Ahojte. Mám 15 rokov a väčšinou chodím nakupovať oblečenie s mamkou a to väčšinou do sekáčov a číňakov. Samozrejme, na väčšinu vecí, ktoré sa mamke páčia a sa ma pýta, či ich nechcem, odpoviem že nie, lebo vyzerajú ako pre 60ročné babky. Ale je tam i dačo
netuším ako ju presvedčiť aby ti dávala mesačne nejaké peniaze, možno len robiť nejaké práce doma, poupratovať, vyžehliť alebo niečo, čo jej uľahčí deň.
A netuším kolko tak priemerne stojí normálne tričko v sekáči ale skús sa vybrať len tak s kamarátkami do tích spomínaných obchodov a popozeraj si tam nejaké veci a sumu, ktorú stoja no a potom skús mamke povedať že si videla také a také tričko za tolko a tolko a či by ti na neho nedala peniaze.
Často (skoro vždy) sú nejaké výpredaje a tričko kúpiš aj v týchto obchodoch za 3 eurá .
nahodou sekace su uplne super mas veci co nikto iny nema kebyze sa mi tam chce tolko v tych veciach hrabat chodila by som tam castejsie ja mam uplne bozske veci zo sekacov a hlavne ich nema polka mesta na sebe
U tych cinanov je to vela krat kvalitnejsie ako u "znackovych" obchodov, a na tich spoluziakov ci co si to pisala sa vykasli, ak ta odpisu kvoli tomuto tak su to primitivy
nájdi si lacnejší sekáč a vyberaj si tam sama,,nenechaj si tak kecať mamou, bývajú tam super veci
čo sa školy týka, musíš najprv ty zmeniť prístup a byť si vedomá toho, že keď si oblečená dobre, nezáleží na tom, odkiaľ to máš, potom na seba dať niečo fakt super, aby ti to obdivovali a na otázku, hrdo povedz, že zo sekáča. Padne im sánka a bude
ehm no až také kvalitné značky to nie sú.. ale tak snád lepšie ako číňaň.. a momentálne sú výpredaje, tak tie ceny sa dajú s tými z číňaňa porovnať.. niekedy sú tam asi aj lacnejšie veci
@crazygirl123 ahoj v obchodnych centrách sa dá veľmi lacno tiež nakúpiť.. v NY majú fakt krásne veci, ale napríklad terranova je už podľa mňa hrozne otrepaná..(ale aj tam sa dajú nájsť v poho veci) takže odporučila by som ti NY, alebo CaA, a super veci majú aj v HaM a vôbec to nie je až tak drahé.. podľa mňa u číňana, majú totálne otrasné veci, nič sa mi tam nikdy nepáči, v normálnom obchode určite kúpiš lepšie.. a v sekáčoch tiež nemajú zas až tak lacno.. Proste nech si tvoja mamka zvyká! A v sekáči je to tiež nič moc, iba niekedy nájdeš niečo fajn. A ďalšia vec, podľa mňa vôbec nie je hanba nosiť niečo od číňaňa/z trhu/zo sekáča.. keď sa ma niekto opýta odkiaľ to mám, nemám problém (ani moje spolužiačky) povedať že odkiaľ to je.. veď čo je na tom?? ale hej na základke to tiež tak u nás fungovalo niekedy jak u vás.. ale na SŠ to už budeš mať iné
a ako získať peniaze od mamky?? Proste povedz jej, že miesto tých peňazí, ktoré ti dá ona na oblečko, nech ti dá radšej peniaze a ty si sama niečo vyberieš (nehovor kde) a že potom jej prinesieš bloček. Proste jej povedz, že si chceš sama niečo vybrať a basta!
Ja nakupujem tak, že buď s Mutti alebo kamarátkami v obchodných centrách.. volakedy sme dosť často chodili nakupovať do Viedne.. ale potom tie obchody prišli sem, tak už nie je dôvod tam chodiť ani.. ale občas by som na výlet išla
veci v NY alebo Gate vobec nie su predrazena, treba len najst primerane dobru cenu a ked su vypredaje, tak sa da vselico nakupit...aj ja mam par veci od cinana, ktore su dost kvalitne, dalej veci zo spominanych obchodov, tiez kvalitne a niektore predrazene znackove, ktore ma uplne sklamali kvalitou, napriklad plavky roxy za 50 eur, to uz tie z Gate-u za 8 su lepsie...znacka ti nezaruci dobru kvalitu, len si priplacas za 'stitok'
tricka z terranovy koncia po jednom oprati vacsinou ako handra, su totalne krivo usite, tuctove...
