Volám sa Michal, mám 19 a som, bohuziaľ, gay. Mojím veľkým snom je mať rodinu. Skutočnú. Nechcem si adoptovať dieťa žiť s mužom. Neviem, ako to môžem riešiť. Mám celý život predstierať, že tú dotyčnú ľúbim? Alebo
Ako si na to prišiel že si gay keď chceš žiť so ženou a mať s ňou deti? A čo ty vieš možno si t obuď namýšľaš alebo si bi? No každopádne tomu daj čas si ešte dosť mladý na rodinu máš čas, rodinu si môžeš založiť aj v 30 .. a dovtedy sa to môže všetko otočiť takže sa nestresuj
ale nie, hm, inak zaujimavy problem, este som sa s podobnym postojom nestretol, vacsinou vzdy vsemozne bojuju za adopcie, ale ak to myslis vazne, tak mas moje uznanie, lebo je vidiet, ze hladis na dobro tych deti, nie len na svoj prospech...
@6 prečo by ti to malo byť odoprené? pokiaľ viem tak deti mať môžeš a SOM ti povedala že môžeš byť trebars bi... takže kľud neviem načo sa stresuješ... aj keď viem si predstaviť že ti teraz asi všetko jedno nie je.... ale prečo nad tým rozmýšľaš taký mladý? máš ešte kopu času
Podla mna sa ti do hlavy natlačili kadejaké bláboly o normálnej rodine, ano je to zenská a chlap ale pripadá mi to neskonale hlúpe mučiť sa a svoju rodinu preto ze chces mat normálnu rodinu a decká.
Nemyslím si že adopcia pre homosexualov je nieco zlé, a ze to poznačí to decko nejako výrazne. Jasné bude sa musiet vyrovnavat s predsudkami ale normálna rodina k tomu decku bude prudit odvsadial, z telky, kníh a pod...
@13 Ked som gay, neznamena, ze som neplodny. Ked sa ozerem a omylom sa vyspim s babou? Ale mam dilemu, ci du deti plodom lasky ale cielom k mojmu stastiu. A ucel niekedy svati prostriedky
@14 ako nechápem xD Chceš deti, ale "výroba" by bolo pre teba mučenie? a skúšal si to už so ženou? bože musíš byť optimista ... veriť že to nejako už dopadne a všetko je zariadené tak ako to má byť...
@ 15 Mam na to taky nazor, ze lesby ci gayovia, akokolvek su uzasni, nemozu nahradit rodicov. Nikdy nic nenahradi 9 mesiacov pod srdcom, kojenie, prve slova, prve kroky. Keby som si adopltoval dieťa, čo mu poviem? Najprv si povedal mama na 1. tatinka, tak ho beries za mamu? Proste, neviem si predstaviť modej takejto rodiny
19. okej, ale vezmi to z tohto pohladu, si decko, vyrastáš v decáku kde nemáš nikoho koho by si mohol mať rád, v pravidelných intervaloch dostávaš jedlo a podobne ale chyba ti nieco viac, nebolo by lepsie mat rodicov aj ked trochu "divných" ?
@ 21 Ale to je uz naozaj extrem. A nemozem povedat. Ja osobne by som sa asi hanbil za takych rodicov. Ale neviem, ci je to lepsie ako decak.
@ 22 Zeny to maju dobre v tom, ze maju istotu, ze je to ich dieta A myslim, ze je rozdiel medzi slobodnou mamou a homosexualom. Predsa ta mama ho odnosila a uz len to je neoblomne puto.
