Čaute,
boli ste niekto v poslednom čase v Londýne a vyznáte sa v doprave po Londýne(metro, dlr, busy - ceny)? Niečo o to viem, no zaujímalo by ma viac info... ozvite sa, ak o tom niečo viete
Idem do Londýna, budem bývať v zóne 3, ako sa dá kúpiť Oyster card? Dobijem si peniaze a každý deň sa mi odratáva určitá suma, keď budem chodiť len po zónu 3? Počula som ale, že busmi môžem chodiť do akejkoľvek zóny a neodráta sa mi viac, ako za tú zónu 3... tak som z toho trochu zmätená, že ako to naozaj je @slackerbitch
ja som bola zona 2 a jedna jazda ma vyšla 2,80 tretia zona bude lacnjesia. busmi sa ti počítaju tri jazdy alebo 4,40 a potom to más zadara ale len do polnoci ci ako
žijem v londýne.....jazda autobusom cez Oyster (alebo bezkontaktnu bankkomatovu kartu) je 1,50 libry po celom londýne a nerozlišujú sa zony....jazda metrom je podla toho cez aké zóny prechádzaš ...ja žijem v zone 3 a kupujem si mesačenku (travelcard ) za 148 libier zona 1-3 ....mozes s tým jazdit v týchto zonach s overground,undeground (dlr som ešte neskusal) a autobusmi po celom londýne
Ostercard kupis aj v tych malych stanockoch niektorych s potravinami ked sme zili v lnd tiez v tretej zone a cestovali sme do 1tky za nejae styri libry cosi, zda sa mi. Ak budes cestovat casto, oplati sa kupovat si mesacny, inak preplatis dost celkovo je tam doprava hlavme co sa tyka metra a vlakov dost draha
idem tam len na 5 dni... preto neviem, ako vyriešiť dopravu
viem, že oyster funguje tak, že sa mi (podla zón) denne odčítava niekoľko libier (v zone 3 to je tuším 7,5 za deň) a potom mi to už neodčítava. no keď idem busom platím daľšiu 1,5 libru? alebo to je už v tých 7,5? @Ajus19@Jurito
@wiki410 kup si na týžden zonu 1-3 za 40 libier (+-) a nemusíš nič riešit...možeš si behat hore dole a tie zony ti stačia na všetko čo potrebuješ ....určite sa ti to viac oplati ako platit jednotlivo a trepkat sa autobusom aby si ušetrila....všetko obeháš metrom raz dva
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
viem, že oyster funguje tak, že sa mi (podla zón) denne odčítava niekoľko libier (v zone 3 to je tuším 7,5 za deň) a potom mi to už neodčítava. no keď idem busom platím daľšiu 1,5 libru? alebo to je už v tých 7,5? @Ajus19 @Jurito