ja nakupujem vacsinou cinan, obcas nieco znackove (zalezi od toho co, za aku cenu, ci sami to paci alebo brutalne paci, ci to potrebujem) a nedam dopustit na niektore sekace. maju tam senzacne veci (mimochodom kopu znackoveho), ktore ako uz bolo spomenute nema pol mesta.
ale keby to poviem ja doma, tak sa len zasmejú že v skrini mám vecí dosť a žiadne peniaze na to nedostanem. najradšej mám aj tak sekáče, keď je všetko za euro, och, to je dobrý pocit
@crazygirl123 tvoja mamka má pravdu, NY a tie ostatné obchody ktoré si vymenovala nemajú kvalitné veci, len predražené, ale skús tam ísť nakupovať keď sú výpredaje (napríklad teraz tam majú tričká aj po 3 eurá, ktoré inak stáli aj 15)
podľa mňa jej normálne povedz, že chceš nakupovať sama, s kamarátkami. A keď to nepôjde, tak si niekde zarob na brigáde v krčme alebo kde a z toho si to kúp, nie?
@crazygirl123 btw, ak by to aj nevyšlo s tým hospodarením, podľa mňa by si vedela presvedčiť mamku, aby ťa zobrala na výpredaje (máš v lete, od augusta, na nový rok zimné atd atd) a keby videla, že si hľadáš tie najlacnejšie veci čo tam majú, tak by bola spokojná
@5 nepovedal by som, ze su kvalitativne na urovni cinanov..urcite mi rifle za 60€ vydrzia dlhsie, ako nejake cinske
a co sa tyka penazi, casto mas dokonca v obchodoch ako je house, terranova lacnejsie veci vo vypredaji ako u cinana..frajerka tak nasla uz plno rifli aj zo 40 eur zlacnenych na 14 povedzme..a aj menej
v sekáčoch majú najlepšie veci mám možnosť nakupovať v tých "značkových" obchodoch ale radšej pôjdem do sekáča... máš tam ešte lepšie značky ako v takej Terranove.. keď nakupuješ v sekáči máš aspoň istotu, že nikto nebude mať rovnaké tričko ako ty ale hlavne si treba vedieť vybrať .... a hodnotiť ľudí podľa oblečenia je najväčšia úbohosť
mna by skor zaujimalo kde mam nakupovat, ked mi v lacnejsich, v @0 spomenutych, obchodoch v centrach nie je takmer nic dobre,na drahsie obchody peniaze nemam a vylucim cinske obchody a secondhandy ? existuje vobec nieco ine ?
a ešte - v sekáčoch majú často neskutočné akcie! u nás máme TextilHouse a minule bolo všetko za 75 centov a jednu polhodinu za 50 centov.. kúpila som si nádherné tričko, riflovú bundu etc... kúpili sme cca 18 naozaj kvalitných vecí a platili len niečo okolo 9€
Este nedavno som veril na znacky, ale je to kravina.
Ak to niekto chce mat, tak fakt uz len pre styl, pretoze tu kvalitu tam skratka neuvidis. Vsetko je to na jedno koleno, ci to kupis v takom obchode, alebo takom. Boty co som si kupil v exisporte mi vydrzali viacej ako adidasky.. Rifle ani znackove nekupujem, lebo tie si ja znicim jedna radost. Najviac sa to podla mna oplati kupovat z tej strednej triedy.
v ŽIVOTE by som si nekúpila vec z NY alebo Terranovy. Ani by som tam nevkročila.
Gate má fajn ponožky
fakt secondhandy sú oveľa lepšie. s číňakmi... to je ... tam som chodila len na prezúvky..
lenže potom keď už niečo kvalitnejšie tak za to sa aj troška pripláca... pozri, na strednej s tebou nebude mama každý deň tak si šetri ak to niečo dá, alebo jednoducho povedz že spolužiačka s tebou chce ísť nakupovať... snáď nebude taká, že by ti nedala...
v NY su niektore veci celkom fajn, ale čo som si tam kupila trička tak sa mi na nich porobili take male dierky čiže na to mam strašne nervy ja milujem tally weijl niektore veci su tam fakt perfektne, minule si tam mamka take trička po 3€ vo vypredaji kupila...Veci od čiňanov moc nekupujem lebo tam nič nie je (aspoň v našich) i ked občas sa tam najdu fakt pekne veci... Skus to s tym hospodarenim to by mohlo zabrať
Veci z NY sú VEĽMI nekvalitné (a imho aj špatné, okrem kolekcií od Amisu a dajme tomu Fishbone, ale to by som posudzovala samostatne).
Kvalitnejšie materiály fakt zo sekáča (ono o niečom svedčí, že to vydržalo u predošlého majiteľa) a mne napríklad v second hande zázračne všetko sedí (som nízka a mám dosť veľký obvod hrudníka, čiže saká a blúzky je pre mňa dobrodružstvo kupovať).