...a ako by sa malo postupovať v prípade dieťa v detskom domove ved tam môže byť aj 5 vedúcich to všetkých volá 3x oco a 2x mama hm no matematika nepustí
Tak ked tak moc xceš mať deti ( a si si istý že si homosexuál) tak pretrp ženu .... Mne je lahko hovoriť ked som hetero a newiem sa vobec vžiť do tvojej situácie ... Máte to ťažké
Misela, ale presne toto nechcem. Mne ide o rodinu. A stale je tam dilema, ci su deti plodmi lasky alebo cielom ku stasti. Teda mozeme vychadzat z toho, ze ucel svati prostriedky. Cize svoju zenu nebudem milovat, ale budem s noiu zit. Budu to citit deti alebo nie? Laska sa neda hrat. A co urobim, ak sa zalubim pocas manzestva do muzaM
...aký zúfalý musel byť chlapík čo sa chcel s niekym kto je 1000km ďaleko rozprávať a telepatia mu nešla sak to bolo nereálne nee ved predsa vedel že ho niekto môže začuť len na pár krokov v najlepšom prípade kilometer ved to je jasná matematika nee ved by si mu skúsil vysvetliť že je to úplne jednoduché by na teba pozeral ako na blbca a zo smiechom by odišiel
...nieje problém používať vymyslené veci ale nájsť nové riešenie si myslíš ,že prečo je tu tolko generácii ludí aby opakovali to isté
ale ja som to myslela že ona ti ho vynosi po porode daa...a ptm sa už onho staraš len a len ty...a ona nex je trebars jeho krstna abo čo...ako ja fakt nwm jak byx ti poradila
Ano, ale vysvetli mi, co je na rodine matematicke. Su tu od teba alternativy umrti, slodobnych mam, vychovavatelov. Ale rodina a jej princip je nemenny. Rodina je zaklad spolocnoty, to je jednoducha matika
jednoducho musíš bohužiaľ prijať to, že si gay. naozaj, neni tam iné východisko. Pozri, ja mám len 16 a som s tým vyrovnaný a šťastný. viem, že ti takto nikto z nás nepomôže, ale aj tak - buď šťastný aj ty, veľa šťasti
@35 deti urcite vycitia ze medzi vami nie je nieco v uplnom poriadku,ale zase podla mna bude stacit ze medzi vami bude porozumenie a kamaratsky vztah a ziadne hadky... a ked budu deti vacsie mozete im to spolocne vysvetlit..
inak ved nemusis s tou dotycnou zenou uzavriet manzelstvo, mozte spolu len byvat a vychovavat spolocne dieta..a ked sa zalubis..pradpokladam ze dotycnej povies ze si gay a ako by si si ten zivot a vychovu dietata predstavoval,ci nie?..mno a dieta bude mat popra matku,to nemoze byt na skodu
@40 ale ako vravel, je dosť možné že by sa zaľúbil do muža, a takisto je možné že tá žena (je jedno čo hetero, homo, bi) by si niekoho našla... ani jeden z nich by nebol šťastný
@35 Predstierat rodinu je hlupost. Nie je to nespravne len koli dietatu, kt. to pociti, ale aj voci zene a vlasne aj koli tebe. Bolo by tam az priliz vela obeti.
Sam si napisal, ze chces, aby malo dieta rodinu, cize matku aj otca. Co je predpokladam v tvojom pripade nemozne.
A pozri, mozno, to tak ma byt, mozno proste dieta mat nemas. Nie vzdy mame to co chceme. Je mnoho parov, ktore by boli ako rodicia pekfektni, ibaze deti mat nemozu.
A keby si to nakoniec aj nejako vyriesil a podarilo by sa ti mat dieta, asi by si mal vycitky svedomia, ze mu nedokazes dat vsetko.
Pre deti nie, pre mna ano. Ako by sa k nim spravali ostatni ludia? A to len kvoli mne a druhemu tatinkovi. Ale mozno musim zmenit myslenie ja. Naozaj neviem, jednoducho rovnica, ked sme pri matike, tato a tato a dieta´= rodina mi neje po voli
V amerike normalen su dvaja otcovia pre ludi ej to nepochopilne lebo to nezažily čo sa pitlait akto adoptovaných deti maju plnohodnotný život až nato žesaimsmejú ..
@47 ...a ako dlho by to vysmievanie trvalo nieje to ako zo šikanovaním :o (akých máš mať rodičou aby si určite nebol šikanovaný ide skôr o inteligenciu ludí ako o tvojich rodičou alebo chceš povedať že si pri kamarátoch a kamarátkach skontroluješ rodičou aspoň po prarodičov či sú v poriadku ako som sa stretol už z rôznymi rodičmi ale neviem či to malo vplyv na mňa...
fúú no tak toto je dosť problém .......ale ja to inak nevidím len si medzi tým vybrať buď chceš rodinu deti ŽENU alebo lásku muža atď... ale určite by som nesúhlasila s tým mať dieťa adoptované a vychovávať ho s ďalším mužom....... pre to dieťa by to nebolo dobré!
