@etelnair@najivna ak narazate na to, ze ma ist k doktorovi, tak vas ubezpecim, ze ani oni nie su ziadna vyhra.. Moj otec je po infarkte, jeho otec zomrel na infarkt a ja mavam tiez silne bolesti na hrudi. Az take, ze len nehybne cakam na smrt. Pobehal som milionsesto doktorov, ale ziaden nevie co mi je, kedze EKG aj cholesterol aj kopu dalsich veci mam v norme. Jedna doktorka si mysli, ze je to srdce, druha, ze zaseknute nervy, tretia chrbtica, ale mysliet je hovno vediet a tak tu mam na stole kopu liekov, pre pripad, ze by mi znova bola na hovno. Problem je, ze ked to pride, tak nedokazem ani otvorit hubu a nie to este pochrumat nejake tabletky...
@etelnair nehovorim, ze nema ist k doktorovi.. hovorim len, ze dost casto vedia hovno, len ta ubehaju k smrti, ked si ta bezradne posuvaju medzi sebou..
@6 doktory, noo niekedy vedia fakt prd.. kamarát má také bolesti v srdci že sa chce zabit už niekolko rokov má 17 a doktory po celom slovesku nevedia čo mu je, ani len netušia iba mu oznámiili že zomrie do niekolkých rokov takže fakt na úrovni .. a tá moja bolest stále neprestáva a ked neprestane ani zajtra tak ma asi drbne,, @mm47 nebolia ma kosti ani určite orgány proste celý trup a ked to príde do toho najhorieho tak pod pravým prsníkom najviac
mal som nejaku gulicku na kolene, doktor ani po niekolkonasobnych vysetreniach nevedel co to je, ale aj napriek tomu dospel k zaveru, ze to ide rezat.. samozrejme poslal som ho do pice
mam alergiu na pel, travy, roztoce, prach.. pre doktorku som vraj bol ukazkovy pacient.. ze som sa kompletne vyliecil.. ok, tak som si dal med, ktory som dlhe roky nemohol a vysledok bol ten, ze som takmer schytal anafylakticky sok.. ked som obvodnej hovoril co sa stalo, ostala zhrozena a hlavne nevie pochopit, preco nemam predpisany adrenalin.. k alergologicke uz nechodim a ani neberiem tu kopu liekov, ktore mi aj tak hovno pomohli..
a takto by som mohol pokracovat do rana... najviac ma sere, ze ti diletanti ziju z mojich dani...
@trishe ja som od neurlogicky vyfasoval Magne B6. Neviem ci sa to da zohnat aj bez predpisu, ale je to dost silne "opium", ktore ucinne tlmi bolesti, tak to skus..
@7@8 vazne obhajujete lekarov v SR? fiha tak asis te mali stastie ze vam nezabudli pol metrovy plast v krku po operacii alebo @6 alebo sa vam zatial nic nikdy nestalo co budteradi.
@trishe tak ale nieco to musi byt , svaly , slachy.
@mm47 v ktorych krajinach si zil/kolko ludi v inych krajinach poznas ze to takto objektivne hodnotis?
netvrdim ze to nie je pravda ale poznam dost ludi co ziju mimo (osobne nastasie so zdravotnictvom v cudzine na leveli vyssom ako lekaren nemam) a zrovna to netvrdia
@trishe mne sa to tiez obcas stava a tych pricin je hned niekolko: chrbtica, pluca (som astmaticka), dokonca niekedy ma to boli od palenia zahy, resp. inych pricin spojenych so zaludkom... pokial to neprestane, tak doktor
@mm47 to nutne nemusi byt pravda, napr taka zdravotna starostlivost je aj vo FR alebo IT na tom bud horsie, alebo zrovnatelne s tou nasou. Osobne si nemyslim ze tato demonizacia slovenskeho zdravotnictva niecomu pomaha.
A k teme, najlepsie spravis ked dobehnes k lekarke. Ono pricina moze byt uplne trivialna, od chrbtice, cez nervy, natiahnute svaly ale najviac ti poradi lekar, ktori ta aj vysetri.
Ja som to mala celý minulý týždeň, akurát som mala chytenú ľavú stranu, tiež som mala problém zhlboka sa nadýchnuť a bolelo ma ako čert ešte aj keď som sa zasmiala... My sme zhodnotili, že to bola klimatizácia v podniku a následne asi stuhnuté svalstvo? V každom prípade mi na to dosť pomáhalo teplo (horúca sprcha a spánok vo vyhriatej izbe - zobudila som sa komplet spotená, ale bolelo to menej...)
