Ste spokojný na akej VŠ študujete? Ako, myslím to tak, či vás štúdium baví, či je to to, čo ste stále chceli študovať. Alebo či študujete na danej VŠ len preto, že ste sa na vašu vysnívanú nedostali a proste "chcete mať len titul"
Pýtam sa preto, l
No podľa mňa aj keby si išla študovať to, čo ťa baví, tak sa stretneš aj s predmetmi, ktoré ťa nebudú zaujímať a učiť sa ich budeš musieť. Ale samozrejme, treba študovať to, čo chce človek v budúcnosti robiť aby mal motiváciu do učenia, že ak školu skončí, bude ho jeho predpokladaná práca baviť
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka...chcel som to študovať ako 10-14 ročný chlapec...neskôr už nie, ale neprijali ma na archeológiu lebo som nechodil na gympel, tak som išiel tam...vďaka strednej som mohol ísť na technickú, ale keďže nie som kamarát s matematikou tak som to ani len neskúsil...nebaví ma to a chcem mať iba titul...teraz idem skúsiť šťastie na doplnkové pedagogické štúdium popri škole, aby som mohol ísť učiť a robil niečo čo ma aspoň trochu baví...
Urcite nestudujem kvoli titulu, to by som inak bola asi na uplne skole a odbore. Aj ked to co studujem teraz je skor taka alternativa za nieco ine co vazne milujem. Nie preto, ze by ma neprijali, mam na to ine dovody. Ale som aspon v tej oblasti. Uvidime co zivot dalej prinesie
fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK, odbor informatika .. zatial to vyzera tak, ze ma to bavi a momentalne si uz neviem predstavit, ze by som chodil na nejaku inu skolu. na titul kaslem.
@d170 ja už na VŠ študujem druhý rok a som spokojná
je mi jasné, že sa stretávame aj s predmetmi, ktoré sú hlúpe ale vieš, TOTÁLNY nezáujem zo strany mojej kamošky ma vydesil tak preto sa nad tým zamýšľam, či ešte niekto taký je
@6 Samozrejme, treba študovať to, čo človeka baví, vtedy sú aj predmety, ktoré ho nebavia.
Ale ako píše aj @catmartina ak študuje človek to, čo je jeho sen, tak má motiváciu a zvládne aj tie predmety, čo ho nebavia
Len som tým chcela povedať, že aj ked si vyberieš Vš, čo ťa baví, vždy sú tam aj predmety, ktoré ťa nebudú veľmi zaujímať, prípadne sa budú ťažko učiť
Mne prva Vysoka skola nevysla,myslel som si ze na narocnejsiu anglictinu mam,ale opak bol pravdou a to ma aj znicilo viac menej.A sam som si neskor uvedomil ze ucitelstvo vyznam nema.Ale Vysoku skolu si podla mna v dnesnej dobre treba zrobit nech to stoji co chce aj keby mal clovek studovat do 30.Doba je tazka a bez vzdelania dnes sa clovek len tazko dobre uplatni..moj nazor
UK právo, zatiaľ pohoda. nevybrala som si príliš prívetivé predmety z tých, čo sa dali zvoliť, ale dnes som úspešne ukončila skúškové ide mi z veľkej miery o titul, nie je to však, že by som študovala niečo, čo ma vôbec nezaujíma, to si neviem predstaviť. chcem sa v budúcnosti uplatniť, ale zároveň mňa na tom fascinuje aj iná vec.
na svete sa stáva mnoho nespravodlivostí a ľudia sa častokrát nebránia, pretože nevedia ako. a právo je jedným z prostriedkov, ako sa to dá.
Ružomberok, KU, Sociálna práca. Išiel som tam, keďže na prekladateľstvo / AJ pre komerčnú prax ma nevzali (dodnes tomu nechápem, maturitné vysvečko bolo 2,2,1,1,1,1). Najprv som plánoval len tak skúsiť a zároveň podať prihlášky na ďalší rok, ale keď som sa dozvedel, aké peklo majú páni (a slečny) prekladatelia, začínam byť spokojný tam kde som. Niektoré predmety ma dokonca bavia a človek sa tam kopu vecí dozvie... Jediné, čo mi tam vadí je teológia ako povinný predmet + niekedy trochu extrémna odborná prax (sociálna práca s rizikovými skupinami alebo umierajúcimi ma 2x neláka)
Tiež študujem v Ružomberku..ale nie sociálnu prácu ale históriu na filozofickej..no ja zase keď som šla do na výšku tak som zvažovala vééľa odborov (dáko som sa nemohla rozhodnúť) a aj sociálnu prácu..ale čo poznám ľudí,ktorí študujú sociálnu prácu tak mi povedali,že to nieje med lízať(inak to asi nieje žiaden odbor a všade je niečo ťažké) a čo sa týka školy tak hej baví ma to sú tam fajn ľudia a tiež sa všeličo dozviem..a čo sa týka negatív tak jasné,že sú ale sú znesiteľné a irelevantné
ja mám svoju školu rada, študujem odbor, kde nás je v ročníku ledva 20, takže to tam máme také rodinné, veselé keď som tam minulý rok išla, nevedela som ani, do čoho idem, ale vybrala som si dobre, páči sa mi, že nás nenútia memorovať, že veľa píšeme vlastné názory, a že nám dali prax už v prvom ročníku. dobré to je.. ale vysokoškolský život sa mi páči oveľa viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
je mi jasné, že sa stretávame aj s predmetmi, ktoré sú hlúpe ale vieš, TOTÁLNY nezáujem zo strany mojej kamošky ma vydesil tak preto sa nad tým zamýšľam, či ešte niekto taký je
Ale ako píše aj @catmartina ak študuje človek to, čo je jeho sen, tak má motiváciu a zvládne aj tie predmety, čo ho nebavia
Len som tým chcela povedať, že aj ked si vyberieš Vš, čo ťa baví, vždy sú tam aj predmety, ktoré ťa nebudú veľmi zaujímať, prípadne sa budú ťažko učiť
na svete sa stáva mnoho nespravodlivostí a ľudia sa častokrát nebránia, pretože nevedia ako. a právo je jedným z prostriedkov, ako sa to dá.