@42 ale keby sa to už stalo a napr. by sa ti všetci posmievali? ja viem že by si tých rodičov aj tak ľúbila, ale bolo by veľa prekážok v živote toho dieťaťa... ale stále lepšie ako byť v detskom domove... asi by bolo najlepšie aby tí dvaja muži s dieťaťom žili v štáte kde sú adopcie bežné, aby sa tam to dieťa necítilo inak
@alleluia - mno podla mna ucel v ziadnom pripade nesvati prostriedky, to by sme si mohli povedat, ze ved aby sme zabranili prehnanej nezamestnanosti, tak nezamestnanych vystrielame, nie? ja viem, toje extrem, ale chcel som to ako priklad. Inak fakt sa mi fest paci, ze nehladis ani tak na seba, ako na tie tvoje potencialne deti, ktore "nemozes" mat, neviem to asi az tak velmi pochopit, pretoze necitim tu naklonnost, co ty, ale dost ma tato problematika zaujima a s takymto postojom som sa zatial este asi nestretol...
no toto vsetko zalezi uz len na tebe ze ci bi si si vedel predstavit zivot so zenou alebo ako si mislim pre teba lepsie s muzom...proste je to len na tebe...ale na rodinu mas este trosku casu
no tak ked si gay nemozes mat rodinu lebo podla mna je rodina muz jeho zena deti a potom blizky ich rodicia a tak.. no ale ked si gay zenu mat nemozes a to je hlavna cast rodiny nie??? tak ja neviem nech sa necha nejaka baba umelo oplodnit tvojimi smermiamy a bude nemusis s nou ani sexovat..
@57 , @58 - nechajte ju, nema pravo na svoj nazor? preco ju hned kritizujete, ked si mysli nieco ine ako vy? si precitajte pravidla na diskutovanie a potom piste, jasne?
@61 - ak mas chripku a ja ti poviem, ze si chora, je to urazka alebo nie? alebo inak - ak mas poruchu zraku, ktora podla teba poruchou nie je, lebo tak vidis odmalicka a je to podla teba normalne a ja ti poviem, ze si myslim, ze to je choroba, urazam ta? a keby aj hned ona urazala, opravnuje to teba porusovat to pravidlo a urazat ju?
@62 - nie, ale urcite ani tebe nie je prijemne, ked sa niekto smeje na tom, co si myslis
@56 poznas nejakych homosexualov, ze Ti prisli ako chori? Ale aj ja som veriaci a zakladom viery v Boha je neodsudzovat a nesudit. Na to ma pravo len On.
@64 - hej, len On ma pravo, ale neviem, nemam pocit, ze by ta chcela nejako odsudzovat, len napisala, co si mysli, ze to povazuje za chorobu... neviem, nie som az taky odbornik na to, skor by som to nazval asi poruchou, lebo slovo choroba vyvolava dost negativnu reakciu, je to velmi citliva tema...
@18 je proti prirode aby homosexuali mali deti.. je to proste nemozne.. a asi to nejaky dovod.. inak tiez nemam nic proti..ale myslim ze dieta by malo vyrastat v normalnej rodine..
@68 v pripade slobodnych mamiciek sa da dietatu vysvetlit ze malo otca ale dacosa posralo ale dieta bude vediet ze otca malo takisto v pripade vdovca.. a myslim ze deti v detskych domovoch tiez velmi dobre vedia ocom to je.. ide o nieco uplne ine.. ako sa moze dieta citit ked mu v skole povedia ze na to aby sa narodilo babatko treba muza a zenu?? ako bude chapat ze ma dvoch otcov alebo mamy?
ono neporadim ta ale nemusis ju nelubim...mozes ju lubit len ta nemusi sexualne pritahovat. a bohuzial na SVK homosexualni ludia nemaju vela moznosti (skor v usa)...
@70 ja nevravim ze tie deti maju najstastnejsi zivot.. ale myslim ze spolocnost ich prijme skor.. a ze napriklad na takom slovensku by bolo dieta z takej rodiny dost sikanovane..
@2 keď môže mať dieťa len matku, alebo len otca, alebo úplne nikoho, tak môže mať aj dvoch otcov! Mne je to jedno, hlavne, že sa o to dieťa poriadne postarajú!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
@5 dosť od témy xD
ale nie, hm, inak zaujimavy problem, este som sa s podobnym postojom nestretol, vacsinou vzdy vsemozne bojuju za adopcie, ale ak to myslis vazne, tak mas moje uznanie, lebo je vidiet, ze hladis na dobro tych deti, nie len na svoj prospech...
inak k tomuto sa priam prosi odpoved ze preto lebo to nie je prirodzene v prirode ako takej (inak nie som proti gayom je mi to fuk)
Nemyslím si že adopcia pre homosexualov je nieco zlé, a ze to poznačí to decko nejako výrazne. Jasné bude sa musiet vyrovnavat s predsudkami ale normálna rodina k tomu decku bude prudit odvsadial, z telky, kníh a pod...
