Ahojte, mám záujem o štúdium medicíny, no ešte som sa nerozhodla, či je to pre mňa to pravé.
Preto prosím študentov medicíny o akékoľvek informácie o prijímačkách, štúdiu, konkrétnych predmetoch, života na fakulte, pre a proti, jednoducho všetko,
ja som tiez chcela ist na medicinu ... ale som ta vzdala, lebo som brutalne leniva sa ucit na primacky a ked si lekar, tak tvoj plat je na zaplakanie, tak som si to radsej rozmyslela ...
ja sa tento rok pripravujem na prijimacky a ten clovek co pisal ze ti to zberie vela casu tak si dovolim povedat ze ti zoberie takmer vsetok tvoj volny cas... Ale ak si vies cas spravne rozdelit a nie i duta tak sa to da zvladnut...
a na SK su dost brutalne podmienky... CZ vidim realnejsie sice je tam ta fyzika... a urcite je vyhodnejsie studovat zubarinu ako medicinu ale napr. do BA beru len 25 a na SK studujes 6 rokov a v CZ 5 a beru asi 70.
ale ja naopak od spomieky7 si myslim ze medicina je vyhodnejsia tym ze zamestnanie mas zarucene... a s farmackou ak nemas doma lekaren si len nieci zamestnanec... a ako doktor si mozes po istom case otvorit ambulanciu a lekarov na SK je stale malo... cize takto to vidim ja ale urcite si to dobre rozmyli...
nechcem ťa odrádzať, ale ak to na 100% nechceš, nemáš šancu.. Ľudia čo sa tam chcú dostať sú si väčšinou istí a obetujú neskutočné množstvo času ( poznám baby čo sa pripravujú aj do 3 v noci!!) aj veľa peňazí za doučko.. Keď si nie si istá, nebudeš vedieť toľko toho obetovať..
Ale dá ti to veľa, možno nie finančne , ale celý pohľad na život , rebríček hodnôť aj morálka sa ti totálne zmení.. K lepšiemu..
no to je dobra blbost, ja akurat koncim 2. rocnik a vobec som sa na prijimacky nejak brutalne nepripravovala, nemala som doucko, dokonca som ani nematurovala z chemie, nic ...je to aj o stasti, ze aky test dostanes, ale pokial ovladas stredoskolske ucivo, tak ta nic nemoze zaskocit...co sa studia samotneho tyka, no skuskove je drsne, prvy rocnik ani nie, ale tento druhy -anatomia, fyziologia a pod, je toho vela a si rada, ked to za 3-4 tyzdne zmaknes..ale pokial ta to bavi a mas odhodlanie, tak chod do toho
tiež mám záujem o štúdium medicíny... len nejak si neviem vybrať, na ktorú fakultu sa mám zamerať... máte nejaké skúsenosti s brnom a olomoucom? ako hodnotíte systém, náročnosť, celkové vybavenie, prístup, atď?
ja som nad medinou v poslednej dobe dost uvazovala, teraz pojdem do septimy na gympli....biologia ma strasne bavi, teda kamene a rastliny az tak nie, hlavne zoologia a clovecinu ideme len teraz brat tak uvidim...ale co pisete o fyzike, to ako v cesku su prijmacky aj z fyziky? tym by sa mi dost zuzil vyber len na slovensko ......no, takze biolu mam uplne rada a mam 1ky, chemiu nemam vobec rada a mam 3ky....teraz ideme aj na biochemiu tak uvidim, mozno ma to chyti....... neviem sa biflit (aj to ma okrem nezamestnanosti pravnikov odradilo od prava), viem sa len ucit, ziadne poucky a definicie, ja to viem podla seba....myslela som, ze medina je hlavne o tych vedomostiach ale teraz som sa docitala, ze sa treba biflit a vediet vsetko presne.....mam sa na to rovno vytoto?? alebo mam nejake tie sance?
vobec nejde o znamky na strednej, ale to, ako sa dokazes ucit a ci to NAOZAJ CHCES ja som sa na prijimacky pripravovala, ale nie nejak brutalne a vysli mi na vsetkych 5 skol (3 v CR) mozno aj preto, ze nie som typ, kt. sa dokaze nieco mechanicky nabiflit bez toho, aby tomu rozumel. ak tomu nerozumiem, tak sa to nedokazem naspamat nabiflit, musim to pochopit. ale to je kazdeho osobna vec ako mu to ucenie vyhovuje.Medicina je na zaciatku o bifleni, hlavne anatka, ale zas biochemia, fyziologia atd atd su aj o uvazovani, ucis sa ako funguje telo a to je zaujimave a fascinujuce. Nepovedala by som, ze medicina je o bifleni. A v CR su prijimacky z fyziky, ale keby si videla tie prijimackove testy, tak su naozaj smiesne, cize podla mna to skus, nevzdavaj to hned, daj si prihlasku aj do ciech, ved nemas co stratit, ak to nevyjde drzim palce!
je to narocne, videla som to na bratovi, ked to studoval.. nepodcenil to...myslim, ze najviac sa bal skusky z anatomie .. ucil sa pravidelne... mal aj dostatok volneho casu (stihal rozne aktivity na intraku , aj mimo neho). Akurat nemal ziadne sviatky 6 rokov (skuskove) ...ani nikdy nesiel na druhy termin ... sam mi povedal, ze ked to clovek nepodceni a uci sa hned odzaciatku, tak nie je najmensi problem. Ale treba pevnu volu a sediet na prdelke a nefrajerit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ešte sa ti chce ísť?
(dcéra našej triednej šla na medicínu...)
nemyslim ze je to len o prijimackach.
podla mna ak mas na to vedomostne tak neni dovod neist
Prijímačky a učenie sa na ne je neskutočne ťažké a zaberá to veľa času.
Ale ak prijímačky sú ťažké, tak je to nič oproti tomu udržať sa tam
a na SK su dost brutalne podmienky... CZ vidim realnejsie sice je tam ta fyzika... a urcite je vyhodnejsie studovat zubarinu ako medicinu ale napr. do BA beru len 25 a na SK studujes 6 rokov a v CZ 5 a beru asi 70.
ale ja naopak od spomieky7 si myslim ze medicina je vyhodnejsia tym ze zamestnanie mas zarucene... a s farmackou ak nemas doma lekaren si len nieci zamestnanec... a ako doktor si mozes po istom case otvorit ambulanciu a lekarov na SK je stale malo... cize takto to vidim ja ale urcite si to dobre rozmyli...
r%C5%AFvodce_studiem_1._LF_UK" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku www.wikiskripta.eu">» www.wikiskripta.eu/index.php/F%C3%...
Ale dá ti to veľa, možno nie finančne , ale celý pohľad na život , rebríček hodnôť aj morálka sa ti totálne zmení.. K lepšiemu..
Ak ťa niečo špec. zaujívma, napíš..