ahoj, no mam problem a tym je nepravidelna menstruacia. mam 15 rokov, a uz ju mam 3 roky. prvy rok boli pomerne pravidelne (sice dakedy meskali, dakedy prisli skor, ale tak normalne), ale odvtedy mi to stale len meska.. nikdy nepride skor. najprv to meska
Máš len 15 rokov..Tvoje telo sa ešte len vyvíja..neboj sa..ešte sa ti to poupravuje.. Podľa mňa by to nemalo byť nič vážne..ale ak si chceš byť naozaj istá, povedz to mamine a zájdi na gynekológiu..vyšetrenie nie je nič hrozné.. a ak ti dlho meškajú, pichne ti vyvolávačku a do niekoľkých dní krámy dostaneš..
no môže to znamenať veľa vecí, ale s najväčšou pravdepodobnosťou je to "len" hormonálny bordel... ALEBO žerieš veľa citrónov
ešte si mladá, fakt to trvá pár rokov, a možno sa ani nedostaneš nikdy do tej fázy, že ich budeš mať na deň pravidelné. ale ak sa bojíš, tak choď k tomu lekárovi, nemyslím si, že ti bude nasilu dávať antikoncepciu...
@mima147 mne raz meskali pol roka a isla som ku gynekologicke. Ta mi spravila len ultrazvuk aby zistila ci mam vporiadku maternicu, a nasadila mi na dva tyzdne antikoncepciu. Hned potom to prislo ale stale sa mi stava ze cakam. Myslim ze sa vobec nemas coho bat
Neviem z kadial mas,ze ti urcite nasadi antikoncepciu,jemine.
Btw. ked tvrdis,ze ti stale meska,nenapadlo ta, ze mas jednoducho dlhsi cyklus? Kde je napisane,ze to musi byt 28 dni?
Ked budes mat obavy,za gynekologickou skoc,aspon sa ukludnis,nemas sa coho u nej bat. Avsak v tvojom veku je aj tak uplne normalne,ak ti to meska, vynecha,etc
som na tom tak isto ale mne meškavaju aj 3-4 mesiace a ja si to len uživam takže nerieišm to ...ale čitala som že pri pravidelnej menštruacii rastu prsia tak iba pri tetjo jednej veci mi to vadi...lebo ked mam kramy tak mam strašne bolesti takže som len rada že mi meškaju
"bojím sa ísť k doktorovi, lebo čo ak je to nejaká cysta alebo rakovina?"
...ak je to nejaká cysta alebo rakovina tak to či pôjdeš k doktorovi a oficiálne a presne sa o nej dozvieš alebo nie nezmení či ju máš alebo nie, takže tento druh strachu mi vždy prišiel absolútne absurdný a idúci proti akejkoľvek racionálnej či emocionálnej logike. ak sa bojím že je mi niečo vážne, tak sa skôr bojím že ak sa na to oficiálne príde neskôr, tak už možno bude úplne neskoro, nie? ale pochybujem že to bude niečo také.
"keby som sla na gyndu, tak by mi dali antikoncepciu, co ja nechcem ani nepotrebujem"
zaprvé myslím že v 15tich na to aby ti mohli predpísať HAK potrebujú súhlas rodičov, a zadruhé lekár ti ju nemôže nanútiť, ak mu povieš že ju nechceš tak s tým nemá čo spraviť, skrátka právo odmietnuť liečbu (akúkoľvek, aj liečbu rakoviny napríklad) máš vždy. A zatretie, ak ti automaticky v 15tich prepíše HAK, tak je asi kokot. A zaštvrté, aj keby ti predpísal 5 hormonáliek a 4 antibiotiká, môžeš vyjsť z ordinácie a recepty zahodiť, nikto ťa nebude každý deň kontrolovať či si zhltla tabletku a bičovať ak náhodou nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ešte si mladá, fakt to trvá pár rokov, a možno sa ani nedostaneš nikdy do tej fázy, že ich budeš mať na deň pravidelné. ale ak sa bojíš, tak choď k tomu lekárovi, nemyslím si, že ti bude nasilu dávať antikoncepciu...
radsej by som isla na to vysetrenie, lebo aj ked to moze byt nepravidelne, toto je trosku moc.. radsej ako riskovat svoje buduce zdravie, nie?
Btw. ked tvrdis,ze ti stale meska,nenapadlo ta, ze mas jednoducho dlhsi cyklus? Kde je napisane,ze to musi byt 28 dni?
Ked budes mat obavy,za gynekologickou skoc,aspon sa ukludnis,nemas sa coho u nej bat. Avsak v tvojom veku je aj tak uplne normalne,ak ti to meska, vynecha,etc
choď k lekárovi, neboj sa, nebude ti nasilu tlačiť do úst antikoncepciu (pokiaľ ho o to sama nepožiadaš)
"bojím sa ísť k doktorovi, lebo čo ak je to nejaká cysta alebo rakovina?"
...ak je to nejaká cysta alebo rakovina tak to či pôjdeš k doktorovi a oficiálne a presne sa o nej dozvieš alebo nie nezmení či ju máš alebo nie, takže tento druh strachu mi vždy prišiel absolútne absurdný a idúci proti akejkoľvek racionálnej či emocionálnej logike. ak sa bojím že je mi niečo vážne, tak sa skôr bojím že ak sa na to oficiálne príde neskôr, tak už možno bude úplne neskoro, nie? ale pochybujem že to bude niečo také.
"keby som sla na gyndu, tak by mi dali antikoncepciu, co ja nechcem ani nepotrebujem"
zaprvé myslím že v 15tich na to aby ti mohli predpísať HAK potrebujú súhlas rodičov, a zadruhé lekár ti ju nemôže nanútiť, ak mu povieš že ju nechceš tak s tým nemá čo spraviť, skrátka právo odmietnuť liečbu (akúkoľvek, aj liečbu rakoviny napríklad) máš vždy. A zatretie, ak ti automaticky v 15tich prepíše HAK, tak je asi kokot. A zaštvrté, aj keby ti predpísal 5 hormonáliek a 4 antibiotiká, môžeš vyjsť z ordinácie a recepty zahodiť, nikto ťa nebude každý deň kontrolovať či si zhltla tabletku a bičovať ak náhodou nie.