@tommyhot zvláštne, napr. mne Magne B6 nerobí vôbec nič, hoci by som potreboval, aby robilo... A to som ho bral aj 3 mesiace pravidelne, žiaľ bez rozdielu.
@trishe i mne sa to stalo... vecsinou to je z chrbtice.... mozno si sa zle vyspala abo tak.... ono to prejde samo... ked to neprejde po 3-4 dni az ptm by to mohlo byt nieco horsie
@whisper stazuj sa svojej doktorke, ktora ti ho predpisala ja som si povedal, ze okrem antibiotik (ked uz mi prirodna liecba nepomaha) do seba nedam ziaden hnoj, magne b6 som ani raz nemal, ale mama mi ho kradne a hovori, ze jej pomaha.
@tommyhot Tak ale netreba hádzať všetkých do jedného vreca... Na Slovensku sú lekári aj diletanti, a práve títo diletanti žiadajú to zvýšenie platov a pod., ale taktiež tu máme naozaj pravých doktorov, ktorí aj niečo vedia, a zostali pri svojich pacientoch aj keď ich kolegovia štrajkovali...
Inak, čo budeš robiť, ak budeš mať nejakú nehodu (alebo podobnú udalosť), kam pôjdeš? Do Rakúska, do Nemecka, alebo pekne do najbližšej nemocnice?
A k téme, dievča, ak to nemôžeš vydržať, choď radšej k doktorke, možno ti niečo zistí, a keď nie, aspoň ti spraví nejaké vyšetrenia, kde sa bude dať aspoň niečo vylúčiť, za to nič nedáš...
@marek2031 ked budem mat nehodu, tak sa po znamosti dostanem k normalnej zdravotnej starostlivosti.. koniec koncov do systemu tlacim dost penazi.. kazdopadne ja tu teraz hovorim o standardnych lekaroch ako su internisti a pod. Ano, mozno sa najdu aj normalni, ale ja som ich zatial nestretol. Ale inak moja obvodna je v pohode, miesto liekov mi odporuca prirodnu liecbu a az ked je naozaj zle, tak mi s nechutou predpise antibiotika.
aj tiez velmi lekarom neverim ale az po osobnej skusenosti.. su lekari ktori sa zdali ze budu v pohode a vykluli sa z nich taki co maju na haku ale tabletky by do mna cpali jedn aradost.. a su taki co by som si zelala aby boli vyuceni v kazdej oblasti mediciny lebo su uzasni
@mm47 V Anglicku je tiež horšie zdravotníctvo ako tu u nás.... Tam ti skoro na všetko predpíšu ibalgin. Ja som osobne s mojím problémom bola diagnostikovaná u nás a v Anglicku ma poslali kade ľahšie.
@tommyhot Keď budeš mať nehodu, dajte tomu napr. taká auto(nehodu), tak myslím, že ti bude srdečne jedno, aký lekár ti príde v záchranke, hlavne, že príde, či ho odbiješ?
A mať tvoje známosti, keď máš vo všetkých odvetviach zdravotníctva známych!
@trishe Toto sa mi podobne dosť často deje keď som prestal cvičit. Nesmej sa mi, ale ja mam na to jednoduche riešenie, poviem otcovi (alebo niekomu tažšiemu) nech mi pochodi po chrbte v tedy sa mi napravi celá chrbtica, a všetky stavce a nemam už žiadny problem.
Keď si žena neviem či by som ti odporúčil podobnu metódu ale skús vymyslíeť nieco na napravenie chrbtice, prípadne SKÚS nájsť "silného dobrého maséra" a nech ťa poriadne napraví. Seknutie stavcou sposobuje často úplne ine problémy, najčastejsie asi stŕpnutie prstou na ruke a podobne, ale stane sa aj presne takato ista situacia ako máš ty.
to máš vsetko nervy, ako napriklad ked da bolí dolný zub, ale kaz máš v hornom a na druhej strane.
A injekcie na uvolnenie svalstva a infuzie co ti daju doktori ti vobec nepomože, teda pomože, ale len na kratku dobu, musiš tie kosti napraviť.
