ja v tom vidim aj istu logiku kebyze si v nejakom extremnom pripade stvrt sveta postavi hlavu ze ja sa ockovat nenecham mame tu vsetky super choroby naraz zosilnene a zmutovane
ved ani do skolky ti decko nevezmu (teda nemali by zobrat) ked neni zaockovane lebo moze nieco taketo mat a moze tym ohrozit deti so slabou imunitou ktore z toho mozu mat rozne zdravotne problemy
a predstav si nie som fanusik ani ockovani ani farmaceutickeho priemyslu ale naozaj si myslim ze ma skor zabije ta choroba ako ockovanie proti nej
@najivna ale ja tu teraz nechcem hovorit o tom, ci su alebo nie su ockovania ucinne alebo neucinne. alebo ci sa ma zrusit povinne ockovanie.
ide tu o to udavanie...
radsej keby prikazali lekarom hlasit vsetky pripady, kedy dieta negativne zareagovalo na ockovaciu latku. a to hlavne v tych tazkych pripadoch. to bohuzial vacsina absolutne nerobi.
a hej mozno som naivna ale nevadi mi to. aspon pre to nieco robim.
ale inac... ked si to tak vezmes, tak pokial su ockovacie latky take ucinne, tak by sa rodic dietata, ktore je zaockovane, nemal bat, ze od nezaockovaneho dietata ochorie. ved ma protilatky a tie ho ochrania
@najivna ukrizujte ma, majte ma za blazna a fanatika ale hej isla... ja sa ockovat nedam uz nikdy a proti nicomu.
bohuzial informacie, ktore mi boli poskytnute (nie laikmi ale odbornikmi v tejto oblasti) a ktore som si aj sama zistovala, mi nedovolia si takto ublizovat...
(ale o tomto fakt nie je ta diskusia. ja ani nechcem nikoho presviedcat ci sa ma alebo nema ockovat. fakt mi tu o to vobec nejde. )
@najivna tak napr. vo Svedsku,VB a inych neni ockovanie proti ciernemu kaslu povinne a nemaju tam s ciernym kaslom problem ani nejaky vacsi vyskyt na pocet obyvatelov. Pricom vyskyt na slovensku je podobny ako vo svedsku v poslednych rokoch a na slovensku je zaockovanych nad 99% obyvatelstva a vacsina chorych su aj ockovani. Pri tom toto ockovanie ma dost neziaducich ucinkov a velmi zlych....
( som úprimne rada, že som sa dostala do štádia, kedy ma tieto veci nevytočia, ale statočne pobavia. + rozmýšľam, že začnem publikovať nejaké prudko odborné články o teórii strún alebo podobne keď už sa tu každý ku všetkému vyjadruje )
ked je raz nieco povinne tak je to povinne...napr. rodic sa tiez moze rozhodnut ze dieta neda do skoly ale musi za to niest dosledky...raz je to povinna skolska dochadzka tak to dieta v tej skole byt ma a ked nie je tak sa to riesi...
@lucinkahc ja dosledky niest budem....ale teda ak je to povinne a ja alebo moje dieta bude amt po vakcinacii vazne neziaduce ucinky, to bude riesit kto?....logicky, ked je to povinne, mal by to riesit stat.....hmmm...ale preco to neriesi??????? .....z toho mi vyplyva, ze v akzom pripade si za seba a za svoje dieta nesies zodpovednost len ty (nik iny, hlavne, ze ta budu do niecoho nutit...)(inak porovnavat povinnu sk. dochadzku s povinnym zasadnym zasahom do organizmu....nuz to ako porovnat kozu s jablkom...)
@sorciera ide o princip ako som povedala ked je to povinne je to tvoja povinnost a ak to nesplnis riesi sa to ci uz jedno alebo druhe...to ci je spravne aby to bolo povinne nebolo temou tejto diskusie
@sorciera so sikovnejsim pravnikom ti ziadne pokuty nehrozia
@tommyhot no zbytocne problemy. a okrem toho... nejde ani tak o tie natahovacky ako o princip... pretoze tymto krokom chcu len zastrasit rodicov, ktori su rozhodnuti nevystavit takto svoje dieta moznym velkym neprijemnostiam a prinutit ich tak k ockovaniu.
