Johnson alebo Sputnik, adeno vektor princip, asi skor ako mRNA vakciny i ked ucinnost moze byt rozdielna. Na druhej strane, nakazit sa clovek nakazi akurat bude mat pravdepodobne len lahky priebeh, ked nahodou nakazim niekoho z okolia, ktory sa nechcel dat ockovat
No, mám naša vyučujúca imunológie (docentka, ale bohužiaľ neviem čoho konkrétne), vysvetľovala, že podľa toho čo ona vie tak Sputnik je zo zdravotného hľadiska najbezpečnejší, Pfitzer a Moderna sú kvalitné celkom tiež, ale sú tam už nejaké vedľajšie účinky a Astra Zeneca nie je dobrá, lebo nezabraňuje nakazeniu covidom, iba zabraňuje ťažkému priebehu. ALE jednak je to len jej názor (neviem do akej miery sa tomu venuje) a jednak je len málo informácií o všetkých vakcínach (vrátane tureckej a čínskych napr.) a jednak nie sú žiadne informácie o ich dlhodobých účinkoch.
@11monika11@26 myslím že väčšina ľudí bola pragmatická a chcela sa očkovať čo najrýchlejšie. Reálne tvorí očkovanie Sputnikom podiel pol až jedno cele percento podanych vakcín To bol geniálny ťah Trnavského Aristotela doviezť sem Sputnik, rozj***ť si kvôli nemu vládu, sikanovat SUKL a nakoniec ho predať ďalej lebo ho nikto reálne nechcel.
Ti idioti o ktorých píšeš sa väčšinou zaočkovať ani nedali.
@cltr0n@27 ja píšem konkrétne o ľuďoch, čo tu v komentári napisali, že by si dali sputnik a tych, čo zaň hlasovali.
rusi zatajili uplne vsetky info o tom ako to vyrobili a aj nežiaduce účinky a niekto to berie ako dokaz, ze žiadne nie su (vid @20 ) a ten človek este učí inych ľudí.. snáď sa už títo ľudia uvedomili
A je mi jedno ako sa sem ta vakcína dostala, ide o to, ze isla z ruska, nic sa o nej nevedelo, ale hneď kopa ľudí nakazena propagandou, po nej išla (hoci každý mal možnosť dať si inu)
@11monika11@28 nemyslím že to bolo propagandou ale skôr zúfalstvom, Sputnik doviezli v ten istý den ako bola založená táto anketa (1.3.2021), vtedy boli tie vakcíny nedostatkový tovar, zaočkovaný boli zdravotníci a kriticky personál, začínalo očkovanie učiteľov. Ja som sa napríklad dostal na rad až 28.5 Myslím že to zúfalstvo zohralo hlavnú rolu… Teraz už vieme viac overených info tak sa to súdi ľahšie.
@cltr0n@29 ja som vedela, že je to len ruská propaganda už vtedy, lebo som pár ľudí od toho odhovorila. Okrem toho, koment @25 neznie ako zúfalstvo.
A hlavne, otázka znie, ktoru by ste si vybrali - čiže keby sme mali na vyber z týchto. A nie, že si môžeme dať len sputnik.. ak si to niekto zle vysvetlil, tak to je jeho problém
@11monika11@30 Tak ale @erixa je zdravotná sestra. Vtedy naozaj bolo pre bežného človeka na Slovensku nemožné sa dať zaočkovať Ale to, že niektorí tu vakcínu uprednostnovali viac, je už iná vec samozrejme :/ V každom prípade, ja som si počkala na Pfizer.
@azizi@32 o to je to smutnejšie, keď zdravotná sestra povie, že by uprednostnila sputnik pred pfizerom lebo to z toho komentu @25 vyplýva. Vôbec nehovorí o tom, čo by si dala keby bola zúfalá a nič ine by nebolo, ako to tu prekrucujete všetci. Lebo samozrejme, keby sme tu mali iba sputnik, tak by bolo jasné, že je ok zaockovat sa aspoň niečím (ja by som si ho nedala ani v takom prípade).
A ja viem ake to tu vtedy bolo, ja som na slovensku v tom čase predsa žila tiež a tiež som čakala až na pfizer, bola som na očkovaní až niekedy v júli..
@11monika11@33 Prepáč, moja chyba, ja som ten jej komentár inak pochopila ...Mne už dost odľahlo, keď boli obaja rodičia zaočkovaní (vďaka veku), o to mi najviac išlo. Keby ale sa tatinovi nepodarilo mamu (ona má problémy so srdcom) zaregistrovať v čase, keď to bol ešte celkom zázrak a keby sme na ňu intenzívne dlhodobo nenaliehali, tak by sa nikdy zaočkovať nedala. A teda tatino bol z nás prvý, ale on vyvinul dosť veľké úsilie, aby sa dostal na rad, stále tusim obvolával rôzne očkovacie miesta a tak a nakoniec sa podarilo. Povedal v deň po očkovaní, že mu strašne odľahlo
@azizi@37 v pohode ja som tu naozaj chcela poukázať len na tu propagandu, mne je jedno, čo si kto dal - len je proste rozdiel, keď si to niekto vybral zo zúfalstva a ked niekto pre to, že je to proste ruské. Lebo podľa mňa je dost smutne aké dlhé roky tu ruská propaganda funguje a ako sa ňou ľudia nechajú manipulovať. Ale ja aj tak stále verim, že to ti ludia časom pochopili, predsa len je toto už dávno..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
A toto @20 je na tom najsmutnejšie
Ti idioti o ktorých píšeš sa väčšinou zaočkovať ani nedali.
rusi zatajili uplne vsetky info o tom ako to vyrobili a aj nežiaduce účinky a niekto to berie ako dokaz, ze žiadne nie su (vid @20 ) a ten človek este učí inych ľudí.. snáď sa už títo ľudia uvedomili
A je mi jedno ako sa sem ta vakcína dostala, ide o to, ze isla z ruska, nic sa o nej nevedelo, ale hneď kopa ľudí nakazena propagandou, po nej išla (hoci každý mal možnosť dať si inu)
A hlavne, otázka znie, ktoru by ste si vybrali - čiže keby sme mali na vyber z týchto. A nie, že si môžeme dať len sputnik.. ak si to niekto zle vysvetlil, tak to je jeho problém
» www.birdz.sk/forum/date-sa-z...
Pozri tu, teal to vedel už vtedy, tak preco by nikto iny nie?
A ja viem ake to tu vtedy bolo, ja som na slovensku v tom čase predsa žila tiež a tiež som čakala až na pfizer, bola som na očkovaní až niekedy v júli..