čaute, chcem sa spýtať či neviete o niekom, alebo nemáte skúsenosti s prestupom na druhú VŠ /ten istý odbor/ počas semestra.. či sa to dá alebo podobne.. alebo či musím začať uplne od začiatku nový ročník aj s prihláškou a tak..
ak prestupuješ na druhú VŠ na slovensku a už si začala jeden rok na tej prvej.... tak na tej druhej si ten jeden rok budeš museť zaplatiť.... na takej vsmu je to 1500 eur / rok .. inde zvykne byť 900 eur alebo 1000 / rok
ak prestupuješ na inú školu, ale rovnaký odbor, tj. aj vyučované predmety sú zhruba rovnaké, tak si normálne podáš prihlášku + žiadosť o uznanie predmetov. na novej škole ti môžu (ale nemusia) tie zhodné predmety uznať, tj. ich už nebudeš musieť odštudovať znova na novej škole, aj ak ti to vyjde v dostatočnom počte predmetov a kreditov, môžu ťa na základe tých uznaných predmetov na novej škole zaradiť rovno do druhého ročníka.
a teda v prípade, že 1. ročník doštuduješ na starej škole, a 2. a 3. (resp. 4.) na novej škole, nemusíš platiť nič, lebo neprekročíš štandardnú dĺžku bakalárskeho štúdia, na ktorú máš zo zákona právo... 3 (resp. 4 roky pri 4-ročných odboroch).
platiť by si musela posledný ročník iba v prípade, že by ti predmety neuznali, alebo by ti ich uznali málo na to, aby to robilo taký počet kreditov, ktorý na novej škole musíš za rok získať, aby si mohla ísť do ďalšieho ročníka.
takže ak chceš meniť školu, ale ostať na rovnakom odbore, určite sa snaž spraviť všetky skúšky, a čo najlepšie. (lebo môže sa stať, že ti predmety uznajú, iba ak máš čo ja viem C a lepšie)
osobne mám takú skúsenosť, že keď sa vieš rozumne vyjadrovať, vieš prijať nejaký kompromis, a nemáš sklony k agresivite... tak s 90% ľudí sa dá dohodnúť. ale sú opice, ktorým by pomohlo len streliť... facku aspoň. tam nezaberie nič...
tiež som zisťovala info o prestupe na inú vš, zisťovala som aj na štúdijnom aj priamo u prodekana, ktorý tieto záležitosti vybavuje a jediné čo mi povedali bolo, aby som si pozrela štúdijný poriadok...nič konkrétne...takže dedukujem z toho, že prestupy študentov nemajú veľmi v láske
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
a teda v prípade, že 1. ročník doštuduješ na starej škole, a 2. a 3. (resp. 4.) na novej škole, nemusíš platiť nič, lebo neprekročíš štandardnú dĺžku bakalárskeho štúdia, na ktorú máš zo zákona právo... 3 (resp. 4 roky pri 4-ročných odboroch).
platiť by si musela posledný ročník iba v prípade, že by ti predmety neuznali, alebo by ti ich uznali málo na to, aby to robilo taký počet kreditov, ktorý na novej škole musíš za rok získať, aby si mohla ísť do ďalšieho ročníka.
takže ak chceš meniť školu, ale ostať na rovnakom odbore, určite sa snaž spraviť všetky skúšky, a čo najlepšie. (lebo môže sa stať, že ti predmety uznajú, iba ak máš čo ja viem C a lepšie)
Co tak skusit studijne oddelenia ? Hanbis sa ich opytat ?
aa method tam som bola a povedali mi ze si mám prečítať poriadok školy.