@trishe bez k lekárovi , moze to byt vselico ale prve ma napadlo ze to moze byt aj plucna embolia, len neviem ci by si vtedy takto vladala pisat po nete (ale ak uzivas hormonálnu antiku je tu pravdepodobnost) - takto sa to neda posudit (a urcite Ti s tym nepomozu ludia, kt sa tomu nevenuju- dufam ze si v pohode a ze to nie je to co ma napadlo, ale ze ide len o nejaku miernu pichavu bolesticku z chrbice napr
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Pichanie pod ceckom , alebo tam niekde to moze byt srdce ale prava strana... takze neviem.
Bolia ta kosti ? alebo mas pocit ze vovnutri nejaky organ?
ta davam do rovnakej skupiny s individuom ktore tvrdilo ze pasy si netreba zapinat lebo sa raz za uhorsky rok stane ze clovek prave kvoli nim zomrie
lebo tebe nevedia zistit co ti je
ubezpecujem ta ze nie si jediny na tejto planete ja som tiez bola pokusny kralik ale ide o pomer v ktorom mi doktori pomohli
mal som nejaku gulicku na kolene, doktor ani po niekolkonasobnych vysetreniach nevedel co to je, ale aj napriek tomu dospel k zaveru, ze to ide rezat.. samozrejme poslal som ho do pice
mam alergiu na pel, travy, roztoce, prach.. pre doktorku som vraj bol ukazkovy pacient.. ze som sa kompletne vyliecil.. ok, tak som si dal med, ktory som dlhe roky nemohol a vysledok bol ten, ze som takmer schytal anafylakticky sok.. ked som obvodnej hovoril co sa stalo, ostala zhrozena a hlavne nevie pochopit, preco nemam predpisany adrenalin.. k alergologicke uz nechodim a ani neberiem tu kopu liekov, ktore mi aj tak hovno pomohli..
a takto by som mohol pokracovat do rana... najviac ma sere, ze ti diletanti ziju z mojich dani...
Myslela som si,že to založila zuzk.... ( moja bývalá nočná mora )
Poradiť ti neviem išla by som s tým niekde na tvojom mieste.
@trishe tak ale nieco to musi byt , svaly , slachy.
Doktor.
mohla by si prezradiť koľko vážiš?........
može isť o zalievanie pľúc vodou (tzv. vodnatielka - hydropsia), ta bráni dýchaniu.......
ak je tvoja hmotnosť nad únosnú hranicu, tak si nezahrávaj...okamžite k lekárke dá ti tabletky na odvodnenie...........filip
netvrdim ze to nie je pravda ale poznam dost ludi co ziju mimo (osobne nastasie so zdravotnictvom v cudzine na leveli vyssom ako lekaren nemam) a zrovna to netvrdia
A k teme, najlepsie spravis ked dobehnes k lekarke. Ono pricina moze byt uplne trivialna, od chrbtice, cez nervy, natiahnute svaly ale najviac ti poradi lekar, ktori ta aj vysetri.
Inak, čo budeš robiť, ak budeš mať nejakú nehodu (alebo podobnú udalosť), kam pôjdeš? Do Rakúska, do Nemecka, alebo pekne do najbližšej nemocnice?
A k téme, dievča, ak to nemôžeš vydržať, choď radšej k doktorke, možno ti niečo zistí, a keď nie, aspoň ti spraví nejaké vyšetrenia, kde sa bude dať aspoň niečo vylúčiť, za to nič nedáš...
zajdi za lekarom sama si neporadis aj tak
A mať tvoje známosti, keď máš vo všetkých odvetviach zdravotníctva známych!
Keď si žena neviem či by som ti odporúčil podobnu metódu ale skús vymyslíeť nieco na napravenie chrbtice, prípadne SKÚS nájsť "silného dobrého maséra" a nech ťa poriadne napraví. Seknutie stavcou sposobuje často úplne ine problémy, najčastejsie asi stŕpnutie prstou na ruke a podobne, ale stane sa aj presne takato ista situacia ako máš ty.
to máš vsetko nervy, ako napriklad ked da bolí dolný zub, ale kaz máš v hornom a na druhej strane.
A injekcie na uvolnenie svalstva a infuzie co ti daju doktori ti vobec nepomože, teda pomože, ale len na kratku dobu, musiš tie kosti napraviť.