ahojte, neviem co mam robit. som tehotná v 1 trimestri mam presne príznaky. neviem kto je otcom z dvoch muzov. s jedným som sa rozisla s druhým to bol krátky ulet. problem je ze som to zistila az teraz a doteraz som normalne zila, som fajciarka a dost som
no ak chces zachranit dieta tak HLAVNE neeber ziadne depresiva a nefajci lebo dieta sa moze narodit zavisle cim skor s tym prestanes tym lepsie pre teba, chod za lekarom a porad sa s nim a ak ti mozem poradit tak NECHOD na potrat ale je to tvoja vec
akože fakt neviem čo ti mám povedať ..sama sa bojíš, že tomu dieťatu volačo bude, ale na druhej strane nedokážeš prestať fajčiť a na potrat nepôjdeš...usporiadaj si v hlave priority nejak... a aby si si potom volačo nevyčítala až sa to narodí. toť všio..
sama si povedala že na potrat nepôjdeš,tak aká je otázka? aj tak si myslím že by si si ho mala nechať,stále ho môžeš dať na adopciu,keď ho nebudeš chcieť ani ked ho porodíš..nemáš záruku že bude postihnuté takže...
Najskôr sa musíš zamyslieť nad tým, že potrebuješ zmeniť svoj doterajší život. Prestať brať tie antidepresíva a hlavne prestať fajčiť. S príchodom dieťaťa sa zmení ostatné. Lekár ti poradí najlepšie, tu sa toho veľa nedozvieš. Dieťa ti riadne zmení život, ale uvidíš že sa to dá zvládnuť...len si ver. Nakoniec budeš rada že ho máš Nie si prvá ani posledná ktorej sa to stalo. Mám veľa známych. A z ich rozprávania viem, že život sa zmení od základu a je to neskutočný strach ako to bude ďalej. Ale neskôr , keď sa narodí, si už nebudeš vedieť bez toho dieťatka predstaviť svoj život Neber to tak tragicky
@dragonfly1 by si sa asi čudovala, ale poznám minimálne dve osôbky, ktoré pohlavne žili s partnermi, krámy nedostali pár mesiacov a odôvodňovali si to tým, že sú len pod stresom....no a potom kdesi tamsi na nejakej náhodnej preventívnej kontrole u doktora zistili, že môžu začať kupovať výbavičku normálne inteligentné dievčatá, jedna z nich dokonca vysokoškoláčka a toto nechápem...
boze len dnes mi to doslo. niektorí tu odczudzujete a neviete nic. ja nemozem za to ze priroda to tak zariadila ze zena moze otehotniet pri styku aj s ochranou. no ale dakujem vám tí ktorí ma podporili.
To si si až po troch mesiacoch uvedomila, že si už dva krát vymeškala menštruáciu? Keďže si chceš dieťa nechať, prestaň fajčiť, brať antidepresíva a prehodnoť priority a sprav si poriadok v živote.
Každopádne tebe a dieťaťu držím palce, aby to dobre dopadlo.
ta nič obidvoch dať na súd a nech platí ten koho je a ty za svôj úlet budeš tiež platiť alebo možno budeš aj happy keď ti také malé čudo bude chodiť pomedzi nohy
3. skus si to po sebe precitat a zamysli sa nad sebou
4. ak ti lekar potvrdi tehotenstvo, odporucam ti potrat. deti bez domova je uz dost a postihnutych tiez. osobne si myslim, ze tvoj pristup by sa nezmenil.
no dopadlo to dobre doktor ma vysmial ze nemam brat tie lieky ze to mam len meskanie menstruacie robil si dost srandu: a preco si to myslite ze ste tehotná? ja ze : podla internetu. no boli vas brucho ale to ste mohli prechladnut na vajecniky a vela iných prícin. no ak som to v stredu zistila sem napisala v piatok mi prisli krámy ja som dostala strach ze som potratila otrava krvov hned na pohotovost, bolo to trapne. nic mi nezistil, mi poradil ze si mam dat liecbu ak mam nepravidelný cyklus. a na ten papier mojmu lekarovi napisal take blbosti: slecna si mysli podla vtihnutých bradaviek ze to nikdy nemala ze bola tehotná a podla toho akojej smrdí krv ze tam ma nieco ako zdochnutú rybu...povedal ze som prisla zbytocne na pohotovost no tak mi poradili na no poucím sa. ziaden alkohol a blbé akcie a blbí priatelia. 112 a povedal ze ani tie lieky ak nie som vazne chorá nepotrebujem ze to je trend ze ked je niekto chvilu smutný nech mu predpisu antidepresiva. nenavidim alkohol inak by sa to nestalo taka blbost. dakujem za podporu tym co ma neodsudili.
no nejak mi ten text preskocil neviem ako sa to opravuje, este raz dakujem a som rada dufam ze sa poucim. aj tak sa mi to nestava ale som sa chcela rozist s chalanom, a nejak som bola u starého kamarata a aaslkohol, no potom som to lutovala on sa namotal ale aspon to malo ucinok ze som sa dufam ze navzdy rozisla s priatelom, ktorý je alkoholik a nechce prestat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Sama to priznávaš, že nie si po žiadnej stránke pripravená.
"Šak zaregistruj sa na Birdz tam ti poradia"
Každopádne tebe a dieťaťu držím palce, aby to dobre dopadlo.
2. si strasne nezodpovedna ako uz vyssie odznelo
3. skus si to po sebe precitat a zamysli sa nad sebou
4. ak ti lekar potvrdi tehotenstvo, odporucam ti potrat. deti bez domova je uz dost a postihnutych tiez. osobne si myslim, ze tvoj pristup by sa nezmenil.