A utekaj mamu presvedčiť teraz, výpredaje sú fakt za smiešne ceny.
skus sa premoct a sama sa porozliahnut po dobrych sekacoch v tvojom meste a iniciativne sa prehrabavat vo veciach, verim, ze najdes aj nieco pekne. mam kopu veci zo sekacov, ktore su "znackove". h&m,pimpkie, zara, etc... ale aj neznackove veci, ktore su pekne a kvalitne.
my sme sa v skole so spoluziackami pretekali, ktora kupi krajsi a lacnejsi kusok v sekaci a fakt sme si zavideli, ked niektora nasla super sako alebo kabat za par drobnych
ale ak mas k tomu fakt taky odpor, tak odporucam tie vypredaje v obchodnych centrach, tam sa tiez da obcas celkom fajn nakupit. ale hlavne, nehanbi sa za to, kde si co kupila, viem ze deti su dnes krute, ale ser na to, normalny clovek ta nikdy nebude sudit na zaklade toho kde nakupujes oblecenie...
@popolcek suhlasím, tote "kvalitne" obchody a sa neskromne nazývajú sú i tak čínske veci ktoré sú navyše predražené ale čo hovorím v čiňakoch sú už také drahé veci ako aj v tých značkových obchodoch. Takmer všetky veci mám zo značkových ale už budem kupova´t zo sekača kde zaplatím totálne menej a mám ozaj že kvalitu. navyše sú tam krajšie veci
a po druhé ak máš "kamošky" ktoré ťa hneď za takú vec odpíšu tak im za mňa daj facku a viac sa s nimi nestýkaj. To je len rada ale nenávidím takých ľudí čo pozerajú na vzhľad a na značku. A ak je niekto od nich menej krajší a má menej peňazí tak ho odpíšu, to je fakt kokotizmus.
Som sice chlap ,ale môžem ti napísať ako nakupujem ja a ak ti to pomôže tak budem len rád. Tiež som v mladšom veku nakupoval z mamou ( tak do tých 15-16 rokov ešte mala nejaký vplyv na moje oblečenie ( ak sa mi niečo páčilo ale bolo to fakt prehnané tak mi nato proste nedala peniaze a "vlastných" peňazí som nemal veľa.
Nakupoval som prevažne v číňanoch kedže som z menšieho mesta ( ALe za posrané tričko situ pýtaju aj 8-10 eur a kvalita je taká že už na take nikdy nesiahnem.
Postupne som začal chodiť do kvalitnejších obchodov a keď vymakneš koniec kolekcie tak kúpiš veľmi pekné a kvalitné triká za smiešne 2-5 eur a vydržia sakra viac.
Prišiel som nato že Kvalitnejšie veci ( hovorím o Kvalitnejších / nie vždy su drahšie) my vyhovujú viac , možno to vyzerá že to stojí viac , ale napríklad keď si kúpim Nike botasky a starám sa onich tak v najstarších už mám odchodené asi 3,5 tisíc Km za 4 roky ( pokiaľ počítam iba dennú cestu zo a do školy + trochu chodenia po meste) a kedže už niesu najkrajšie lebo nedávno popraskali tak v nich behávam a za 2 leta som v nich dal asi 500-600km. Pritom sú stále pohodlné a necítiť diery v podrážke.
Narozdiel od čínskych papierových botasiek ktoré stoja pomaly 15-20 eur a su nepoužiteľné po pol roku.
Pokiaľ si to takto spočítaš a vysvetlíš to Mame tak ťa určite podporí.
@47 z terranovy mam taku fajnu koselu ze v nasej metal krcme sa z nej isli vsetci pojebat aj gate fajne kapsacove cierne 100% death metal za5 eur tak mi tu netrepte picoviny
v tých drahších obchodoch sa stačí poobzerať po výpredajoch ja tiež nerada míňam veľa peňazí na oblečenie, ale v číňaku proste nemajú žiadne normálne veci, všetko len s flitríkami atď. No napr. v Gate nemáš problém kúpiť tričko aj za 4€. Newyorker sa mi kedysi páčil, teraz mi tie veci prídu moc pubertiacke alebo ako to nazvať
A na sekáče mám ťažké srdce potom čo sa mi tam neskutočne páčila jedna košeľa a len som sa otočila za kamrátkou a vzala mi ju jedna tetka a najhoršie je, že keď tam človek vyhrabe nejakú fajnu vec, tak by potreboval iné číslo vtedy ma ide urvať
A so topánok jendoznačne investuj. Ja som si kupovala každý rok ako debil čínske, čo mi LEDAŽE vydržali pol roka, minulý rok som si kúpila botasky za 50€, mám ich druhý rok, a vyzerajú ako nové, keby nebol vpredu zhyb ako sa zohýňa špička
ja mam skoro secko od vietnamcov a dnes som si kupil tricko za 1 € tu u nas na dedine chodia taky trhovnici ... no a zijem pochybujem ze sa ti niekto bude smiat ked povies ze mas veci od vietnamcov ale tak rob ako myslis kupuj si drahe veci ked ta to urobi stastnou
No a co ze mas veci zo sekacou. A myslim si ze tie ceny sa rovnaju, hlavne ked mas po sezone akcie. Ja som si kupila tricko v teranove min. tyzden za 2,99€ a to bolo jedno z tych drahsich, maly vypredaje a tricka aj za 1,70€ ci kolko...
