Pozri si historiu v povojnovom nemecku v 20 rokoch kto mal aspoň nieco ZO zlata striebra a medi mal na chcleba ostatny museli bezcenné papier vozit na karickach.
blíži sa doba, keď papierové peniaze budu dobre akurátne na utretie.......
čína skupuje zlato po celom svete a to nie je dobré znamenie...
ďalej nebudem písať,lebo by som sa dostal do krížovej paľby...
So sebou si nezoberies ani to zlato keď ti ho cez vojnu znárodní štát alebo ukradne nepriateľ. Navyše jeho vymena za rôzne komodity stojí na dôvere v nejakú hodnotu rovnako ako v pripade papierových peňazí. Taktiež, aj keď je na svete obmedzené množstvo zlata, to ešte neznamená, že jeho cena bude stúpať.
@leon0 nie pretože to nemá význam, na zlate len predídeš inflácii, skôr by som investoval do veteránov, ale záleží aký máš budget, keby si pred 6 rokmi nakúpil všetky Ferrari F40-ky tak dnes by si na každej jednej zarobil minimálne 150 000 eur a ich cena pôjde ešte rapídne hore, napr. F50-ka už teraz stojí 1 000 000 eur a viac .... ale na to treba obrovský kapitál ... ak chceš len niečo čo samé bude naberať hodnotu kúp si akcie síce je to hop alebo trop ale keď máš zdravý rozum tak sa môžeš stať veľmi bohatý, ako tí ľudia čo boli v správnom čase a na správnom mieste keď začínal McDonalt, tie prí ženy boli vyplácané aj akciami a keď ich neskôr predali boli multimiliónárky ... takisto aj bitcoin ke´d začínal a podobne... máš internet môžeš lustrovať ... ja som viac menej bol zaťažený na knihy a na autá a nemôžem sa sťažovať aj ke´d ešte stále to nie je podľa mojich predstáv
Ked som bol na jednej nemenovanej prednaske tak sa tam spomenulo to ze dnes chce vela ludi investovat do zlata napr. No pokial chce niekto z toho ocakavat aj zisk tak musi investovat a kupit 3,5 kg zlata a nato ludia nemaju peniaze...
V dlhodobom horizonte stale sa oplati investovat do zlata atd. Precitaj si knizky od Roberta Kiyosakiho. On je vynikajuci investor a radi do coho investovat.
@leon0 ano. @hoperpohroma to nieje pravda, ja si praveze myslim ze jedine fakt cenne veci ktore takmer nestracaju hodnotu su poda a zlato (zlato ma aj ine vyuzitie okrem sperkov atd., je to fakt unikatny a potrebny kov..) ....
wayne to dobre povedal presne tak neviem či más predstavu čo stoji 3 kila zlata 999,a po dalšie z dlhodobého hladiska sa rieši voda voda začína byt komoditou...a to len budú peniaze druhá ropa ked nie viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
je len na tvojom odhade, ci sa to stane tak skoro alebo nie
ale tak či tak ak máš viac investuj do nehnuteľností
čína skupuje zlato po celom svete a to nie je dobré znamenie...
ďalej nebudem písať,lebo by som sa dostal do krížovej paľby...
a kto môže, nech kupuje zlato....
Prípadne možno ako menšiu časť portfólia aj áno, no určite by som do toho nedával všetko.
(ale toto je len môj neodborný názor)
@hoperpohroma to nieje pravda, ja si praveze myslim ze jedine fakt cenne veci ktore takmer nestracaju hodnotu su poda a zlato (zlato ma aj ine vyuzitie okrem sperkov atd., je to fakt unikatny a potrebny kov..) ....