Hodil by sa nejaky opis situacie... Prinajmensom vek, ci ma teplotu atd. Jedol nieco, boli ho brucho, berie nejake ine lieky? Zvracanie moze byt priznakom pomaly kazdej druhej choroby/tazkosti
@8 tanicka ak nemaš čo robiť tak sa tu aspoň nehadaj v takejto situacii pretože určite tu nikoho nezaujimaju tvoje pubertalne vylevy v prejave hídania sa a nadurdenosti ak sa chceš hádať tak sa zdvihni a choď niekde na ulicu
@lenka147 Pepsicola!!! Obsahuje pepsín, ktorý to zastaví, ale LEN PO LYŽIČKÁCH, trebárs každých 5 minút jednu čajovú lyžičku.. viac nie. My sme to doma používali od malička, malo by to pomôcť. Ale fakt len tie lyžičky
Inak vy ste dobre prijebaní všetci jak tu ste, nechápem čo také zlé sa spýtala proste to chce zastaviť čo je na tom, nepouteká na pohotovosť ak len niečo zlé zjedol alebo tak, nepýtala si medicínske rady, ale niečo na zastavenie grcania
@h8u a preco sa nespyta rodicov ? ..... a pokial je to dlhsie tak miesto vypisovania mohla byt u lekarky.... na to su rodicia az potom google a az potom fora na nete
@lenka147 aspon vsade nedavaj tych smajlov, lebo to posobi, ze si robis z nas riadnu picu
@h8u len preto ze je to najcastejsia odpoved to je hned prijebane?
domaca medicinka, fajn, ale ked da niekto problem s takym popisom jak ona, tak neviem, co viac cakala. "moj maly brat grca", kkt, aspirantka na dalsie vydanie vykladoveho slovniku -.-
DD kks riadne blbý ste poniektorý fakt ...och ...@29 môj zlatý jak sa im mam dovolať nemám kredit bohužiaľ ani brat nemá ... kks odpovedajte na otázku a neriešte kokotiny okolo toho cii kokos.. čo teba je do toho ?"!!
cisto teoreticky inac... aby sa nepovedalo ze len matti way.. dievca je mozno same doma.... nemocnica je bohvie kde.. nema vodicak.. s vomitujucim bratom do busu ist nechce..... a vy tu picujete...vam to pekne jebe.....
a btw ked mna doktor poslal do pcie s tym ze mi nic nieje aj ked som mal horucku a 12 krat po sebe hodil tyku a nevedel uz ani chodit ma hned utekat k lekarovi? fail
@majo asi ratala s tym ze jej tu normalne poradia ak sa boji o brata nebdue tu pisat kazdy detail ne? keby viem aky prijeb sa tu strhne tak to co som napisal ako prve ani nenapisem
@barky ďakujeme.. ano sme na sidlisku a nemocnica je v meste keby mala isť busom s bratom v tejto horučave by to dalo tak pol hodinu cesty v tejto horučave podotykam ešte raz a v buse je ešte teplejšie a dusnejšie je možné že by aj odpadol ... takže preto sa nechce trepať niekde k doktorke... nema kredit zavolať rodičom a nikoho nemá doma.. takže ak sa ešte niekto chce navážať do Lenky tak nech sa pači ale som zvedava či by ste boli taký odvažny a vydali byste sa na cestu smalym bratom k doktorke v takejto situácii a takýchto podmienkach tí ktorý pochopili tak pochopili a tí ktorý nie tak nie..
@barky tak mala kuknut google a ked uz dostala rady tak kaslat na toto forum a ked uz tak ked mi na niekom zalezi tak radsej poziadam susedov ako to tahat sem
@barky ale v poslednej dobe čo zapám na birdzi, tam debilné komenty. Pochopím, keď niekto trolluje, ako ty s Mattim Wayom alebo ja s Reginou Spektor ale zjebávať dievča za to, že nevie čo s chorým bratom, alebo za to, že si nedala spodné prádlo... chytám sa za hlavu.
@52 sme to chceli zostručniť a mysleli sme si že to nebudete riešiť takto do detailov a že sa nebudete vypytovať na hluposti a že nám hneĎ poradíte aspoň sme tot eda očakávali ale tak už som to položila na stôl aby ste vedeli čo je vo veci.. a aby ste to troška pochopili a už si nechali tie hlupe rady pre niekoho iného ...
inac po prvom precitani som to pochopila tak, ze maly brat zvracia "nejake" lieky.... tak mi to prislo tiez dost od veci neist k lekarovi ale ked ju posielate na pohotovost len preto ze trochu zvracia a picujete tu ste dobre mimo
tam maju aj ine a horsie pripady ako zvracanie, keby zvracia cely den tak to je ine....
neviem no mne ked byvalo zle mi dali furt alpu s cukrom no
veľmi veľakrát som mala problém so zvracaním dávnejšie a moja doktorka mi odporučila, aby som pila Pepsi, lebo že to pomáha... a mne to naozaj pomohlo, aspoň vtedy
@barky neskoncilo by to tak, ani by to tak nezacalo, keby normalne napisala, ze nemoze ist k lekarovi, lebo je sama doma a nema sa ako dostat do nemocnice. chcem radu, objasnim problem. nic viac, nic menej.