Ja som si uz od prveho rocnika na strednej pravidelne brigadovala. Od rodicov som nedostavala ziadne vreckove ani nic podobne a nakupovala som si vsetko sama..
ja milujem sekáče, v prievidzi je taký že vždy raz za mesiac tam majú všetko za 50 centov, to je úplný raj, veď tam majú originálne veci čo nikto iný nemá.
@crazygirl123 Ja tiež milujem sekáče a ešte aj číňaky priznam sa, že väčšinou tam pohladám nejakú lacnú vec, ktorá vyzerá strašn štýlovo a pokial je nenositelna, tak aspon je z krásnej látky a prešijem to na niečo moderné Takýchto vecí mam plnú skriňu, už si vlastne ani nepamätám vec, čo som si kúpila a neprešila.
Čiže moja rada číslo jedna znie: nauč sa urobiť si z fádneho oblečenia, oblečeko výnimočné. Na veľa nápadov ani nepotrebuješ stroj a šicie zručnosti, stačia ti nožnice a šikovné prsty.
Rada číslo dva: ak nechceš oblečko zo sekáča alebo čínskeho obchodu, zober mamku do toho nákupného centra a ukáž jej, že tie veci vo výpredajoch fakt nie sú drahé. (ak tam nehcce ísť, tak jej to odfot
rada číslo tri: ak všetko zlyhá, tak popros mamku o to vreckové. Povedz jej, že najlepšie je naučiť sa hospodáriť s peniazmi od mladsieho veku. Treba si zazit prve prešlapy čo najskor aby si sa ich potom mohla vyvyarovať. Ja som svoje zarobené peniaze za minulé leto skoro všetky minula na hlúposti ale naučilo ma to tak hospodariť, ze teraz ked si nieco kupim, tak si dam podmienku, ze si musim na to zarobit .... proste šetrím si a nekupujem skoro nič maximálne prešívaaam čo nájdem v skrini
Tak povedz mamke nech ti dá nejaké peniažky a potom si ty podla toho kupis. Ked si minies na jendu drahu vec, nebudes mat na dalsiu sice, ale bude to tvoja vec. Niekedy mozes kupit vela veci vo vypredaji za par centov.... proste sa naucis velmi dolezitu vec a mamka by to mala respektovat
mas 15, mozes brigadovat. ale toto fakt neni podstatne, ze kde nakupujes. akurat si v takom blbom veku, kedy sa ti kolegyne budu posmievat aj za zlomenu nohu, ale ono to uz o par mesiacov by malo skoncit
@crazygirl123 mam taku istu mamu, ibaze absolutne nechapem za co saa hanbis (nie som si ista ci sa pise hanba alebo hamba)...ak ta tvoje kamosky odpisu za to ze nakupujes s mamou,a nie vzdy znackove oblecenie, tak su to ubohe vypatlane chudery...ak im viac zalezi na tom co mas na sebe ako to aka si tak na tvojom mieste sa na nich vybodnem...a nic v zlom ale podla tvojho komentaru sudim ze tebe tiez velmi zalezi na vzhlade...je to smutne ze dievcata casto zaujima len oblecenie ci chalani...
ja by som sa rada išla pozrieť do sekáču,ale nemam s kym moja mama ma vždy vysmiala, a v čínskom som minule videla na vlas to isté ako v new yorkeri,akurát lacnejšie o pár eur
Fuha, no ako tak pozeram na ceny za oblecenie a "kvalitne znacky" uvedene v niektorych prispevkoch tak sa radsej na tuto temu moc nebudem vyjadrovat lebo budem za snoba. Len tolko ze u vietnamcov by som si v zivote nic nekupil. Clovek mozno oproti znackovemu obleceniu dost usetri ale treba brat do uvahy aj na to ze znackove oblecenie ma casto niekolko nasobne dlhsiu zivotnost.
