Vie niekto pomôcť? som z toho kkt. google niečo aj našiel ale aj tak tomu nerozumiem kedy sa dáva der die das dem den vôbec netuším ako to funguje
predložky viazané s týmto pádom viem čo znamenajú ale neviem ako a aké členy a podla čoho pridávať
No ved niektoré sú Datívové, niektoré Akuzatívové a niektoré oboje, nie? A potom si to už len podľa tabuľky ten člen vytoto
ale je to dosť magorské učivo toto
s dativom: aud, bei, mit, nach, von, zu, gegenuber
s akuzativom: durch, fur, gegen, ohne, um
D+A: in, neben, hinter, vor, uber, unter, an, auf, zwischen
tie D+A rozoznavas podla toho, ci je to pohyb alebo stav, priklad: Idem do skoly. - Ich gehe in DIE Schule. som v skole. - Ich bin in DER Schule.
lepsi obrazok som nenasla, tak tento mas aj na pobavenie
kvoli tomuto som sa pohadal do krvi s ucitelkou na strednej : D inak to je vcelku jednoduche len si to treba uvedomit. a vedet cleny podstatnych mien co je uz trocha horsie : -D a ta anglictina je top : D
@neutr alnothing thanks so much super obrázok @nataly005 súhlasím s tým že je to magorské učivo anglina mi išla vždy ale z neminy som totál vymletý dúfam že ma doučovatelka zachráni od tých zlých známok čo tam teraz mám, hrôza toto
na písomku z anj sa učím cez hodinu ale nemčina mi nič nehovorí a to som na nemeckom gymply (Žilina)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale je to dosť magorské učivo toto
s akuzativom: durch, fur, gegen, ohne, um
D+A: in, neben, hinter, vor, uber, unter, an, auf, zwischen
tie D+A rozoznavas podla toho, ci je to pohyb alebo stav, priklad: Idem do skoly. - Ich gehe in DIE Schule. som v skole. - Ich bin in DER Schule.
lepsi obrazok som nenasla, tak tento mas aj na pobavenie
Ja som si myslel, že toto napísala baba a nie chalan, ospravedlňujem sa.
@nataly005 súhlasím s tým že je to magorské učivo anglina mi išla vždy ale z neminy som totál vymletý dúfam že ma doučovatelka zachráni od tých zlých známok čo tam teraz mám, hrôza toto
na písomku z anj sa učím cez hodinu ale nemčina mi nič nehovorí a to som na nemeckom gymply (Žilina)
ešte jedno veľké ĎAKUJEM pre @neutr álnenič