@ 22 Zeny to maju dobre v tom, ze maju istotu, ze je to ich dieta A myslim, ze je rozdiel medzi slobodnou mamou a homosexualom. Predsa ta mama ho odnosila a uz len to je neoblomne puto.
I love Mathematics
@22 @25 @27 tak ako v týchto prípadoch si myslím
alebo v týchto prípadoch matematika pustí a tom tvojom nie
už sa vyriešili aj ťažšie prípady napr. rozprávať sa z niekym kto je 1000km ďaleko aj ked nedávno to bol dosť velký problém
a napr. taký edison našiel 2000 spôsobov ako sa nedá spraviť žiarovka ale nakoniec našiel aj jeden ako to ide
...občas aj matematika pustí
...nieje problém používať vymyslené veci ale nájsť nové riešenie si myslíš ,že prečo je tu tolko generácii ludí aby opakovali to isté
inak ved nemusis s tou dotycnou zenou uzavriet manzelstvo, mozte spolu len byvat a vychovavat spolocne dieta..a ked sa zalubis..pradpokladam ze dotycnej povies ze si gay a ako by si si ten zivot a vychovu dietata predstavoval,ci nie?..mno a dieta bude mat popra matku,to nemoze byt na skodu
Sam si napisal, ze chces, aby malo dieta rodinu, cize matku aj otca. Co je predpokladam v tvojom pripade nemozne.
A pozri, mozno, to tak ma byt, mozno proste dieta mat nemas. Nie vzdy mame to co chceme. Je mnoho parov, ktore by boli ako rodicia pekfektni, ibaze deti mat nemozu.
A keby si to nakoniec aj nejako vyriesil a podarilo by sa ti mat dieta, asi by si mal vycitky svedomia, ze mu nedokazes dat vsetko.
- no bola som na dížine a taký fajn chalan tam bol a viac som ho nevidela a to je tvoj otec
- no vieš máš síce košér rodinu šecko v pohode "len" ty si navyše a preto máš 5 rodičov (3xotec a 2xmatka) ktorí sa o teba z láskou starajú
- no vieš taký je osud maminka je medzi anielikmi ale ináč sme úplne normálna rodinka
...takže v týchto prípadoch je to v pohode pre dieťa ale ked sú dvaja ocovia tak je to neprekonatelný problém
Tak neviem, nájdi si lesbičku a budete v štvorke doma, dvaja tatinovia, dve maminy.
U nás si gayovia nemôžu adoptovať deti, zákon to neschválil a v najbližších rokoch ani neschváli.
Neviem, čo v tvojom prípade. Jedine, že by si mal súrodencov s mnohými deťmi a bol by si šťastným strýkom či krsným otcom.
@alleluia - mno podla mna ucel v ziadnom pripade nesvati prostriedky, to by sme si mohli povedat, ze ved aby sme zabranili prehnanej nezamestnanosti, tak nezamestnanych vystrielame, nie? ja viem, toje extrem, ale chcel som to ako priklad. Inak fakt sa mi fest paci, ze nehladis ani tak na seba, ako na tie tvoje potencialne deti, ktore "nemozes" mat, neviem to asi az tak velmi pochopit, pretoze necitim tu naklonnost, co ty, ale dost ma tato problematika zaujima a s takymto postojom som sa zatial este asi nestretol...
1. je zákazané urážať iných ľudí a nadávať im!
a jej koment- no ja som krestanka a podla mna to je nieco ako choroba tak by si sa mal snazit viliecit a zahladiet sa do nejakej baby.....
podľa mňa to teda je urážka keď povie že homos. je choroba...
@62 - nie, ale urcite ani tebe nie je prijemne, ked sa niekto smeje na tom, co si myslis
MAKE LOVE, NOT WAR
Život je vysoko nákazlivá choroba ,prenáša sa sexualnym stykom a vždy končí smrťou
...a keby sa verejne nebozkávali a pod. možno by ani nikto nevedel ved podnájomníka majú aj v Paneláku(tvjoj) a v škole by ich to ako napadlo ved...