Ja mám osobne radšej sekáče ako značky..fakt sa to tu draho predáva pokiaľ nie je výrazná akcia... a navyše je faktom,že zo sekáča veci sú jedinečné,lebo tam nezvykneš nikdy nájsť niečo rovnaké
Jednoznačne nakupuj sama,alebo s nejakou kamarátkou
ke´d sa ma opýtajú baby s ktorými si nemám čo povedať a s najväčšou pravdepodobnosťou sú to piče tak poviem že "z obchodu" a keď poho baby tak sa im pochválim že túto z brusu novú značkovú bundu mám za 1,50 a novučičké C&A sako za 2,50 zo sekáča moje najsamlepšie úlovky
a hentieznačky nie sú kvalitnejšie ako veci od číňancov... u mna v sekcí najhoršie látky a najhoršia kvalita vedie jednoznačne terranova
a sprav to tak že niekedy vbehneš do nejakého obchodu kde ti máti nechodí a sa ti podarí v akcií fakt dobre čosi kúpiť...potom jej to oznám a lady sa prelomia
fuha mame podobne mamky , do 13r ma vkuse vlacila po takych obchodoch , hnusili sa mi predtym , a hnusia sa mi aj teraz
postupom casu vzdy ,ked som mala nejaky sviatok, prip. darcek za dobre vysvedcenie, som jej ukazala veci z e-shopov co by som chcela .. a tak som mohla vymenit ..tie pre mna hnusne veci .. za take , v ktorych sa aj citim dobre...
pak si aj ona zacala uvedomovat ze npr. take skate boty mi vydrzia dlhsie ako nejake z cinaku (sice naco by mi vtedy kupovala nieco znackove ked som prakticky sa stale "rastla" ) a ine uz ani nenosim..
teraz si veci kupujem z vlastnych , brigadu najst nieje tazke ,ked clovek chce a hlada , a o to sa citim lepsie sice viem ze ona by nikdy nedala tolko prachov za veci ..kolko ja..
a myslim ze to nieje hanba ked ti baby pochvalia veci, a ty sa priznas ze to bolo zo sekacu za par e ..
a skor tieto obchodne domy ,mi pripadaju ako jeden velky sekac/cinan ...
ako npr..hentie reflexne veci co su teraz v "mode" .. or vytahane tricka ako keby ich pozula krava v hube.... hnus
sú to len handry a handry sa vyhodia.... ja tiež rada nakupujem u hočiminov, len si treba pozrieť kvalitu prevedenia... lebo to má tendenciu párať sa... samozrejme nosím aj značky, mám rada jednoduchú a účelnú módu a niektoré značkové veci sú jednoducho prešpekulované a kvalitnejšie urobené (aj keď ich určite robí tá istá fabrika).... takže....brigáda, našetri si a kupuj čo chceš.... ak míňaš mamkine peniaze, tak nech o nich rozhoduje mamka
tak teda gate a terranova neni neviem aka prieborna znacka su to uplny priemer az pod priemer ale na svk je to priemer.a tie handri su furt len vyrobene z ciny.takze to je uplnee jedno kde to kupis...ked nechces made in china tak si kupuj made in italy ale to uz su ine pálky ale to je jedno.najlepšie riešenie je chod robit ked sa ti nelubi ako mama stebou manipuluje...ale v klude jej povec ze vsetko sa skoro vyraba vtej chine cize kup si u cinana alebo v teranove furt to sem doniesol jeden velky kontajner from china
ja si nakupujem sam otvorim google a uz to idee mam svoje obchody odkial nakupujem a nemusim sa nikam trepat.a este aj domov mi to dojde.