@majo prijebané to je jedine preto že to je prijebané a nechápem, prečo som jej ja zvládla poradiť bez toho, aby som sa tu musela rozčuľovať bože mať tak vaše problémy, keď neviem držím hubu nie?
@h8u@68 je, lebo prve, co mne osobne napadne je, ze idem k lekarovi. v @19 som jej tak isto napisal co moze pomoct a navyse, ani nevieme co kde pojedol jej maly brat a jak dlho uz grca. jasne, ak mu nieco nesadlo, take it easy, vygrca sa a zije si dalej. ak je to nieco dlhodobejsie, tak by som to pepsinou ne(vy)riesil.
V tomto pripade je, ak mi nic ocividne nieje [nemam teplotu,neboli ma brucho] idem k lekarovi, v pripade, ze sa nemam k nemu jak dostat sa bud obesim [less likely ] alebo skusim si na nete nieco najst, ked uz fakt neviem co, opytam sa
uvar bratovi bylinkový čaj a taký letný potom nech ho vypije, je aj moc teplo a môže to mať z nejakej vody čo vypil......počkaj na mamičku, ona už bude vedieť čo robiť...
A ináč @h8u strašne sa vždy smejem keď vidím jak do 100 diskusii napíšeš nejakú kokotinu a potom v jednej seriózne poradíš a pičuješ ostatným že prečo píšu hovadiny
a inak preco by si chcela grcanie zastavit ? lebo akoze ak ho nedokazes rehydratovat a pomoct mu nadobudnut stratene elektrolyty a grcia aj z lyziciek vody..
tak jedine na pohotovost na infuzky
a inak stale si myslim, ze najlepsie je furt si pustit mattiho waya alebo nieco od vomitory ^.^
zaveď ho k lekárovi a povedz mu, že tvoj malý brat zvracial a že mu je zle a tak a nech mu spraví vyšetrenie krvného obrazu. Toto ľudia nie je na smiech. Nikto nevie čo mu vlastne je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
102 komentov
Hodil by sa nejaky opis situacie... Prinajmensom vek, ci ma teplotu atd. Jedol nieco, boli ho brucho, berie nejake ine lieky? Zvracanie moze byt priznakom pomaly kazdej druhej choroby/tazkosti
Inak vy ste dobre prijebaní všetci jak tu ste, nechápem čo také zlé sa spýtala proste to chce zastaviť čo je na tom, nepouteká na pohotovosť ak len niečo zlé zjedol alebo tak, nepýtala si medicínske rady, ale niečo na zastavenie grcania
@lenka147 aspon vsade nedavaj tych smajlov, lebo to posobi, ze si robis z nas riadnu picu
domaca medicinka, fajn, ale ked da niekto problem s takym popisom jak ona, tak neviem, co viac cakala. "moj maly brat grca", kkt, aspirantka na dalsie vydanie vykladoveho slovniku -.-
a btw ked mna doktor poslal do pcie s tym ze mi nic nieje aj ked som mal horucku a 12 krat po sebe hodil tyku a nevedel uz ani chodit ma hned utekat k lekarovi? fail
@40 kks načo by ti to bolo ?..
» detamb.szm.com/zvracanie.htm...
inac po prvom precitani som to pochopila tak, ze maly brat zvracia "nejake" lieky.... tak mi to prislo tiez dost od veci neist k lekarovi ale ked ju posielate na pohotovost len preto ze trochu zvracia a picujete tu ste dobre mimo
tam maju aj ine a horsie pripady ako zvracanie, keby zvracia cely den tak to je ine....
neviem no mne ked byvalo zle mi dali furt alpu s cukrom no
Dosledky sa zjavne prejavili. Na rozbity zaludok alpu, seems legit
V tomto pripade je, ak mi nic ocividne nieje [nemam teplotu,neboli ma brucho] idem k lekarovi, v pripade, ze sa nemam k nemu jak dostat sa bud obesim [less likely ] alebo skusim si na nete nieco najst, ked uz fakt neviem co, opytam sa
radsej zalez lebo tvoj nazor ma pre mna velku hodnotu
filip
...čaj... najlepšie ak máte repíkový
.........hm.......... už ma nič nenapadá ....
má teplotu?
A ináč @h8u strašne sa vždy smejem keď vidím jak do 100 diskusii napíšeš nejakú kokotinu a potom v jednej seriózne poradíš a pičuješ ostatným že prečo píšu hovadiny
@etelnair jeziis no idem hneď
a inak preco by si chcela grcanie zastavit ? lebo akoze ak ho nedokazes rehydratovat a pomoct mu nadobudnut stratene elektrolyty a grcia aj z lyziciek vody..
tak jedine na pohotovost na infuzky
a inak stale si myslim, ze najlepsie je furt si pustit mattiho waya alebo nieco od vomitory ^.^
*vrti krkom* breee breee ebreeeeee
Niekomu to dobre jebe na tú hlavu...
Niekedy to môže byť aj vážne, ale oni sa radšej spýtajú tu, ako dotkora O_o