@sorciera fuuuha, takze ja platim do zdravotnej poistovne kazdy mesiac ako taky chuj a oni ma budu pokutovat, ked nedam zaockovat svoje decka? Co take tajne do nas chcu pichat, ze z toho robia taketo divadlo?
@tommyhot ved toto....svine...to je demokracia....staci si precitat ktorykolvek pribalovy letak hocijakej vakciny.....praote humus, od nadmerneho mnozstva hlinika, cez polysorbat 80, antibiotika az bunky potratenych deti a jasne, ze oslabene zive virusy...no hnus.......
@elemia ani pravnika netreba, staci len oddalovat ana 2 roky(tolko je premlcacia doba pri priestupkoch) a potom uz nemozu nic.....nam treba este rok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ja v tom vidim aj istu logiku kebyze si v nejakom extremnom pripade stvrt sveta postavi hlavu ze ja sa ockovat nenecham mame tu vsetky super choroby naraz zosilnene a zmutovane
ved ani do skolky ti decko nevezmu (teda nemali by zobrat) ked neni zaockovane lebo moze nieco taketo mat a moze tym ohrozit deti so slabou imunitou ktore z toho mozu mat rozne zdravotne problemy
a predstav si nie som fanusik ani ockovani ani farmaceutickeho priemyslu ale naozaj si myslim ze ma skor zabije ta choroba ako ockovanie proti nej
ide tu o to udavanie...
radsej keby prikazali lekarom hlasit vsetky pripady, kedy dieta negativne zareagovalo na ockovaciu latku. a to hlavne v tych tazkych pripadoch. to bohuzial vacsina absolutne nerobi.
a hej mozno som naivna ale nevadi mi to. aspon pre to nieco robim.
zistia si o tebe co chcu
nejake statistiky by na toto mohli existovat a vravim ze nezaockovani ludia su stale potencionalna hrozba spolocnosti
aj ibalgin ma vo vedlajsich ucinkoch zlyhanie srdca a smrt
a kolko ludi ho zere a nic im neni
ale inac... ked si to tak vezmes, tak pokial su ockovacie latky take ucinne, tak by sa rodic dietata, ktore je zaockovane, nemal bat, ze od nezaockovaneho dietata ochorie. ved ma protilatky a tie ho ochrania
ci nie?
pretoze aj zaockovanie dieta moze mat ine zdravotne problemy a vdaka nim oslabenu imunitu
a to mas ako s chripkou
ked si zaockovana proti chripke typu A a chytis chripku typu Q tak ti ockovanie proti kmenu A nepomoze
ty by si akoze isla niekam do indie na mesiac bez toho aby si sa nechala zaockovat proti takym srandam ako brusny tyfus?
gl....
bohuzial informacie, ktore mi boli poskytnute (nie laikmi ale odbornikmi v tejto oblasti) a ktore som si aj sama zistovala, mi nedovolia si takto ublizovat...
(ale o tomto fakt nie je ta diskusia. ja ani nechcem nikoho presviedcat ci sa ma alebo nema ockovat. fakt mi tu o to vobec nejde. )
@najivna ockovania proti chripke su len prachy ako vacsina ockovani.
@tommyhot no zbytocne problemy. a okrem toho... nejde ani tak o tie natahovacky ako o princip... pretoze tymto krokom chcu len zastrasit rodicov, ktori su rozhodnuti nevystavit takto svoje dieta moznym velkym neprijemnostiam a prinutit ich tak k ockovaniu.
Je najvyssi cas odist do pice.
@elemia ani pravnika netreba, staci len oddalovat ana 2 roky(tolko je premlcacia doba pri priestupkoch) a potom uz nemozu nic.....nam treba este rok