Neviem nemam zo sekačom skusenost nič nemam odtial...ale neodsudzujem to.ale chodte radsej do sekača ako k cinanovi lebo on za tie peniaze na svk donesie dalsich 15 potkanov(cinanov,a vietnamcov)
Neviem, aké veci vy nakupujete v NY, ale ja čo mám z tade tričko za 10€ tak je dosť kvalitné, a teraz sú ešte zlacnené na 6€... Jediná nekvalitná vec čo mám z NY je tričko za 5€... Potom Gate, tam som kúpila iba jednu vec, mikinu s krátkym rukávom, ale je celkom v pohode, nezdá sa mi byť nekvalitná Terranova ti nepoviem, lebo v PP nie je... Okrem toho nakupujem v Takku a H&M... Mamka mi jediný krát kúpila v číňaku crocsy, a povedala, že mi tam už nikdy nič nekúpi, lebo strašne tam všetko smrdí (blee) V sekáči som ešte nenakupovala, takže ti nepoviem... Teraz nechcem vyznieť ako snob alebo bohaté rozmaznané dievčatko čo nie som, ale v živote by som nenakupovala v číňaku/sekáči. Jedine keď tak v Poľsku na trhu, keď sa mi tam niečo páči
A myslis aj na doplnky? Nejake sperky a podobne? Ja som si kupil satku z www.leclaire.sk .Panskych sice nemaju moc, co ma sklamalo, ale mama vravela ze zenske maju take co sa u nas neda len tak dostat, tak rozmysla ze si objedna. A kukam ze maju teraz aj nejaku sutaz, asi sa da vyhrat nejaka satka zadarmo tak mozno budes mat stastie
@crazygirl123 Pfu to je dosť ťažké :/ nezávidím ti. Jednu vec zase ber tak že v napr. v Gate máš ako číňana a tiež pravda že tam občas nakúpiš za lepšie ceny ako u číňana ale aj nekvalitnejšie . Ale určite sa pozhováraj z mamou o tých peniazoch. A keby ti ich aj nedala skús ist pozrieť sama do obchodov keby aj bez prachov. (lebo ak obchodné centrum nepoznáš a pojdeš hneď do nejakého obchodu v ktorom sú samé veci za 40 eur jasné že tam nič nenajdeš ) najdi si nejaké obchody v tvojej cenovej kategorii, možno pohľadaj nejaké zľavy, prehovor mamu aby sa s tebou tam aspoň šla pozrieť že čo tam majú a ukáž jej to.že aj tam sa dá občas nakúpiť lepšie než u číňana ak to tam dobre poznáš a pohrabeš sa v tom. A možno nakoniec ju nakoniec aj prehovoríš nakupovať tam. Inač aj ja chodím nakupovať z mamou a myslím si že nakúpim občas lepšie ako bez nej
@84 mama raz bola v sekáči a že spred nosa jej asi 17 ročná baba zobrala takmer nové conversky za 12 eur tak som lutovala že som tam nebola ja by som jej ich aj z ruky vytrhla
Ja nakupujem v Takku alebo v CaA .... teraz majú skoro všade zľavy... minulý týždeň som kúpila rifle z CaA za 3€ a trička za 2€ .... Gate a NY sú skoro ako číňan... to ti moc neodporúčam
Ešteže moja mama si nakupuje veci cez internet alebo v nákupných centrách A ja si za svoje peniaze môžem kupovať oblečenie sama a kde chcem....Mimochodom v second hande som bola raz a nič také som tam nevidela, takže nechápem kde beriete tie super veci....
ak je problem v peniazoch skus vychytavat na nete akcie, napriklad na » www.kuponyzdarma.sk/zoot-sk/... mozes vyuzit zlavovy kpon pre zoot.sk kde maju uzasny vyber
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
91 komentov
A netuším kolko tak priemerne stojí normálne tričko v sekáči ale skús sa vybrať len tak s kamarátkami do tích spomínaných obchodov a popozeraj si tam nejaké veci a sumu, ktorú stoja no a potom skús mamke povedať že si videla také a také tričko za tolko a tolko a či by ti na neho nedala peniaze.
Často (skoro vždy) sú nejaké výpredaje a tričko kúpiš aj v týchto obchodoch za 3 eurá .
nahodou sekace su uplne super mas veci co nikto iny nema kebyze sa mi tam chce tolko v tych veciach hrabat chodila by som tam castejsie ja mam uplne bozske veci zo sekacov a hlavne ich nema polka mesta na sebe
z terranovy by som si veci nebrala ani zadarmo
nedostavas vreckove?
(a kvalitatívne cca na úrovni číňanov)
nájdi si lacnejší sekáč a vyberaj si tam sama,,nenechaj si tak kecať mamou, bývajú tam super veci
čo sa školy týka, musíš najprv ty zmeniť prístup a byť si vedomá toho, že keď si oblečená dobre, nezáleží na tom, odkiaľ to máš, potom na seba dať niečo fakt super, aby ti to obdivovali a na otázku, hrdo povedz, že zo sekáča. Padne im sánka a bude
a ako získať peniaze od mamky?? Proste povedz jej, že miesto tých peňazí, ktoré ti dá ona na oblečko, nech ti dá radšej peniaze a ty si sama niečo vyberieš (nehovor kde) a že potom jej prinesieš bloček. Proste jej povedz, že si chceš sama niečo vybrať a basta!
ja nakupujem vacsinou cinan, obcas nieco znackove (zalezi od toho co, za aku cenu, ci sami to paci alebo brutalne paci, ci to potrebujem) a nedam dopustit na niektore sekace. maju tam senzacne veci (mimochodom kopu znackoveho), ktore ako uz bolo spomenute nema pol mesta.
btw, na spoluziakov kasli
ale keby to poviem ja doma, tak sa len zasmejú že v skrini mám vecí dosť a žiadne peniaze na to nedostanem. najradšej mám aj tak sekáče, keď je všetko za euro, och, to je dobrý pocit
a inak vám všetkým dakujem za rady a komentare
podľa mňa jej normálne povedz, že chceš nakupovať sama, s kamarátkami. A keď to nepôjde, tak si niekde zarob na brigáde v krčme alebo kde a z toho si to kúp, nie?
