náladu konzervou rýb, ktorá mu padla na tú čistú podlahu... Masť v rybách je extra ťažko odstrániteľná inak.
Odvtedy už čosi času prešlo. Zajko párkrát noru povysával lebo nikomu inému kopy prachu nevadia, no podlahy sa nik nedotkol. Ako prichádza jar, ubúda snehu, pribúda blata a na podlahe je to vidieť. Prezúvanie sa deje len večer takže cez deň pobehujú minimálne dvaja, ako si Zajko všimol, obutí.
Narážky na to, že by mali teraz podlahu vydrieť oni statočne ignorujú.
Zajko sa začína hnevať, ale ako donútiť niekoho, komu nevadí žiť v bodreli, aby upratal?
Ak viete – raďte!!

(Kúpeľňové a kuchynkové pokračovanie nabudúce... )

 Blog
Komentuj
 fotka
zajkousko  12. 3. 2013 00:37
zobral by som metlu a riadne by som ich upral po tých hlúpich baltách.-)........filip
 fotka
11  27. 2. 2017 16:41
Ja sa už tak teším na pokračko!
Napíš svoj komentár