Cavte ....... chcem sa spýtať že kedy máme Limfatickú uzlinku?? ... ked som sa pýtala oca on povedal že ju mal keď bol chorý a ja som pravdaže aj teraz chorá taakže ...... kedy ju máme???
Len doplním, že zohrávajú významnú funkciu pri imunitných reakciách organizmu. Ich zväčšenie je spôsobené tým, že pracujú, čo znamená, že sa v organizme vyskytujú patogény a prebieha výrazná imunitná reakcia, napríklad pri infekcii a pod.
Teda áno, keď je človek chorý, môže dôjsť k ich zväčšeniu. Nie je to ale príčina choroby, skôr jej fyziologický dôsledok.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
Len doplním, že zohrávajú významnú funkciu pri imunitných reakciách organizmu. Ich zväčšenie je spôsobené tým, že pracujú, čo znamená, že sa v organizme vyskytujú patogény a prebieha výrazná imunitná reakcia, napríklad pri infekcii a pod.
Teda áno, keď je človek chorý, môže dôjsť k ich zväčšeniu. Nie je to ale príčina choroby, skôr jej fyziologický dôsledok.