ja som si minulý týžden kúpila tričko za 2,95
a co sa tyka penazi, casto mas dokonca v obchodoch ako je house, terranova lacnejsie veci vo vypredaji ako u cinana..frajerka tak nasla uz plno rifli aj zo 40 eur zlacnenych na 14 povedzme..a aj menej
Ak to niekto chce mat, tak fakt uz len pre styl, pretoze tu kvalitu tam skratka neuvidis. Vsetko je to na jedno koleno, ci to kupis v takom obchode, alebo takom. Boty co som si kupil v exisporte mi vydrzali viacej ako adidasky.. Rifle ani znackove nekupujem, lebo tie si ja znicim jedna radost. Najviac sa to podla mna oplati kupovat z tej strednej triedy.
všetky ceny sú pritiahnuté cez škripec
slovo,,akcia,,sa použiva v dvoch prípadoch:
Predražia výrobok(potraviny)napr.chipsy
1.mesiac-0,90€
2.mesiac-0,75 €
3.mesiac-AKCIA (0,84)€
znížia ho na ,,skutočnú,, cenu materiálu(oblečenie)
cena mikina napr 25€-17€-12€
atadítadída....
Gate má fajn ponožky
fakt secondhandy sú oveľa lepšie. s číňakmi... to je ... tam som chodila len na prezúvky..
lenže potom keď už niečo kvalitnejšie tak za to sa aj troška pripláca... pozri, na strednej s tebou nebude mama každý deň tak si šetri ak to niečo dá, alebo jednoducho povedz že spolužiačka s tebou chce ísť nakupovať... snáď nebude taká, že by ti nedala...
Ja mám asi 80% vecí kúpených v poslednej dobe zo sekáča a skôr sa tým chválim, ako by som sa mal hanbiť, alebo čo, preboha
Neviem, prečo ti na tom tak záleží, podľa mňa ti kupovanie v tebou zmienených obchodoch moc ku prospechu nebude.
Akurát čo by si minula viac peňazí na veci neväčšej kvality.
Kvalitnejšie materiály fakt zo sekáča (ono o niečom svedčí, že to vydržalo u predošlého majiteľa) a mne napríklad v second hande zázračne všetko sedí (som nízka a mám dosť veľký obvod hrudníka, čiže saká a blúzky je pre mňa dobrodružstvo kupovať).
A utekaj mamu presvedčiť teraz, výpredaje sú fakt za smiešne ceny.
Bože, ak existuješ, daj, aby mi zlacnili tú košeľu, čo už mesiac platonicky milujem.
my sme sa v skole so spoluziackami pretekali, ktora kupi krajsi a lacnejsi kusok v sekaci a fakt sme si zavideli, ked niektora nasla super sako alebo kabat za par drobnych
ale ak mas k tomu fakt taky odpor, tak odporucam tie vypredaje v obchodnych centrach, tam sa tiez da obcas celkom fajn nakupit. ale hlavne, nehanbi sa za to, kde si co kupila, viem ze deti su dnes krute, ale ser na to, normalny clovek ta nikdy nebude sudit na zaklade toho kde nakupujes oblecenie...
a po druhé ak máš "kamošky" ktoré ťa hneď za takú vec odpíšu tak im za mňa daj facku a viac sa s nimi nestýkaj. To je len rada ale nenávidím takých ľudí čo pozerajú na vzhľad a na značku. A ak je niekto od nich menej krajší a má menej peňazí tak ho odpíšu, to je fakt kokotizmus.
Nakupoval som prevažne v číňanoch kedže som z menšieho mesta ( ALe za posrané tričko situ pýtaju aj 8-10 eur a kvalita je taká že už na take nikdy nesiahnem.
Postupne som začal chodiť do kvalitnejších obchodov a keď vymakneš koniec kolekcie tak kúpiš veľmi pekné a kvalitné triká za smiešne 2-5 eur a vydržia sakra viac.
Prišiel som nato že Kvalitnejšie veci ( hovorím o Kvalitnejších / nie vždy su drahšie) my vyhovujú viac , možno to vyzerá že to stojí viac , ale napríklad keď si kúpim Nike botasky a starám sa onich tak v najstarších už mám odchodené asi 3,5 tisíc Km za 4 roky ( pokiaľ počítam iba dennú cestu zo a do školy + trochu chodenia po meste) a kedže už niesu najkrajšie lebo nedávno popraskali tak v nich behávam a za 2 leta som v nich dal asi 500-600km. Pritom sú stále pohodlné a necítiť diery v podrážke.
