Tá nečinnosť ma kope do gulí. Je pol piatej poobede a ja som nič nespravil ešte dnes.  Vôbec nič. Aj keď som sa zobudil až okolo jednej, ale to už je iný príbeh. Vlastne mi toho ani tak veľa netreba. Zajtra by som chcel vyrážať do Viedne, tak mi treba vyprať pár vecí, vytlačiť pár vecí, pobaliť sa a to je vlastne všetko. Hej a ešte aby som nezabudol...nič nezabudnúť. To je dôležité.  A k tomu by som sa ešte posledný krát šiel rád prejsť. 

Tú dvojitú pizzu som si nedal ako som plánoval. Dal som si len zemiakovú polievku a pár syrových tyčiniek, aby som mal aspoň dajakú bielkovinu. V chladničke sa mi chladí pomarančový džús a v miske na stole oproti chladničke odpočíva hrozno a mandarínky. Budem ich musieť vytrhnúť z dočasného odpočinku a zjesť ich, aby sa mohli odobrať na večný odpočinok. Za mojimi dedkami a babkami. "Hej, babka, goodking nám posiela mandarínky a hrozno...milé od neho". Zlatý chlapec ten Goodking. Priam anjel, ten by ani červíka v jablku nenechal hladovať.

Som zvedavý čo mi povedia na úrade práce, že som bol 3 týždne odhlásený. Lebo teta osobne mi povie, že sa ani nemusím odhlasovať, že až do polky apríla im to je jedno, keďže mám ešte nevybratú dovolenku zo starej práce a preto vlastne s úradom práce ani nemám nič spoločné. Po telefóne mi zasa iné teta povie, že jasné, že sa musím nahlasovať. Tak som a nahlásil. Dúfam, že teraz keď prídem tak mi povedia, že som sa nemal nahlasovať na tak dlho, bez udania dôvodu. Ale ja mám dôvod 

"Šiel som lízať cecky, trhať piče a hrať automaty"
-Goodking

No tak, nevyjadruj sa ako Orangutan! Ale to musím povedať, Orangutani sú najlogickejšie opice. Vlastne ich celé meno znie Orandgutani. Tesne za nimi idú Xorandgutani a Nandgutani. Zastavme testovanie logických obvodov na opiciach.

Teším sa na ten džús, och áno, chladný pomarančový džús. Dám si z neho jeden liter ako minule z jablkového a potom sa zasa poseriem úplne bez dôstojnosti. Rozmýšľam či ísť na tú prechádzku, alebo či zajtra pri ceste domov budem mať dosť prechádzok. Hmmm. Ťažká otázka, ale šiel by som, dnes je naozaj pekne. A ešte som znova začal čítať knihu "Dvanásť". To nie je tá kniha kde prostitútka chodí do lesa hľadať akože lesné plody (v zime, jasné) a pri tom akože náhodou nájde 12 zákazníkov, ktorí sa volajú (krycie mená, keby ich chceli stíhať za to čo v tom lese stvárali) podľa mesiačikov. Táto "Dvanásť" kniha je o príšerkách čo sa dakus podobajú na upírov. Cítim, že to bude dobré čítaníčko aj keď to má skoro 1000 strán. A možno práve preto. Je to druhá časť po knihe "Priechod". A o čom presne táto kniha "Dvanásť" je? Predsa

"It is about licking tits, tearing up cunts and playing slot machines"
-Justin Cronin

Kým tú knihu dočítam, všecko sa usadzí ako rozhmýrené blato v jazere. Pingy dostanú svoje Čingy. Aspoň to. Keď už nič iné, aspoň každé Pingy by malo mať svoje Čingy a blato v jazírku sa musí usadiť na dno, tak jak mu to radí šepkár gravitácia. A možno dovtedy aj moja nemčina zasa pokročí o úroveň vyššie. Zatiaľ pridám ešte 2 perličky múdrosti pre všetkých učeniachtivých ľudí. Ja, ako najvyšší garant Španielčiny na svete a samozrejme naslovovzatý odborník dám dnes lekciu zadarmo. Dnes sa naučíme rozoznať rozdiel medzi dobrom a zlom.

mal - zle
bien - dobre

Mám aj knihu po Španilsky ale asi sa k nej nikdy nedostanem. Je od Prachetta. Terryho Prachetta(Nemýliť si so spisovateľom menom Terry Goodkind, lebo aj taký existuje ihihi). Čo podľa mňa ešte stojí za zmienku sú slová Bombero, Bombilla, Jardin. Prvé znie nacisticky, druhé divne a tretie je asi najkrajšie slovo z Španielčiny čo som zatiaľ počul. 

Je možné, že hejteri nájdu medzi mojimi prekladmi nejaké nezrovnalosti. Ale to nie je preto, že by boli ich mysle ušľachtilejšie a ich jazyky španielskejšie, ich vedomosti hlbšie a precíznejšie. Je to len preto, že sú to hejteri. A hejteri sedia doma a hejtujú, zatiaľ čo ja lížem cecky, trhám piče a hrajem výherné automaty!

Boh žehnaj republike



 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár