[Podľa skutočnej udalosti]

Keď mu po minúte hľadania do telefónu povedala, že sa jedno miesto našlo, bol Zajko celý happy. Nebude musieť dochádzať a ešte aj bude bývať tri minútky od školy. Síce chcela, aby sa prišiel zapísať hneď na druhý deň, no to nebolo až také hrozné. Do začatia školy mal ešte týždeň tak si povedal, že aspoň uvidí čo si tam má doniesť a spozná spolubývajúcich.
Nikto tam však nebol, ale aspoň tá bunka vyzerala dobre. Trochu horšia kúpelňa a kopy mŕtvych múch na parapete, no vcelku slušný pelech. Nevýhodu spania hore na poschodovej posteli si Zajko vykompenzoval najlepšie umiestneným stolom a tak pri odchode prevládala spokojnosť.
Na druhý týždeň tam už všetci boli. Pozdravil ich, predstavili sa a položili si navzájom pár spoznávacích otázok. Celkovo ich bolo päť, v izbách po troch a dvoch. Zajko býval v trojke a prvý večer zanechal celkom dobrý dojem. Prvý dojem ale zvykne často klamať.
Už ďalší týždeň si všimol, že aj napriek rohožke, ktorú doniesol sa nikto nevyzúva v chodbe, ale všetci si nosia topánky na izbu. Veď dobre, bolo sucho, ale tušil, že svoj návyk nemusia zmeniť ani keď sa počasie zopsuje. Pre to im Zajko sám navrhol používanie rohožky miesto smradenia izby a jeden ju aj začal používať. Aspoň dačo hovoril si.
Ten týždeň, ale ukázal aj ďalší problém – kôš. Päť tvorov naplní jeden šáčok do koša veľmi rýchlo, lenže čo keď sa nenájde ten čo by ho vyniesol. S otvorenou papuľkou musel raz večer Zajko pozorovať pyramídu, ktorú jeho spolubývajúci postavili. Jedným slovom - úchvatná! Na vrchu, ktorý pretŕčal vysoko nad okraj koša, jej kraľovala ani len nestlačená krabica od mlieka a čakala na silnejší závan, ktorý celú štruktúru zosype. No sila, ale Zajko nechcel byť hneď na začiatku konfliktný a tak pekne sáčok vytiahol, zaviazal, dal nový a ráno cestou do školy starý vyhodil. Veď treba im ukázať, zoberú si príklad. Opak bol pravdou a potvrdilo sa skôr porekadlo porekadlo „nastav prst a zdrapnú celú ruku“. Koše sa kopili ďalej, no teraz keď už bolo evidentné, že sa to pridaním ešte jednej usoplenej vreckovky všetko zje... padne našiel sa niekto, kto plný sáčok hodil do rohu chodbičky a založil nový. To už bolo aj veľa aj na Zajkovu dobrácku povahu a tak začal praktizovať pičung, či je on jediný kto vynesie kôš. Ak už teraz hádate čo sa najbližšie stalo a váš typ je, že pribudli ďalšie plné sáčky a staré nemizli, máte úplnú pravdu. Dokonca k nim začali pribúdať aj prázdne plastové fľaše, ktoré boli leniví dať aspoň do toho sáčka. To už ale Zajko prestal riešiť a založil si svoj vlastný kôš pri stole. Nebude on sviniam chlievy čistiť. Chvíľu sa to tam kopilo do množsiev kedy to ohrozovalo prechod ku dverám, no nakoniec začali miznúť. Z pozorovania usúdil, že to zas robí jeden a zvyšní traja „budovatelia“ mu to tam veselo, bez hanby kopia.

Postupom času sa ale koše stali smiešnym problémom, pretože keď niekde žije 5 mužských a riadiť má zase len jeden, môže sa akákoľvek pohodlná nora rýchlo zmeniť na pekné smetisko... ale o tom nabudúce.

 Blog
Komentuj
 fotka
titusik  1. 3. 2013 00:11
auč. Držím prsty, aby sa Zajko nepremenil na Prasiatko
 fotka
antifunebracka  8. 3. 2019 16:36
Presne pre toto odmietam bývať s cudzími ľuďmi
Napíš svoj komentár