Narozdiel od čínskych papierových botasiek ktoré stoja pomaly 15-20 eur a su nepoužiteľné po pol roku.
Pokiaľ si to takto spočítaš a vysvetlíš to Mame tak ťa určite podporí.
To by ale stratili význam, nemyslím, že sa to stane
A na sekáče mám ťažké srdce potom čo sa mi tam neskutočne páčila jedna košeľa a len som sa otočila za kamrátkou a vzala mi ju jedna tetka a najhoršie je, že keď tam človek vyhrabe nejakú fajnu vec, tak by potreboval iné číslo vtedy ma ide urvať
A so topánok jendoznačne investuj. Ja som si kupovala každý rok ako debil čínske, čo mi LEDAŽE vydržali pol roka, minulý rok som si kúpila botasky za 50€, mám ich druhý rok, a vyzerajú ako nové, keby nebol vpredu zhyb ako sa zohýňa špička
Ja som si uz od prveho rocnika na strednej pravidelne brigadovala. Od rodicov som nedostavala ziadne vreckove ani nic podobne a nakupovala som si vsetko sama..
Čiže moja rada číslo jedna znie: nauč sa urobiť si z fádneho oblečenia, oblečeko výnimočné. Na veľa nápadov ani nepotrebuješ stroj a šicie zručnosti, stačia ti nožnice a šikovné prsty.
Rada číslo dva: ak nechceš oblečko zo sekáča alebo čínskeho obchodu, zober mamku do toho nákupného centra a ukáž jej, že tie veci vo výpredajoch fakt nie sú drahé. (ak tam nehcce ísť, tak jej to odfot
rada číslo tri: ak všetko zlyhá, tak popros mamku o to vreckové. Povedz jej, že najlepšie je naučiť sa hospodáriť s peniazmi od mladsieho veku. Treba si zazit prve prešlapy čo najskor aby si sa ich potom mohla vyvyarovať. Ja som svoje zarobené peniaze za minulé leto skoro všetky minula na hlúposti ale naučilo ma to tak hospodariť, ze teraz ked si nieco kupim, tak si dam podmienku, ze si musim na to zarobit .... proste šetrím si a nekupujem skoro nič maximálne prešívaaam čo nájdem v skrini
Tak povedz mamke nech ti dá nejaké peniažky a potom si ty podla toho kupis. Ked si minies na jendu drahu vec, nebudes mat na dalsiu sice, ale bude to tvoja vec. Niekedy mozes kupit vela veci vo vypredaji za par centov.... proste sa naucis velmi dolezitu vec a mamka by to mala respektovat
(sorry, neviem byt strucna
ja som si kúpila nohavice z 37E na 5E a suknu z 30E na 3E asom z toho taká happy že sa s tým takto chválim
mozno ani nejde o tu kvalitu, ale o ten lepsi pocit.
Jednoznačne nakupuj sama,alebo s nejakou kamarátkou
a hentieznačky nie sú kvalitnejšie ako veci od číňancov... u mna v sekcí najhoršie látky a najhoršia kvalita vedie jednoznačne terranova
a sprav to tak že niekedy vbehneš do nejakého obchodu kde ti máti nechodí a sa ti podarí v akcií fakt dobre čosi kúpiť...potom jej to oznám a lady sa prelomia
postupom casu vzdy ,ked som mala nejaky sviatok, prip. darcek za dobre vysvedcenie, som jej ukazala veci z e-shopov co by som chcela .. a tak som mohla vymenit ..tie pre mna hnusne veci .. za take , v ktorych sa aj citim dobre...
pak si aj ona zacala uvedomovat ze npr. take skate boty mi vydrzia dlhsie ako nejake z cinaku (sice naco by mi vtedy kupovala nieco znackove ked som prakticky sa stale "rastla" ) a ine uz ani nenosim..
teraz si veci kupujem z vlastnych , brigadu najst nieje tazke ,ked clovek chce a hlada , a o to sa citim lepsie sice viem ze ona by nikdy nedala tolko prachov za veci ..kolko ja..
a myslim ze to nieje hanba ked ti baby pochvalia veci, a ty sa priznas ze to bolo zo sekacu za par e ..
a skor tieto obchodne domy ,mi pripadaju ako jeden velky sekac/cinan ...
ako npr..hentie reflexne veci co su teraz v "mode" .. or vytahane tricka ako keby ich pozula krava v hube.... hnus
Neviem nemam zo sekačom skusenost nič nemam odtial...ale neodsudzujem to.ale chodte radsej do sekača ako k cinanovi lebo on za tie peniaze na svk donesie dalsich 15 potkanov(cinanov,a vietnamcov)
ktory myslis? pri sude?